Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

I ja odnalazłam ślicznotę. Właśnie do kilku dni zastanawiałam się czy Anula ma już jakąś sunię.
Ani się obejrzycie jak znajdzie domek. Mam nadzieję ,że jest zdrowa.
Podziwiam Was za tę jazdę.Ja już nie jestem w stanie tyle przejechać w ciągu dnia.Kiedyś mogłam na 1 raz 1000 km jechać.
Dorzucę 30 zł do paliwa. Konto proszę.

Posted

Śliczna jest na prawdę!A kudełki to tylko kwestia czasu i odrosną.Dołożę 30zł do transportu.Najważniejsze,że mała jest już bezpieczna i po za schroniskowymi kratami...!

Posted (edited)

Kochani dziękuję Wszystkim za zaglądnięcie do Kajuni i oferowanie pomocy.Jestem Wszystkim bardzo wdzięczna.
Umieściłam w 2 poście rozliczenie transportu Polkowice - Tomaszów Mazowiecki i wstawiłam paragony.
Kaja będzie prześlicznym psem jak odrośnie jej włos.Na pierwszym zdjęciu jest brudna,zaniedbana.Ona ma śnieżnobiały włos tam gdzie powinien być biały i jak już pisałam wcześniej ma niespotykane umaszczenie.Przeplatają się różne kolory czarny,szary,beż,brązowy i śnieżnobiały.Już sobie wyobrażam Kaję z długim,przepięknym włosem,lśniącym,zadbaną,czyściutką,wyczesaną.Jednym słowem cudną.Włos będzie się bardzo dobrze wyczesywał-już to widać.Charakter chyba też super jednak poczekamy na jego pełną ocenę, na dzień dzisiejszy jest bez wad.Ja i TZ już jesteśmy w niej zakochani - "miłość od pierwszego spojrzenia".Cudownie jest takiego psiaka tymczasować.Przetestowałam wczoraj Pedigree na ząbki-zajada się a więc super,ząbki będzie miała czyste i zadbane.
No i wcięło pół postu!

Edited by Anula
Posted

Nie wiem skąd jej były właściciel brał psy.... ale wszystkie prześliczne. Bobi wzrocowy owczarek, Rudi szorstkowłosy, rudy - przepiękny. Nie wiem jak wyglądal czwarty.

Posted

[quote name='docha']Ocelot, a ten w róg wciśnięty rudasek zabrany?[/QUOTE]

Niestety nie.... Rudi nadal w schronisku, bez Kai to on całą pewność siebie stracił.

Posted (edited)

[quote name='edyseja']Aniu, przypomnij mi nr. konta na PW, wpłacę te brakujące 75.50. Czy Kaja jest wysterylizowana?[/QUOTE]
O rany serdeczne dzięki i wieeelkie buziaki !
Kaja jest wysterylizowana.Oglądnęłam ją porządnie ze wszystkich stron.Ogólnie skóra jest czysta tylko gdzieniegdzie zaczerwienienia,zadrapania ale to się zagoi.Trochę koło pupy odparzona ale smaruję pantenolem,że powinno szybko zniknąć.Dzisiaj kupiłam płyn do czyszczenia uszów bo mi się skonczył,poczyścimy trochę uszka.Tak się teraz boję o guzki,ponieważ ostatnia tymczasowiczka miała dwa no ale na szczęście nie ma.Kaja napada szczekaniem na mężczyzn szczególnie w ubraniu roboczym.Kuriera i sąsiada obszczekała zaciekle ale nie napadła.Każde wejście nie domownika oznajmia szczekaniem.Zobaczymy co następne dni przyniosą.

[quote name='ocelot']Niestety nie.... Rudi nadal w schronisku, bez Kai to on całą pewność siebie stracił.[/QUOTE]
Też myślałam o Rudim aby mu jak najszybciej znaleźć dom bo chłopak może nie odnaleźć się sam.Szkoda mi go bardzo to taki fajny piesio.
Ocelot to w takim razie bazarek nie będzie już potrzebny dla Kajuni ale zrób na inną bidę w potrzebie,jakie by nie były pieniążki to się przydadzą.Edyseja już uzupełniła brakującą sumę.

Edited by Anula
Posted

Anula mogę zrobić na jakiegoś tomaszowskiego psiaka? Czy masz jakąś inną upatrzoną biedę?

To może założymy wątek Rudiemu? Tylko, że ja zwyczajnie czasowo nie wyrabiam:(

Posted

[quote name='lika1771']Jutro wysle pieniazki tylko poczta wiec pewnie beda w poniedzialek.Anula Gai znowu wypadl dysk....
Dziękuję! Wiem,że Gai znów wypadł dysk,jestem na wątku cały czas tylko nie piszę,ponieważ nie mam jak pomóc.Szkoda,że nie można robić bazarków dla psiaków w DS jedynie chyba prosić o pomoc indywidualnie,sama nie wiem co robić.

