Romina_74 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Aza i Zibi ... :) Zibi - tak na czasie ;) że Boniek w sensie ostatnio na topie :) Zdjęcie Azy z patyczkiem - cudne! Quote
ania91sc Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Wiesz Marcin wymyślał to imię :D Więc chyba masz rację, że chodziło trochę o to, że BONIEK na topie :D Quote
Romina_74 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='ania91sc']Wiesz Marcin wymyślał to imię :D Więc chyba masz rację, że chodziło trochę o to, że BONIEK na topie :D[/QUOTE] No to wszystko jasne ;) Muszę się w takim razie przyjrzeć Bońka oczętom - czy jest jakiś wspólny mianownik :) Quote
saphira18 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 widziałam jak Aza ciągnęła do ciebie, a ty szłaś w kierunku boksów po nią:eviltong: jak mogłaś jej nie widzieć, no jak?:evil_lol: Quote
MagdaB Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='Romina_74']No to wszystko jasne ;) Muszę się w takim razie przyjrzeć Bońka oczętom - czy jest jakiś wspólny mianownik :)[/QUOTE] Raczej Boniek nie ma takich pięknych oczu :) Quote
Romina_74 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='MagdaB']Raczej Boniek nie ma takich pięknych oczu :)[/QUOTE] Ma za to łatwo dostrzegalnego wącha ;) Czy Zibi ma wąsa? :):):) Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 No właśnie nie wiem jak mogłam jej od razu nie zauważyć... :shake: Zarówno jeden jak i drugi Zibi mają wąsa :D Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Dziś dostałam maila o następującej treści: Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć więcej na temat suczki o imieniu Aza: Jaka jest jej obecna waga, wiek, wzrost? Czy ma predyspozycje do psich sportów? Czy utrzymuje dobre kontakty z psami? Czy można ją spuszczać na spacerach? Czy jest skupiona na człowieku? Czy bawi się zabawkami, szczególnie frisbee? Czy jest skoczna, a jeśli tak to czy ma dobrą technikę skoku i lądowania? Czy pracuję z pasją, chęcią, zapałem? Jaki jest jej stan zdrowia? Jaki jest jej stosunek do małych piesków oraz gryzoni? Czy zachowuje czystość w domu i czy potrafi zostać w nim sama? Czy zna klatkę i czy potrafi w niej przebywać? Czy przychodzi na zawołanie? Czy może żyć w stadku psów? Czy jest dominująca czy bardziej uległa? Czy jest żywiołowym psiakiem? Czy lubi wodę, przejażdżki rowerowe i samochodowe, spacery do lasu, w góry itd? Jak zachowuje się w stosunku do samochodów, rowerów i innych pojazdów? Jaką ma koordynację ruchową? Czy broni jedzenia, zabawek, terytorium? Czy dogada się bez problemu zarówno z dużym, małym, spokojnym, żywiołowym psem? Jaki jest jej stosunek do obcych? Czy atakowana przez jakiegoś psa będzie chciała walczyć czy uciekać? Czy jest lękliwa? Czy potrafi chodzić na smyczy? Czy uciekałaby z podwórka przez płot? Jak zachowuje się w stosunku do małych jak i dużych dzieci? Czy ma opory przed wysokością, niestabilnymi powierzchniami? Czy boi się podniesionej ręki, głosu? Poszukuję psa do sportu frisbee, agility, obedience, dog treking, czy ona nadawałaby się? Proszę o szybką, dokładną i szczerą odpowiedź oraz jeśli jest to możliwe więcej zdjęć suczki może jakiś filmik z jej udziałem. Co o tym myśleć? :roll: Quote
maciaszek Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Myślę, że odpowiedzieć :). A jeśli Aza się nie nadaje to może jakiś inny schroniskowiec jest idealny do takich sportów (tak, jak Roki był)? Quote
