Agata69 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 (edited) Bylam na swojej dzialce, wracajac zauwazylam dwa pieski przy dodze szybkiego ruchu, na Warszawe. zatrzymalam sie , zrobilam wywiad. Tydzien temu jakis facet zatrzymal auto, wysadzil dwie identyczne suczki i odjechal. Sunie dlugo gonily jego auto cudem unikajac smierci pod kolomi TIRow. Od tego czasu sa tam gdzie je zostawil. Na szczescie ludzie je karmia, suczki nie sa zabiedzone, dostaja tez wode, spia wtulone w siebie na poboczu. Na nieszczescie jedna jest w pelni cieczki, caly czas gwalca ja okoliczne psy, druga cieczki nie ma, za to bardzo podpada mi pod ciaze. Sunie natychmiast przybiegly do samochodu, ktory sie zatrzymal, daly sie wyglaskac, nakarmic, dawaly buzi. na sile chcialy wejsc do auta, w pewnym momencie sie udalo, weszly obie a za nimi jeden z kawalerow. Gonily moje auto, kiedy musialam odjechac, za nimi adoratorzy, za nimi TIR. Na szczescie koczuja w okolicy baru, tam troche bezpieczniej, ale tylko troche. Musze po nie wrocic, nie mam co do tego watpliwosci. Musze jednak najpierw umowic sterylki, znalezc pieniadze, znalezc dt przynajmniej dla jednej bo z bieda jakosc przechowam czwartego psa w nieduzym mieszkaniu w bloku. Suczki sa malutkie, choc na fotkach wygladaja na duze, bardzo przyjazne i kontaktowe, wg mnie ladne, ale ja mam wypaczony gust. wedle zebow mysle ze maja okolo 2-3 lat, obie napewno rodzily, jedna calkiem niedawno, albo miotow bylo juz kilka. Wg mnie sa adopcyjne od zaraz. Nie ukrywam, ze musze poprosic o wsparcie bo nijak nie dam rady. najbardziej potrzebny dt jak najblizej Wloclawka. Super byloby znalezc pomoc w sfinansowaniu sterylek bo to jest priorytet na te chwile. Chetnie zjadly sucha karme. Uploaded with ImageShack.us Tutaj jeden z adoratorow, bardzo zziajany. suczki odgryzaja sie jak wskakuje na te z cieczka, ale widac ze facet jest zdeterminowany. Uploaded with ImageShack.us Tutaj ta z cieczka, cipcie ma ogromna, napuchnieta. Bardzo przyjazna i calusna. Ta druga bardzo sie nia opiekuje, mozliwe ze to matka i corka. </noscript> Edited June 18, 2012 by Agata69 Quote
Poker Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Biedne małe. Może poproś soemę o pilne wsparcie na sterylkę. Quote
Agata69 Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Poker napisał(a):Biedne małe. Może poproś soemę o pilne wsparcie na sterylkę. Dzieki za wizyte. Juz poprosilam, ale wiesz, tu sa dwie sterylki, dwie karmy, dwa szczepienia i odrobaczenia. A co najgorsze dwa dt. Ja tak naprawde nie powinnam przyjac juz nawet pol psa. Moi sasiedzi pisza na mnie pisma. 3 psy w bloku to dla nich dramat, a 5? Quote
Soko Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Podrzucam! Jakie kochane te maleństwa :( dobrze, że się bronią w tej cieczce.. oby jakiś większy kawaler się nie trafił :( Quote
furciaczek Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Zapisze sobie...transportowo moge pomoc jak bedzie potrzeba. Quote
Poker Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Ta , która ma cieczkę i tak musi odczekać.Trzeba ciąć tę w ciąży jak najszybciej. To jest teraz najważniejsze + odpchlenie i odrobaczenie.Ze szczepieniem można chwile zaczekać. Quote
sdal2 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 śliczności, wieżę że Agata ich nie zostawi samych sobie i znajda super domki, ale najpierw super DT, szkoda że myngey mieszka w Inowrocławiu, bo może by jedna wzieła. Quote
Agata69 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 sdal2 napisał(a):śliczności, wieżę że Agata ich nie zostawi samych sobie i znajda super domki, ale najpierw super DT, szkoda że myngey mieszka w Inowrocławiu, bo może by jedna wzieła. dzieki ze zajrzlas. niestety Myngey ma juz inne plany co do dt. ja tez o niej pomyslalam. Mysle o nich od rana, niestety nic nie przychodzi mi do glowy. Wdoch wziac nie moge. Zabranie jednej a pozostawienie tam drugiej nie wchodzi w rachube. Quote