[quote name='edyseja']Już posłałam brakującą kwotę. :)
Stokrotne dzięki! Nie sądziłam,że tak szybko przyjdzie pomoc i transport suni został uregulowany.

[quote name='ocelot']Anula mogę zrobić na jakiegoś tomaszowskiego psiaka? Czy masz jakąś inną upatrzoną biedę?

To może założymy wątek Rudiemu? Tylko, że ja zwyczajnie czasowo nie wyrabiam:(
Zdecyduj sama,który piesio jest w największej potrzebie,może na lepszą karmę dla tych maluszków,które są w Schronisku a może jakiś psiak potrzebuje specjalnej karmy.Ja nie mam upatrzonej bidy,tam gdzie miałam to pomogłam.
Rudi - nie wiem wydaje mi się,że go trzeba intensywnie ogłaszać albo szukać DT tylko z tym jest bardzo ciężko,oczywiście wątek też by się przydał w tytule prośbą o DT.
Dzisiaj przy czyszczeniu uszów Kajuni odkryłam,że Kaja ma rant dolny ucha lewego wycięty na wysokość około 1 cm i szerokość 2 - 2,5cm.Nie jest to wynikiem pogryzienia.Jest to bardzo równo wycięte.
Wstawię fotki ale niestety nie widać dobrze,ponieważ porasta w tym miejscu sierść i raczej jest to stara historia.To ucho ma wrażliwe na dotyk.Ogólnie uszy ma zdrowe tylko miała brudne,no ale teraz już lśnią.
Kajunia bardzo lubi głaskanie po brzuszku no i już polubiła fotel.

Posted (edited)

No z tym uchem to trudno powiedzieć,wycięty prostokąt ale to nie przeszkadza,nie widać,dopiero jak się odchyli ucho.Codziennie Kajusię szczotkuję aby weszło jej w krew,że to jest codzienna toaleta.Bardzo się cieszę,że zajada Pedigree na ząbki bo to jest bardzo ważne w zachowaniu jak najdłużej uzębienia w dobrym stanie.Mój rezydent nie lubi tego a więc już pozbył się jednego zęba i miał niedawno czyszczone zęby a ma dopiero 3 lata.To przebarwienie sierści jest od lizania po sterylce prawdopodobnie ale przemywam borasolem i powinno zniknąć.
A teraz trochę z zachowania Kajuni.Ogólnie to jest przemiły pies,bardzo lgnący do człowieka.W zasadzie nie odstępuje mnie na krok.Jest dość karna,na każde zawołanie przybiega.Wczoraj mieliśmy gości z yoreczkiem samcem-wszystkie trzy psy zachowały się wobec siebie super.Natomiast jeżeli chodzi o wejście obcych ludzi na posesję to niesamowicie obszczekuje,obwąchuje,szczerze mówiąc ten moment bardzo obserwuję,ponieważ nie wiem do końca jakie będzie jej zachowanie.W domu super,podchodziła do gości aby ją głaskali,zero agresji.Trochę mnie niepokoi ta jej zaciętość w obszczekiwaniu no ale zobaczymy co się będzie działo dalej.Na spacerach idealna,nie ciągnie na smyczy,do psiaków łagodna,macha ogonem.Jeszcze jej nie spuszczam,boję się muszę poczekać,aczkolwiek wydaje mi się,że gdybym ją przywołała to by wróciła do mnie.Ogólnie jest bardzo pogodna-fajna.Zabaweczki dalej be....

Edited by Anula
Posted (edited)

Cóż za rozkoszny brzusio. :loveu: Kajunia leży sobie w fotelu niczym królewna. Mam nadzieję, że sunia ma ucho wycięte przez weta z powodu jakiegoś urazu, że nie zrobił tego sadysta... Kaja z tego co piszesz ma zapędy do stróżowania, bardzo szybko ujawniły się u niej cechy "owczarskie".

Edited by edyseja
Posted

Aniu, w sprawie obszczekiwania obcych, spróbuj tak jak nas uczono w stosunku do Orlena- mamy w tym temacie postępy. Gość wchodząc na posesję nie reaguje na jej szczekanie, nie patrzy na nią, śmiało idzie do przodu tak jak by jej nie było. Nie może pojawić się chwila zatrzymania i co najważniejsze, zaraz przy furtce na jej oczach witacie się podając sobie ręce. Na szkoleniu była jeszcze przy tym komenda siad i wówczas następowało powitanie, ale to jest cały ciąg szkoleniowy. pies musi zrozumieć po co to robi.