Istar19 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 jeny ..jak casting na super psa :shake: może warto odpisać z zaznaczeniem że na wiele pytań w schronisku nie jest się w stanie odpowiedzieć ... i z pytaniem co jeśli Aza po pewnym czasie jednak okazała się nie zgodna z ideałami ? ->bo przecież psiak może kochać ruch, zabawy, ale jednak nie odnajdzie sie w frisbee czy innym sporcie ... Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Oczywiście odpisałam temu Panu... Napisałam, że chętnie odpowiem na większość pytań ale wolałabym pogadać przez telefon (bo szczerzę chce zobaczyć co to za człowiek, a przez telefon można trochę się dowiedzieć), poprosiłam o numer i napisałam, że oddzwonię... Boję się tylko tego co Marzena powiedziała, że to ma być psiak wyłącznie do psich sportów i po jakimś czasie się znudzi... Zobaczymy, czy ten ktoś jeszcze odpisze. Quote
Romina_74 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 ja bym dodała, że potrafi również wypiekać ciastka (takie dietetyczne light) i odkurzać okurzaczem antyalergicznym :) Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Hehehe :D Dzięki Agata :D :D :D Quote
saphira18 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 faktycznie bardzo dużo wymagań... i boję się że jak Aza nie spełni jego oczekiwań może po prostu wrócić... ale oczywiście nie skreślam nikogo;) Quote
pralinka94 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 czy mail był od [B][email protected]? [/B]Wpisałam 2 pierwsze zdania z tej wyliczanki w google i wyskoczyło mi kilka stron, w której ta wyliczanka została powtórzona na wielu stronach, nie wydaje się Wam to dziwne? identyczny przypadek jest na tym wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-Śląskiej-Duzo-psów-do-adopcji-prosimy-o-pomoc-w-ogłaszaniu/page254[/URL] -> na dole strony Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Dokładnie od tej osoby dostałam maila... Dla mnie to trochę dziwne... :/ Póki co ta osoba nie odpisała na maila... Quote
pralinka94 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [QUOTE][COLOR=#000000]Czy jest skoczna, a jeśli tak to czy ma dobrą technikę skoku i lądowania?[/COLOR][/QUOTE] szkoda, że nie ma pytania czy potrafi latać... Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Pani odpisała, że woli meilowi porozmawiać... Quote
Istar19 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 mailowo to można sobie pogadać na nie ważny temat ..nie wiem, może się czepiam, sama nie lubię przez telefon gadać, ale w takim przypadku jak adopcja? a skąd jest pani? może zapytaj? możej ak nie telefon to chciałaby się spotkać czy coś Quote
Romina_74 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Ania przygotuj sobie listę pytań do Pani - ale przynajmniej trzydzieści musi liczyć, w tym jaki Pani ma rozmiar obuwia. Szkoda czasu. Pies ma być szczęśliwy!!! Quote
pralinka94 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='ania91sc']Pani odpisała, że woli meilowi porozmawiać...[/QUOTE] dziwne, z drugiej strony jeden mój podopieczny - Szogun, poszedł do domu właśnie poprzez samą wymianę maili, Pani przyjechała do niego aż z Bielska, więc próbuj ;) Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Póki co odpisałam na te pytania tak jak umiałam. Gdyby Pani stwierdziła, że jest zainteresowana adopcją Azy NA PEWNO poproszę o wizytę przed adopcyjną... Bo dla mnie to też bardzo dziwna sytuacja... :roll: Quote
maciaszek Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Teraz widzę, że rzeczywiście to jakieś dziwne... Może lepiej nie ryzykować?! No nic, zobaczymy czy pani odpisze i co odpisze. Quote
ania91sc Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Dziwne jest bardzo... Cały czas o tym myślę co jeśli Aza się "spodoba"... Quote
soboz4 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Suzi też poszła do domu dzięki mailom, dopiero na sam koniec chłopak dziewczyny zadzwonił do mnie jak odbierał Suzi, a dom ma bardzo dobry, mam co jakiś czas zdjęcia i wieści od niej Ale większość maili to niewypał, ale zawsze odpowiadam w miarę grzecznie... Quote
Recommended Posts