Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ceris, nie rób sobie wyrzutów sumienia, bo tylko Ty sama najlepiej wiesz, że innego wyjścia nie było, a teraz przynajmniej wiadomo, że psiak bezpieczny, nic mu nie grozi, ma dach nad głową, miskę z jedzeniem, można go będzie sprawdzić na inne psy, suczki, koty i ogłaszać gdzie się da. Ja też mam taką małą mendziochę w domu, jak Ty, która innych zwierząt nie akceptuje i też kochanego Marianka musiałam wysłać 300km dalej do michelle, choć z całego serducha pragnęłam wziąć go do siebie.

Posted

Nie miałam możliwości wykonania żadnego innego manewru, ale to nie daje mi ukojenia. Do tego zaginiony Alfik.
Nie zbawię świata, nie naprawię wszystkich niegodziwości i wcale nie jest mi lżej żyć z taką swiadomością.
To był trudny dzień dla mnie. Może w końcu zasnę.
Dziękuję Wam za obecność.

Posted

:calus::iloveyou:ceris kochana ....takie zycie .... i snia sie po nocach te wszystkie serduszka ...ech ... dobrze ze Cypinio bezpieczny :thumbs: jestesmy z wami , moze teraz Alfik sie znajdzie , moze trafi do ciebie ciociu.

Posted

[B]ceris[/B], u nas leje drugi dzień pewnie u Was nie inaczej...nie wyobrażam sobie jak cypis by koczował na ulicy.
Bardzo dobrze,ze ma schronienie przynajmniej nie moknie...

Posted

Tak, pada od wczoraj. Jest zimno, a jesień i zima przyjdą już wkrótce. Cypis na wolności byłby w kiepskiej sytuacji. W schronisku ma pełny brzuszek i nie moknie leżąc na jezdni (jak to było ostatnimi dniami).
Czy ktoś może mi powiedzieć co się dzieje z "nowym" psem w schronisku? Pewnie ze dwa tygodnie temu podałam mu tabletki na odrobaczenie. W sobotę preparat od kleszczy. Czy w schronisku od razu też mu to dadzą? Trochę się boję, że gdyby tak, to za dużo tych środków by dostał w takim krótkim odstępie czasu.

Posted

Czy któraś z cioteczek ma talent literacki? Chyba można zacząć ogłaszać Cypiska- fotki mamy, na bazarku są chyba do kupienia taniutkie pakiety ogłoszeń...Co o tym myślicie?

Posted

Myślę, że można ogłaszać. On jest taki przytulaszczy piesek, kocha mieć człowieka, ale kocha też wolność. Czas najwyższy, żeby zajął się nim ktoś dla niego jedyny.

Posted

[quote name='iwonamaj']Czyli potrzebny piękny tekst do głoszeń Cypiska...A potem bazarek ogłoszeniowy :)[/QUOTE]

Trzeba go ogłaszać i znaleźć mu super domek.
Bo z adopcjami ze schroniska nie dość, że ciężko, to jeszcze najczęściej nie wiadomo do kogo psiak poszedł, jakie ma warunki, czy będzie miał dobrą opiekę itd.
Kto się podejmie napisania tekstu do ogłoszeń???????

Posted

A może być taki?

To ja - Cypis. Pojawiłem się nagle w dziwnym miejscu. Wśród obcych ludzi, bez dachu nad głową i bez pełnej miseczki. Wkrótce pod sceną na rynku wypatrzyła mnie jakaś psolubna istota, która zaczęła donosić mi jedzenie. Wszyscy przeganiali mnie z miejsca w miejsce, ale ja wiedziałem, że gdy pojawi się ona, to na chwilę świat stanie się piękniejszy. Dostanę coś na ząb i garść pieszczot. Miałem też towarzysza niedoli Alfika, ale po pewnym czasie gdzieś zaginął i znowu byłem sam. Potem pojawiła się ruda sunia. Zakochałem się bez pamięci i już nawet nie zwracałem uwagi na samochody i głód. Leżałem dzień i noc po jej płotem w nadziei, że wyjdzie do mnie. Czasem uciekała od swoich państwa i byliśmy szczęśliwi. Gdy wracała do domu ja znowu czekałem, nawet na środku ruchliwej jezdni. Chciała mnie przygarnąć moja karmicielka, ale robiłem wszystko, żeby uciec do mojej rudej :-) Teraz mieszkam w schronisku w Suwałkach. I znowu jestem sam. Kocham wolność i pragnę mieć swojego człowieczego przyjaciela, takiego który już nigdy mnie nie zawiedzie.

Posted

[quote name='Igiełka']Ceris robisz co w Twojej mocy- w pojedynkę wcale nie jest łatwo- chcę żebyś wiedziała że rozumiemy Cię :)

[/QUOTE]

a tekst ogłoszeniowy the best :)

Posted

Taki znalazłam 15 portali za 3 zł lub 20 za 4 zł [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230262-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-pakiety-dla-Saby-i-Gabrysia-z-padaczk%C4%85!-Do-17-08-godz-23-59[/url]
Przydałby się chyba większy pakiet...

Posted

Tekst super !!! :):):):)

[quote name='iwonamaj']Taki znalazłam 15 portali za 3 zł lub 20 za 4 zł [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230262-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-pakiety-dla-Saby-i-Gabrysia-z-padaczk%C4%85%21-Do-17-08-godz-23-59"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230262-Bazarek-ogłoszeniowy-pakiety-dla-Saby-i-Gabrysia-z-padaczką!-Do-17-08-godz-23-59[/URL]
Przydałby się chyba większy pakiet...[/QUOTE]

Taniutko ! Złotówka różnicy,więc najlepiej większy pakiecik ;)

Posted

co do schroniska - pies na dziendobry jest odrobaczony i oglądniety przez weta, szczepiony i chipowany jest dopiero jak opuszcza schronisko.
Przydałoby sie jakby ktos do schroniska podjechał i zrobił mu ładne zdjęcia.
Wystarczy powiedziec że sie przez kilka dni dokarmiało tego psa i mu sie szukało domu ale jak pies zaczął wychodzic i lezec na srodku ulicy to sie zadzwoniło na straz miejska zeby zabrali psiaka zeby mu sie krzywda nie stała. Powinni spokojnie pozwolic zrobic mu kilka zdjec, pewnie którys z pracownikow wyciagnie go z boksu i weźmie na wybieg i tam mozna zdjecia psiakom robic ;-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...