Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paula_t napisał(a):
bez klatki łapki się nie obejdzie, skoro one tak panikują przy każdym zamknięciu w ogrodzie czy próbie założenia obroży, więc trzeba jak najszybciej skontaktować się z Pipi. Może spróbuj też zapytać w tym schronisku czy nie mają do pożyczenia.

dokładnie,popieram.....

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ideą zakupu klatki łapki było to,żeby kazdy potrzebujacy pies mógł z niej skorzystać..Ostatnio pożyczałam klatkę od Pipi do przewozu psiaka,nie ma zadnego problemu.Pipi często bywa w Białymstoku i nawet kiedys ubolewała przez telefon,ze niekt nie chce z tej klatki korzystać...Z pewnością łapanie za pomocą klatki jest bezpieczne..kontaktujcie się z Pipi ( pw nr tel,gg- w podpisie) i powodzenia.Klatkę można przesłać w dowolne miejsce- jest skladana.

Posted

Pipi mogłaby wysłać klatkę autobusem do Suwałk, mogłabym ją odebrać i przekazać ceris.
Czy psiaki są gdzieś ogłaszane? Bo takie zwykłe stukanie w klawiaturę nic nie da. Trzeba je ogłaszać. Proponowałam zrobić im super sesję do ogłoszeń, ale niestety nie skorzystano z mojej propozycji, szkoda

Posted

Izabela124. napisał(a):
Proponowałam zrobić im super sesję do ogłoszeń, ale niestety nie skorzystano z mojej propozycji, szkoda
A jesteś wstanie być u mnie o szóstej rano albo o wpół do jedenastej w nocy?
Przykro czytać niektóre komentarze.
Za pomysł z klatką od pipi dziękuję pw już napisałam.

Posted

ceris napisał(a):
A jesteś wstanie być u mnie o szóstej rano albo o wpół do jedenastej w nocy?
Przykro czytać niektóre komentarze.
Za pomysł z klatką od pipi dziękuję pw już napisałam.
Nie, nie jestem w stanie.
Wystarczy napisać, że nie oczekuje się pomocy i tyle. Nie trzeba od razu się denerwować.

Posted

Izabela124. napisał(a):
Nie, nie jestem w stanie.
Wystarczy napisać, że nie oczekuje się pomocy i tyle. Nie trzeba od razu się denerwować.

No to tak dla przypomnienia, przeczytaj Izo post #371 (str.15) I nie denerwuję się, napisałam, że mi przykro.

Pipi już mi odpisała na pw. Zatem czekam - zgodnie z ustaleniami :lol:

Posted

Dziewczyny ceris cały czas działa w sprawie psiaków.Nie pisze bo byc może nie ma kiedy.Cierpliwości.
Wiem,ze jedzie do niej klatka łapka, aby złapać cypisa.
Trzymajcie kciuki.:thumbs:

Posted (edited)

Wczoraj klatka pułapka zostana nadana w firmie kurierskiej i dzisiaj powinna byc juz u Ceris.

Wysłałam klatke dzieki Randzie. Nie wiem, bo zapomnialam ja spytac czy moge napisac o tym, ale mysle, ze nawet powinnam. Bo, zeby wysłac klatke pokonałam w sumie prawie 200 km, poniewaz klatka byla w pozyczeniu i pojechałam po nią. Potem do Białegostoku i kawałek za do DHL-a i wysyłka 30 zł. Otrzymalam od Randy 100 zł. Paliwo 70 i wysyłka 30.
Randa, bardzo dziekujemy.
Teraz Ceris bedzie musiała rozkminic jak klatke sie składa i jak załozyc zapadke. Niestety instrukcje "zjadły" u mnie psy, kiedy zajeta skladaniem klatki zagapiłam sie a oni to wykorzystali i instrukcje wydarłam jednemu z pyska ale juz za pozno.

Tu jest fotka klatki i wyraznie widac jak trzeba załozyc ten "patyk" stalowy z łańcuchem. Jakby cos, to pytaj Ceris, postaram sie podpowiedziec. Konstrukcja bardzo prosta, ale temu, kto juz wie. Mnie zajeło z godzine zeby ja zlozyc jak przysłali.

http://www.firmy.net/WC58F,pulapka-na-psy,SW8N.html

Edited by Pipi
Posted (edited)

Dziękuję Pipi za zaangażowanie i Randzie za wyłożenie 100 zł. Proszę o podanie na pw nr konta, na które czuję się w obowiązku przesłać owe 100 zł.
Klatki jeszcze u mnie nie ma. Chcę tylko jasno powiedzieć, że gdy klatka do mnie nadejdzie, to i tak skorzystam z niej dopiero w poniedziałek, ewentualnie w nocy z niedzieli na poniedziałek. Taką umowę mam z p. Ewą z TOZu (chodzi o dzień roboczy).

Edited by ceris
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...