Jump to content
Dogomania

Aza - sunia o charakterystycznych, duuużych uszkach w końcu znalazła DOMEK!!! :)

Recommended Posts

Posted

No właśnie jest dowód, że nie kłamałam :D :D :D No i widać jeszcze moje mokre spodnie, które były zachlapane wodą z piachem po uda (oczywiście dzięki Azie, która jak szukała w wodzie cegłówki tak mi zrobiła) :D

Dzięki Agata za zdjątko :D Nawet nie wiem kiedy Ty je zrobiłaś :D

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj udało mi się wyprowadzić Azę osobiście :)
Była lekko zdziwiona, że dzisiaj znowu spacerek, ale oczywiście pozytywnie :) Jak tylko mnie zobaczyła zaczęła przeraźliwie piszczeć...
Aza miała nową koleżankę w boksie, miała bo ta została dzisiaj adoptowana i Aza znowu jest sama, stwierdziliśmy też z Marcinem, że ona wygląda jak kluseczka :D
Jak ją oddawałam do boksu była wyjątkowo nieszczęśliwa, uszy po sobie, ogon w dół :(

Niestety mimo wyróżnienia ogłoszenia póki co zero telefonów...

Posted

Dzisiaj pogoda była po prostu OKROPNA więc spacerek był niestety dużo krótszy :(
Azę oddałam do boksu chyba o 12.15... Była bardzo nieszczęśliwa, bo jej deszcz w ogóle nie przeszkadza, a nawet jej się bardzo podobało, bo mogła biegać jak szalona po tych głębszych kałużach :D Aparatu nawet nie wyciągałam... Ale mam nadzieję, że we wtorek będzie lepiej i już jakieś zdjęcia zrobimy o ile nie będzie już tak ciemno i będzie się dało zrobić:) Aza ma też nową koleżankę, nie w boksie ale na spacerach Rysie, którą jak najbardziej lubi o ile ta nie chce zabrać jej zabawki :D Co więcej? Aza zaczyna chodzić ŁADNIEJ na smyczy jednak do tego aby można to nazwać ładnym chodzeniem na smyczy sporo brakuje ale ćwiczymy :)
Telefonów na razie żadnych nie było :(

Posted

Hehehe :) Właśnie jestem bardzo ciekawa jak Aza reaguje na śnieg :)
Na pewno napiszę co i jak po jutrzejszym wolontariacie :)

Będziemy z Marcinem trochę później koło 16.45 :( Późno ale będziemy :) :) :)

Posted

Aza dzisiaj szalała jak opętana :) Dlatego powiedziałam sobie na początku spaceru, że musimy iść koniecznie na wybieg :) Tam czuje się jak w raju, biega cały czas za zabawką i tylko czeka aby jej znowu rzucić :) Jeśli chodzi o chodzenie na smyczy znowu mieliśmy gorszy dzień... Jak staram się Azę upomnieć i skorygować, to kuli ogon i uszy, boi się, że ją zbije :( Dlatego naukę chodzenia na smyczy będziemy musiały chyba dłuuuugo ćwiczyć :D
Aza dziś pobiła samą siebie jeśli chodzi o jedzenie, zjadła swoje i Rysi :) Sama jest w boksie i powoli wygląda jak kuleczka, chyba robi zapasy na zimę :D
Zdjęć nie zrobiliśmy, gdyż jak przyjechaliśmy z Marcinem do schroniska to było już zupełnie ziemno :/

Posted

Widziałam wczoraj jak Aza szalała:D To jest baaaardzo dobry patent zaraz po wyjściu z boksu pójść na wybieg, psiaki wtedy świetnie szaleją, a na spacerze później troche mniej ręke wyrywają:evil_lol:

Posted

Co nowego u Azy?
Hmm w zasadzie to nic nowego :)
Zmieniła dzisiaj boks na 814, bo w jej boksie zamieszkał Agent :) Wyczesałam dzisiaj Azę. Dzisiaj pod koniec spacerku Aza szła tak pięknie na smyczy, że nie mogłam jej nachwalić :) W ogóle dzisiaj była bardzo grzeczna. Zrobiliśmy też sporo zdjęć:

A tutaj komenda "siad":

Oraz "łapa":

No i coś a'la piątka :D

Posted

Dzisiaj jak poszłam po Azę do boksu, ktoś mnie wyprzedził i ją zabrał wcześniej, a więc musiałam rozpocząć poszukiwania Azuni :D Szybko ją zauważyłam i gdy ona mnie też dostrzegła z daleka zaczęła merdać ogonkiem :) Gdy byłam bliżej usłyszałam, że piszczy i się wyrywa w moją stronę, zaraz potem przywitała mnie buziakami i skokami :D
Potem poszliśmy z Azą i jej nowym kolegą (któremu Aza się bardzo spodobała :D) - Zibim na spacerek :)
Aza dziś chodziła cały czas na lince, biegała za zabawką i była w siódmym niebie. Zauważyłam, że coraz mnie ciągnie na smyczy, oczywiście zdarzają jej się takie momenty, w których nie mogę utrzymać smyczy, ale jest dużo lepiej :)

Tutaj kilka zdjęć:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-2Ge7FC_hwug/UJ6HQAjI-_I/AAAAAAACXX4/WjLRc41DfiI/s512/IMG_3784.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-uBe-SrYes38/UJ6HVF1rqVI/AAAAAAACXYM/p49iLrLMHFM/s720/IMG_3792.JPG[/IMG]

Obgryzanie patyczka :)

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-di_SSyLdyT8/UJ6HVGW6Q9I/AAAAAAACXYI/ZXX_Yp3RXuY/s720/IMG_3788.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-vDBeQ3VEFYE/UJ6HPi4OJaI/AAAAAAACXXw/4Fs4vxSGZ9Q/s512/IMG_3782.JPG[/IMG]

POZDRAWIAMY :)