MonikaP Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Schronisko? Jakie schronisko? Przecież ja w życiu nie schodziłam z tej kanapy :cool3: :lol: . Quote
joaaa Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Dziękuję Karolino!!!!!!!!!!!!!!!!!! Słuchajcie, ja już teraz wiem, że moja Bunia i ta Bunia, to są klony! Chyba muszę zrobic zdjęcie mojej w takiej samej pozie. Przepraszam, ale wstawię, muszę pokazać, jakie są podobne. Chociaż to zdjęcie tego nie oddaje, bo inna pozycja. Ale cała moja rodzina myślała, jak pokazałam zdjęcia z wątku, nie mówiąc nic, że to nasza. Karolina, nie puszczaj jej ze smyczy poza domem min. 2 tygodnie. Bo może wydarzyć się coś niespodziewanego, może się nagle przestrazsyć, albo zobaczyc kogoś podobnego do jej byłego pan/pani, albo samochód znajomy, albo nie wiadomo co, co będzie dla niej najbardziej interesujące. A nie zna jeszce dobrze Twojego głosu i doopa. Pójdzie, mieliśmy przykład Balbinki w Wwie. Quote
Iza i Avanti Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy! Za ogromne, otwarte na psią miłość serduszko! Quote
Donvitow Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 [quote name='joaaa']:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Karolina, nie puszczaj jej ze smyczy poza domem min. 2 tygodnie. Jasne !!!!. Trochę było wieczorem problemów przy misce.? Burbon nigdy nie był zazdrosny o michę !. Psy nakarmione oddzielnie !. Bunia nie lubi chrupek. Wciąga mokre. Ale spoko kupiłem kiedyś Karolinie książkę kucharską. Marcin Caroolci zrobił się zazdrosny o Bunię i za bardzo zaczął szaleć z Burbą- Bunia natychmiast włączała się do zabawy i warkoty. Ale dostał telefonicznie zj....bkę./sam mi nadał kiedyś nik Don Vito Corleone/.I spokój. Czekam niecierpliwie na telefon jak minęłą noc i co z kupami. Quote
Donvitow Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 SMS Spała z nami w łóżku-specjalnie zrobiliśmy na dole. Jak poszłam umyć zęby ona do mnie przygnała. Już umie chodzić po schodach.Karmę mokrą wcina jak koparka Rano 0 wpadki.Chciało jej się siusiu to zaczęła płakałać i zaraz na bruku zrobiła-bardzo dużo było siusiania-chyba 15 min. a mimo to w domu nic. Próbuje zaczepiać Burbę non-stop. Jak ostro i krzyknę zaraz się rozbiegają. Ona bardzo ruchliwa i dużo gada. Caroolcia Quote
MonikaP Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 joaaa napisał(a):Zdjęcia, zdjęcia!!!!!!!!!!!! Musicie być cierpliwi - Karolina nie ma w czasie weekendu dostępu do internetu, a te zdjęcia, które przesłała mi komórką, już tu zamieściłam ;-). Quote
Donvitow Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 W poniedziałek wszystko. I relacja i foto. Ja wiszę na komórce i doradzam. Jest nieźle a sunia o dziwo wulkan energii/ kto by się spodziewał z fotek ze schronu/. Pozdrawiam. Quote
MonikaP Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Donvitow napisał(a):W poniedziałek wszystko. I relacja i foto. Ja wiszę na komórce i doradzam. Jest nieźle a sunia o dziwo wulkan energii/ kto by się spodziewał z fotek ze schronu/. Pozdrawiam. Ufff....bo ja już oczami wyobraźni widziałam jakieś katastrofy, skoro Karolina dziś milczała :razz: . Wulkan energii, powiadasz??? No, to mnie już chyba na tym świecie nic nie zadziwi i od dziś będę stanowczo odmawiała wypowiadania się na temat temperamentu psów schroniskowych, skoro te stresogenne warunki tak potrafią je zmienić... Zresztą, nie powinno mnie to aż tak szokować, bo moja (już za TM) staruszka Śrubka w schronisku ledwie się na nogach trzymała, a u mnie w domu goniła koty, aż futro (kocie) fruwało, biegała na spacerach i ganiała za piłką. Quote
Donvitow Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Nadal wszystko gra. Burba musi nieco popracowac nad soba bo ma teraz konkurentkę/ nie je chrupek- bedzie karolina musiała gotować:crazyeye: / do pańci. Jutro będzie kolejny test/ praca Karoliny/ samotne pozostnie w domu. Od wczoraj karolina zamyka ją w pokoju samą/ po spacerkach. Jak Karolina prześle SMA-a to wklepię. Quote
GoniaP Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 No to ja pozdrawiam wspaniałą Rodzinę Bokseromaniaków i ślę mizianko dla Burba i Buni :loveu: Quote
