Jump to content
Dogomania

Aza - sunia o charakterystycznych, duuużych uszkach w końcu znalazła DOMEK!!! :)

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj był upragnione spacerek :)
Niestety dla Azy nie zaczął się miło, bo została zaatakowana przed innego psiaka jak wychodziłyśmy z boksu :( Wyglądało to bardzo poważnie ale na szczęście nic się nie stało...
A potem już było radości co niemiara, Marcin znowu jej ulepił wielką kulkę, oczywiście szybko została rozwalona przez Azę :D Była dzisiaj też bardzo zdziwiona, gdzie podziała się woda ze stawu, ciągnęła tam jak zwykle, a gdy podeszłyśmy do brzegu to rozglądała się dość długo z zainteresowaniem :)

Mamy kilka zdjęć ze spacerku:

Posted

Powiem Ci, że macie czego żałować :D :D :D Ale spokojnie zima dopiero się zaczęła więc myślę, że będzie jeszcze nie jedna okazja :D
Aza uszyska ma ogromne, ale najlepsze jest to, że jak się podchodzi do boksu to kładzie je "po sobie"...

Posted

Może Marcin bałwana przed schronem postawi :cool3:
i również się zgadzam... zdjęcia piękne i sunia piękna... jeszcze tylko domu pięknego brakuje....

Posted

Kurcze szkoda,że przegapiliśmy taką fajną akcję rozwalania gigantycznej śnieżki:evil_lol:
A jak widziałam Aze jak się szykowała na nią, to przychodzi mi do głowy tylko- Shira jak widzi jakąś zabawkę:p
Potwierdzam super zdjęcia i te uszyska Azy:loveu:

Posted

Dzisiaj Aza znalazła sobie dwie plastykowe butelki do tego pełne - z wodą :) Była z siebie bardzo dumna i zadowolona :) Po chwili je poprzegryzała i jak woda cała się wylała to skończyła się dobra zabawa :) Jak byliśmy na spacerze jakiś chłopak za nami tupnął nogą i Azunia biedna się tak wystraszyła, że zaczęła donośnie szczekać, aż można by się przestraszyć :D Prawdziwy pies obronny :) Największą radość miała na wybiegu - ona to najbardziej lubi :) Znowu jak ją oddawałam dziś do boksu to miała tak podtulony ogonek i oczka takie smutne :(
Aza jest tak mądrym, rozumnym psiakiem i do tego bardzo usłuchanym, a nikt nawet o nią nie zadzwoni zapytać :(
Jutro ogłoszenie ma się ukazać w gazecie może to jej szczęście przyniesie :)

Posted

eh.. niestety to jest zmora czarnych psów, że są czarne :shake:
a gdyby ktoś tak przyszedł i poznał psiaka, a nie tylko patrzył na zdjęcia, czy tam zza krat to na pewno by się w 5 minut w niejednym zakochał... a tak to niestety... trzeba czekać, czasem długo, ale takie czekanie często się opłaca :cool3:...

trzymam kciuki :kciuki:
niech telefon w końcu zadzwoni :kciuki:

Posted

Dokładnie jest tak jak mówisz... Psiaki, która mają sierść koloru czarnego z reguły mają dużo trudniej :(
Aza może jeszcze trochę poczekać jak w końcu trafi na tych IDEALNYCH ludzi :D

Posted

Dzisiaj byliśmy większą grupą na spacerku :D Dla Azy w sumie nie ma różnicy, czy idzie sama, czy z innymi psiaka, bo ona kolegów jak najbardziej toleruje i nie ma problemu z kontaktami z nimi jednak jeśli chodzi o zabawkę potrafi pokazać zęby i wówczas nie potrafi się nią podzielić :diabloti: Furorę dziś robiła kostka lodu, która znajdowała się na jeziorku :D Aza za nią biegała i biegała :) Potem niestety musiałam jej ją zabrać, bo dziąsła sobie poraniła. Zdjęć nie robiliśmy za dużo więc mamy tylko jedno takie przypadkowe:

Niestety nie będzie Nas w schronisku 27.12 i 29.12 :( :( :( Bo wyjeżdżamy na święta...
Jednak saphira i ewes zgodziły się wyjść z Azą i Zibim :multi: DZIĘKUJĘ Wam bardzo dziewczyny!!! :loveu: Mam nadzieję, że nie dadzą Wam za bardzo popalić :evil_lol:

Posted

kamień, butelki, lód i nie wiadomo co jeszcze...
ale stwierdziłyśmy z saphirą, że Aza byłaby idealnym psem na sprzątanie świata... :evil_lol: albo segregowania śmieci... bo jeśli o plastik chodzi to jest idealna :lol:
ale jest zadanie dla Ani - trzeba nauczyć Azę wrzucać znalezione butelki do kosza :p...

Posted

Hehehe dzięki dziewczyny :)
Widać, że Aza przeszczęśliwa była na spacerku z Wami :)
Zdjęcia SUPER!!!
Dzięki jeszcze raz :loveu:

A my Azunia jutro się widzimy :multi:

Posted

Dzisiaj jak mnie Aza zobaczyła przed boksem to zaczęła tak głośno piszczeć z radości :) Jak ją wyciągnęłam z boksu to pierwszy raz nie ciągnęła od razu do wyjścia tylko zaczęła po mnie skakać :)
Pogoda niestety nie sprzyjała (ale to tylko dla mnie), bo Azie deszcz w ogóle nie przeszkadzał, ona była przeszczęśliwa, że mogła iść na spacerek :)
Poza tym byłam bardzo zdziwiona, bo na spacerze chodziła przy nodze :crazyeye: Nooo tylko co jakiś czas mocniej ciągnęła :D :D :D
Byłyśmy na wybiegu i Aza rozwaliła swoją ulubioną piszczącą zabawkę :shake:

W sobotę następny spacerek postaramy się zrobić jakieś zdjęcia o ile nie będzie deszcz padał tak jak dziś.

Posted

Niestety nikt nie zadzwonił :(
Wczoraj wyróżniłam Azie ogłoszenie, jak to nie przyniesie rezultatów to za jakiś tydzień, dwa spróbuję z ogłoszeniem ponownie w gazecie, musi w końcu się udać :)