Hund Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Pytanie jest dobre ale odpowiedzi nie ma :( Niestety niektóre psy 15lat czekają na dom i umierają w schronisku a niektóre są tam tylko dzień i jest na nie kilka chętnych rodzin....życie ....dla Maxa nie jest łaskawe :( Quote
dzodzo Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 słuchajcie, moze udałoby sie zrobic dla Maxa taka akcje jak dla Fado?tzn artykuł w gazecie, Karolinka pomysl o tym-Fado czekał i nie było chetnych a po tym artykule telefony dzwonily i dzwonily Quote
Agnieszka Co. Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Tytuł zmieniony. Może brzmi trochę drastycznie, ale to czasem konieczne... Ale myślę, że nasze wysiłki należy skupić na szukaniu mu domu - hotel kosztuje i niestety pomimo ogromnych wysiłków dziewczyn nie zastąpi prawdziwego domu. Mój tymczasowicz Kropek miał ogłoszenia w GW w dodatku krakowskim - odezwały się 3 rodziny i Kropcio mieszka w Krakowie. To ogłoszenie było bardziej skutteczne niż wyróżnione w allegro. Quote
karusiap Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Max byl kiedys w Dzienniku,niestety teraz kolejka ogromna w Krakowie...a ja nie mam dojsc do zadnej gazety,ktora zechcialaby napisac o nas:( Quote
dzodzo Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 dla Fado artykuł w "Fakcie" załatwiała amikat, mozna ja zapytac Quote
karusiap Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 no wlasnie jakby na to nie patrzec Fakt poczytny jest....tylko czy zgodza sie napisac znowu o "dobku"....spytam amikat:oops: Quote
amikat Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Dziewuchy - szczegółowy opis, DUŻE zdjecie i zaraz wysyłam zaprzyjaźnionej redaktorce..... najlepiej jakby jego historia jak to do Faktu łapała za serducho. Ja go też rozreklamuje rodzinom które chciały psa dobeczka. A w zasadzie - mam taka pania która mieszka w sosnowcu w domu z ogrodem. Ma około 75 lat - alejest żeśka - miała dobermana i 3 poksery. ona chce duzego psa gładkowłosego. Ja wiem , że wiek (kobiety) itd ale moze moze....... Była u niej Klementynka z Fizia ale uznałyśmy ze Fizia lepiej do rodziny z dizećmi i młodej osoby. Max ma 5-6 lat - byłby w sam raz! Moge pilnować po adopcji czy wszytsko jest OK! Quote
amikat Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wiek tej kobiety jest odstraszający....... ale - ma ogród i mieszka 10 km ode mnie! Jaki Maxiu jest ? Jakie ma usposobienie? Quote
karusiap Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 wyslalam Ci amikat maila z opisem Maxia,troche przydlugawy,ale tyllle mam o nim do powiedzenia:oops: szczerze mowiac troszke bym sie bala...Max jest silny i energiczny...wlasciwie to balabym sie bardzo tego ogrodu...Max do tej pory potrafi zwiac z hotelu (zawsze wraca do niego),w nowym domu musialby pare dobre miesiecy chodzic na smyczy by poznac teren i wiedziec ze to jego dom....A on potrafi pokonywac ogrodzenia,a sztuke ucieczki ma opanowana do perfekcji.. Choc nie powiem,jest super madry i teraz na spacerach mi nie ucieka:loveu: Quote
karusiap Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 nie wiem czy tu juz pisalam,ale chcialam takze na forum serdecznie podziekowac Brucio,m.in. dzieki ktorej bazarkom udaje nam sie jakos splacac ciagle goniace nas dlugi:loveu::loveu: Quote
amikat Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 ech te dlugi... skad my to znamy.... Mnie ich wodmo sen z powiek spędza... Bedę chłopaka reklamowała dalej - zobaczymy. Mail dotał!!!!1 Quote
karusiap Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Max:loveu::loveu::loveu: jestem zakochana w nim po uszy:oops: dzis nauczylismy sie dawania caluska w policzek z wyskoku...i to nie ja skakalam:cool3:obylo sie bez zlaman nosa itp....i Max wcale nie robil tego z mysla o smakolykach jakie mialam w kieszeni:cool1:w tym celu probowal przegryzc mi owa kieszen:cool1::diabloti: Quote
Dea Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Karusiap to może by ci powiększyć mieszkanie, bo Max to ewidentnie Twój pies;) przebić się do sąsiada czy coś...:diabloti: Quote
karusiap Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 bardzo bardzo chetnie:loveu:tym bardziej,ze na przeciwko mieszkanie stoi puste,czasem przyjezdza wlascicielka,ale nie wiem ...jakos nie proponuje mi odstapienia go:cool1::evil_lol: Quote
Dea Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 To może trzeba by ją naprowadzić na właściwy trop i jedyną słuszną decyzję:diabloti: Quote
karusiap Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 dziekujemy bubu za pamiec o nas i 80 zl dla Maxa i Karolka:loveu::loveu: kazdy kwota sie dla nas liczy,a takie pieniazki to dla nas naprawde duzo:loveu: Quote
Dea Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 a mój TZ dzisiaj allegro zdaje się przeglądał, i mówi - patrz jaki fajny, ja patrzę...a to Maxiu przecież:loveu: Quote
karusiap Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 o jaaaa:loveu::loveu:czyli Maxiu jednak rzuca sie w oczy:cool3: Dea a moze by tak pojsc tym tropem :cool3: i umacniac w Twoim Tzcie,jaki Maxiu jest wspanialy??:diabloti::loveu: Quote
Dea Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 karusiap napisał(a):o jaaaa:loveu::loveu:czyli Maxiu jednak rzuca sie w oczy:cool3: Dea a moze by tak pojsc tym tropem :cool3: i umacniac w Twoim Tzcie,jaki Maxiu jest wspanialy??:diabloti::loveu: Ja tam bym poszła za tropem, ale nawet zwalczywszy opory Tz-ta trop napotka mur oporowy ze strony teściowej...pod tym samym dachem:mad: oj nie ma lekko... Quote
karusiap Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 oj to juz powazny mur;) ale moze trzeba tesciowej tez podsunac allegro,,,,ehh tak sobie marze,ze po roku hotelu Max znajduje TAKI domek:loveu::p Quote
Recommended Posts