Donvitow Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Sunia bardzo żywiołowa. Mamy szelki/ wczoraj rozleciała się nowa obroża a sunia była bez smyczy.Nie zwiała/ Z zakopywaniem w pościel i koc jest niemożliwa. Z Burbikiem nonstop by się bawiła. Na spacerach uwielbia długie patyki jak Maxi. Teraz położyłam się na kanapie a ona wtuliła w moje zgięte nogi z pyszczkiem i łapkamina kolanach. Caroolcia Quote
MonikaP Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Donvitow napisał(a):Sunia bardzo żywiołowa. Mamy szelki/ wczoraj rozleciała się nowa obroża a sunia była bez smyczy.Nie zwiała/ Z zakopywaniem w pościel i koc jest niemożliwa. Z Burbikiem nonstop by się bawiła. Na spacerach uwielbia długie patyki jak Maxi. Teraz położyłam się na kanapie a ona wtuliła w moje zgięte nogi z pyszczkiem i łapkamina kolanach. Caroolcia Łomatko!!!:lol: Ledwie chodząca z podkulonym ogonkiem przepraszająca,że żyje babunia rozpruwająca obroże, bawiąca się, biegająca z patykami, zakopująca się w pościel?????? To Wy mi lepiej doradźcie, co ja mam pisać w ogłoszeniach adopcyjnych? ;-) Quote
MonikaP Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 No tak, jak były potrzebne, to ich nie mogłam znaleźć, a jak Bunia wyszła już ze schroniska, to nagle są...ale może żebyśmy nie zapomnieli, co schronisko potrafi zrobić z wesołym, pełnym życia psem.... Quote
Hala Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Czekam z niecierpliwością na zdjecia Buni :loveu: Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Udało siem dzisiaj wyjsć do pracy ;) Bunia została zamknięta w sypialni a burbon w pozostalej czesci domku - na razie tak dla bezpieczenstwa. na początku probuje otworzyć drzi, ale po chwili grzecznie sie uspokaja i spi sobie. Dzisiaj test, czy sunia wytrzyma i czy z samotnosci nie obudzą się instynkty niszczycielskie :diabloti: Zaraz wrzucam foteczki z opisami ;) Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 przy wejściu do domku tymczasowego i pierwsze spotkanie z burbonikiem Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 na trawce hmm ciekawe zapaszki bunia zdobywca :diabloti: - prezentuje sie wspaniale na tym zdjeciu - super rasowyu boksiu z podrecznika o rasowych boksiach hi hi hi Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 a taki ze mnie kanapowiec drap mnie po brzuszku w sobotni wieczor zginelam panu.... przyłaczyłam się do pani i sama zagrzebalam ;) Quote
GoniaP Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Karolinko, zrobiłaś z naszej Buni szczęśliwego psa!!! Dziękujemy! Zdjęcia są piękne:loveu: Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Bunia jest bardzo radosna sunieczką, uwielbia lezeć na kanapie, najchętniej przykryta :razz: bo na razie jest chudzinka, czego te zdjęcia nie oddają. Stan zdrowia super - byliśmy na przeglądzie, vet był pozytywnie zaskoczony, że takie ma ładne wyniki. Ze smutnej suni ze schroniska przerodziła się w bokserka domowego. na spacerku enegria ja rozpiera i biega jak gazela ;) Umie chodzic na smyczy i bardzo ładnie i szybko załatwia swoje potrzeby na spacerku, jedynym elementem do dopracowania pozostaje na razie szczekanie na obcych, ale myśle, ze to może być wynik przebywania w schronisku i pewnie da się oduczyć. W domku jest grzeczna (chociaż umie otwierać drzwi), słucha kiedy mówie jej, że ma iść do siebie, albo zejść z kanapy. W domku nie brudzi, jest nauczona czystosći i "śpiewaniem" bosksiowym mówi, że już dłużej nie wytrzyma i czas na spacerek ;). Z Burbonem dogaduje się całkiem dobrze, ale najfajniej miałaby w domku, gdzie byłaby jedyna i dopieszczona ;) na pewno z nawiązką odda miłość Uwielbia sie przytulać i bawić zabawkami, pomimo 8 lat jest Boksikiem pełnym wigoru i skorym do zabawy i spacerków. Kto da jej kochający domek? Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 GoniaP napisał(a):Karolinko, zrobiłaś z naszej Buni szczęśliwego psa!!! Dziękujemy! Zdjęcia są piękne:loveu: a to tylko część foteczek ;) zwykle jednak robiłaam zdjęcie Bo Bunia tyle ma energii i chciała być tam gdzie jej nie było ;) Quote
caroolcia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 i w nowych szeleczkach ;) i w posłanku burbonowym ;) Quote
Recommended Posts