__Lara Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 3 psy w bloku i ludzie mają problem, ah, ten naród..... Quote
furciaczek Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Gdzie one dokladnie koczuja? jak bede we Wloclawku to chociaz cos do jedzonka podrzuce i moze jakis foty cykne. Quote
Agata69 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 furciaczek napisał(a):Gdzie one dokladnie koczuja? jak bede we Wloclawku to chociaz cos do jedzonka podrzuce i moze jakis foty cykne. Sa w okolicach Lipna, na trasie na Warszawe, to chyba jest 10, ale nie jestem pewna. Nie moga tam zostac, bo to bardzo niebezpieczne. Quote
toyota Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Agata69 napisał(a):Pilnie potrzebne dt dla jednej z nich Może elinka z Inowrocławia by się zgodziła. Ona bierze takie małe pieski jako BDT za karmę i weta. Quote
Agata69 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 toyota napisał(a):Może elinka z Inowrocławia by się zgodziła. Ona bierze takie małe pieski jako BDT za karmę i weta. Asia, blagam napisz do niej i popros, ja juz do pracy musze. Wszystkim sie zajme, byle znalazl sie dt dla jednej, druga wezme do siebie. Quote
Gabi79 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Jakie bidulki. Gdybym nie była unieruchomiona po operacji może bym jedną wzięła na tymczas, a tak - niestety..... Quote
esperanza Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 O pomoc w opłaceniu zabiegów warto zapytać Justynę Klimek z Fundacji Przyjaciele Czterech Łap. Dofinansowują zabiegi w kwocie 150zł Myślę, że nie odmówi :-) Quote
yucca Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Można jeszcze uderzyć do Kundelkowej Skarbonki po pomoc finansową... Quote
Agata69 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Zglosilam suki do akcji sterylizacji. Moj wet poczeka ile bedzie trzeba za kasa, nawet miesiac. Trzeba je odpchlic, odrobaczyc i zaszczepic jesli maja byc na dt, bo u nas straz miejska to bardzo sprawdza, a mi nie sa potrzebne kolejne klopoty. Do tego 2 obrozki , jakies smycze mam. Takie malenstwo wyzywi sie przy moich Jednak najwazniejszy jest dt dla suki, bez tego nie ruszymy. ja je moge wziac do siebie na dzien , dwa, ale nie dluzej. Prosze pomozcie. Quote
Agmarek Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Jestem i ja, ale nie wiem jak pomóc. Mieszkam za daleko, poza tym moja sucz pożarłaby to maleństwo na śniadanie :-( Co do sterylizacji, to może Fundacja Kastor? Przy Heli pomogli :-) __Lara napisał(a):3 psy w bloku i ludzie mają problem, ah, ten naród..... Ja mam podwórko i 3 psy, a i tak ludzie patrzą jak na debila :roll: Quote
__Lara Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 [quote name='Agmarek']Jestem i ja, ale nie wiem jak pomóc. Mieszkam za daleko, poza tym moja sucz pożarłaby to maleństwo na śniadanie :-( Co do sterylizacji, to może Fundacja Kastor? Przy Heli pomogli :-) Ja mam podwórko i 3 psy, a i tak ludzie patrzą jak na debila :roll: A to jakaś reguła, że wolno mieć tylko 1 psa? To jest gdzieś w ustawie zapisane czy jak? :angryy: Quote
Agata69 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Mozesz miec duzo o ile placisz podatki, ale psy nie powinny szczekac, sikac na trawniku, brudzic lapami korytarza, itd bo inaczej zawsze komus to bedzie przezskadzac. zaczynaja sie skargi, pisma... Quote
Agata69 Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Sterylka umowiona na czwartek, wet wezmie po 170 zl. Najpierw pojdzie ta podpadajaca. Drugiej musi minac cieczka. Nie mam dt nadal. Quote
Recommended Posts