Anula Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Ja też aż się uśmiechnęłam z przeczytanych wiadomości.To Vika nie ma leku na padaczkę tylko ma połykać encorton itp? Tak sobie myślę,jak ustąpi stan zapalny to może i też nie będzie ataków? Quote
malawaszka Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 nie nie - oprócz tych, które wymieniłam ma cały czas brać padaczkowe luminal i bromek potasu; dopiero za jakiś czas spróbujemy zmniejszyć dawkę luminalu Quote
zerduszko Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 No to teraz już pójdzie do przodu jak z Wasi napięcie opadło :eviltong: Quote
marako Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Sugerujesz, że wszystkie kłopoty to wynik napięcia Wasi? Quote
malawaszka Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 [quote name='marako']Sugerujesz, że wszystkie kłopoty to wynik napięcia Wasi?[/QUOTE] noo właśnie właśnie :icon_roc: Quote
danyww Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Jak ja się cieszę, że takie dobre wiadomości o Vikuni. :multi: Będzie coraz lepiej i lepiej. Kruszynka pewnie będzie coraz bardziej kontaktowa. :loveu: Quote
marako Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Postępy dalsze u Vikusi przyjdą na pewno, jak wiesz teraz to, co wiesz, będziesz działała z większą determinacją i zapałem. Trudniej działać "na oślep", bez nadziei, wątpiąc co rusz w sens działań, zwłaszcza, jak się ma tyle innych jeszcze rzeczy do ogarnięcia. Quote
AnkaG Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Zamówiłam ten preparat dla Kajci co maupa poleciła. :) Quote
zerduszko Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='marako']Sugerujesz, że wszystkie kłopoty to wynik napięcia Wasi?[/QUOTE] przedmiesięcznego :megagrin: Quote
AnkaG Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='zerduszko']przedmiesięcznego :megagrin:[/QUOTE] Ale tak non stop??? Quote
malawaszka Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 pffffff sobie temat znalazły :-x Quote
AnkaG Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Doszły dzisiaj tabsy dla Kajci na główkę. A jak psiaki tymczasowe? Quote
malawaszka Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 AnkaG daj znać czy będziesz widziała poprawę u niej! Psiury dobrze - poza Viki bo miała w nocy znowu atak, ale tak to w dzień fajnie - dużo na dworze była bo cieplutko; Kenzo dziś był cały dzień na wybiegu i nie kombinował żeby się wydostać i było mu baaardzo dobrze więc mam nadzieję, że będę mogła go tak zostawiać, a my zabieramy się za budowę zimowego domku - miałam zamówić gotowy, ale drewniany bez ocieplenia wyceniono mi na 2,6 tys, z innego materiału - takiego co robi się magazyny i sklepy - blacha+styropian+blacha - to jest ciepłe ale koszt ponad 3 tys, drogo - więc zdecydowaliśmy, że zrobimy sami drewniany w środku ścianki i podłoga z płyt OSB, ocieplone wełną mineralną i na zewnątrz impregnowane deski na pióro i wpust... ciekawe co nam z tego wyjdzie, a coś wyjść musi :roll: Quote
Saththa Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 a taki samorobiony... to na ile wyceniacie? Quote
malawaszka Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 [quote name='Saththa']a taki samorobiony... to na ile wyceniacie?[/QUOTE] nie wiem, ale na pewno mniej :) napiszę ile wyszło jak kupimy materiał Ojciec Dyrektor robi właśnie kurnik - już kończy i całkiem nieźle to wychodzi - dlatego tak się zdecydowałam, że zrobimy sami... Quote
wilczy zew Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 To będziedzie mieć dodatkowy domek dla gosci :-) Quote
AnkaG Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Jak będzie zlot - wyłoży się czymś do spanka i gotowe :) Quote
Pink Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Jak ktos jest technicznie-majsterkowiczowo uzdolniony, to taka buda to pikus dla niego. Widzialam jak u mnie robili taki ozdobny *******nik na domu z konstrukcji OSB i idzie to naprawde latwo i dosc szybko. Ja zamawialam plyty w Castoramie razem z docieciem na wymiar - tylko u mnie jest kantowka, z jednej strony plyta i z drugiej - srodek jest pusty ale bez problemu mozna napchac tam welne. No i ja mam na to siatke z klejem i tynk - wyglada jak wymurowane. Quote
malawaszka Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 no ja się obawiałam jak to z tym uzdolnieniem majsterkowiczowym u nas, ale widzę jak wygląda ten kurnik, stabilny jest to przede wszystkim a "elewację" to można sobie dopieszczać potem, najważniejsze żeby na zimę było ciepło Pink co to znaczy pi e r d o lnik na domu??? tego "na domu" nie rozumiem :evil_lol: Quote
Pink Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Moi poprzednicy w przyplywie weny architektonicznej zrobili nad wiatrolapem skosny dach, co przy kostce z plaskim dachem zakrawa na potworka architektonicznego - tak ze nie chcac ruszac konstrukcyjnie dachu ale poprawic troche wyglad, wymyslilam taka ala konstrukcje maskujaca skos. Gora tego ala pudelka jest umieszczona na tyle wysoko, ze z dolu nie widac dachowego skosu. Zostalo jeszcze malowanie rynny na bialo ale to zrobie juz jak porecz beda mi montowac - [URL=http://imageshack.us/a/img855/6350/mqal.jpg]tak wyglada p-i-e-r-d-o-l-n-i-k[/URL] :cool3: Quote
Recommended Posts