Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masza44 napisał(a):
Ludzie dajcie na pw namiary do przelewu mam trochę kasy na maluchy

Ślicznie dziękujemy. Dane już wysłałam.

Z mojego bazarku, który już się zakończył przewidywana kwota to 203,4zł :) do tego dojdą jeszcze pieniążki od maszy44 :)

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczeniaki od wczoraj znowu są u mnie. Niestety nie stać już nas na hotel:-( Teraz musimy jakoś uzbierać na dług, który przez ten czas tam zrobiliśmy.
Wczoraj też były na drugim szczepieniu na wirusówki. Kolejny niemały wydatek (120 zł), ale przynajmniej będą zdrowe;)

Posted

Kupię pakiet ogłoszeń szczeniakom, tylko potrzebuję dane kontaktowe i o każdym ze 3 zdania- jaki jest z usposobienia, czy zachowuje czystość, czy uczone są na smyczy , jak do psów i kotów, takie tam. Je trzeba mega ogłaszac , nawet na kilka województw bo lepiej raz wyłożyć na transport niż na utrzymanie cały czas. Ostatnio ogłaszałam 3 szczeniaki, poszły w kilka dni:)

Posted

masza44 napisał(a):
Kupię pakiet ogłoszeń szczeniakom, tylko potrzebuję dane kontaktowe i o każdym ze 3 zdania- jaki jest z usposobienia, czy zachowuje czystość, czy uczone są na smyczy , jak do psów i kotów, takie tam. Je trzeba mega ogłaszac , nawet na kilka województw bo lepiej raz wyłożyć na transport niż na utrzymanie cały czas. Ostatnio ogłaszałam 3 szczeniaki, poszły w kilka dni:)

No i nalezy napisac kim sa rodzice (rasa-mix)i do jakiej ca.wysokosci w cm urosna.Czy sa odrobaczone,ile razy zaszczepione.Kiedy sie urodzily.Jakie domu szukamy tzn jezeli z dziecmi to od ilu musza byc lat,czy maja mieszkac w budzie czy kojcu czy tylko razem z opiekunem,czy moga tyle a tyle godzin same zostac w domu ,czy nie bo sa wew.architektami.Czy dla dobra szczeniakow dobrze by je poslac do psiej szkoly.
Jezeli chodzi o koty to szczeniaki nie musza znac kotow ,one szybko sie zaprzyjaznia,chyba ,ze sa szczute przeciw kotom.i maja instykt lowiecki ,ale po kim? Ach jeszcze ,czy moga isc do rodziny w ktorej chociaz jedna osoba nie pracuje.
Poza tym jak szczeniaka sie wychowa takiegio sie bedzie mialo doroslego za kilka miesiecy psa.

Posted

Spoko, ja myślę, że takie rzeczy to już zainteresowani usłyszą telefonicznie jak się będą dowiadywać u Maćka777. To on wybierze i zadecyduje jakie to będą domy. Ale wielkość docelowa to ważna informacja.

Posted

masza44 - pieniążki doszły, ślicznie dziękujemy :)

Psiaki ogłoszenia mają, ale szykują się nowe, oddzielne dla każdego pieska. Akrum zaoferowała zrobienie maluchom ogłoszeń.

Mam dobrą wiadomość: W środę 13.06 zawożę Mię do Gdańska, domek na nią czeka.

Posted

dajcie znać na jakie województwa "dziewczynki" będą miały ogłoszenia- zrobię wtedy im po pakiecie na któreś z pozostałych

Posted (edited)

Akrum napisał(a):
Cieszę się, że Mia jedzie do DS :)
Mam nadzieję, że za transport płaci DS?? Czy też trzeba uzbierać?

My też się cieszymy:eviltong:
Co do kosztów transportu to jak na razie to liczymy na dobrowolną ofiarę ze strony DS:modla:

Edited by Maciek777
Posted

sharka napisał(a):
proszę o nr konta, prześlę kilka zł :]

ludki dajcie konto bo jeszcze trochę i moja skarpetka na psiaki pusta będzie aż do wypłaty ;)

Posted

sharka napisał(a):
ludki dajcie konto bo jeszcze trochę i moja skarpetka na psiaki pusta będzie aż do wypłaty ;)

Już kontaktuję się z Penny (skarbonką) żeby podała nr:-)

Posted

sharka napisał(a):

PW z danymi poszło. Bardzo dziękujemy za pomoc.

Posted

Jak ja bym chciał żeby już wszystkie te szczeniary do domów się rozjechały...:-)

Jest kolejna szansa na dom. Tym razem dla Fridy. Jednak to na razie takie podpytywanie (nic wielkiego) bo potrzebny jest nieduży pies do domu. Piszę o tym żeby na wątku były bieżące informacje:-)

Tutaj taka, w pewnym sensie, podobna sprawa do naszej - pies z biednej rodziny:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228060-Zbieramy-na-operację?p=19211769

Posted

Wklejam rachunek za pobyt maluchów w hoteliku - za maj (jutro lub pojutrze wkleję drugi rachunek za czerwiec).

Maciek mówił, że Lunie i Emi wydłuża się sierść. Jestem ciekawa jak teraz wyglądają.

Mam prośbę do wszystkich odwiedzających ten wątek: jeśli zobaczycie, że ktoś szuka transportu dla zwierzaka (najlepiej kota lub małego psiaka) na trasie z Nowego Tomyśla do Gdańska (dokładniej: Nowy Tomyśl, Poznań, Oborniki, Rogoźno, Wągrowiec, Bydgoszcz, koło Grudziądza, koło Tczewa, Gdańsk) to proszę napiszcie mi o tym. Dnia 13.06 zawożę Mię do Gdańska, przy okazji mogłabym zawieźć też innego zwierzaka. Oczywiście sama też szukam, czy ktoś nie potrzebuje transportu na tej trasie, ale jak na razie to większość albo szuka do Warszawy, albo na Śląsk.

Posted

Penny napisał(a):
Maciek mówił, że Lunie i Emi wydłuża się sierść. Jestem ciekawa jak teraz wyglądają.

Zmiana nie jest aż tak drastyczna:-) Wydłuża się , ale jak na razie tylko z tyłu tylnych łap. Idą w ślady ojca...

Posted

Mia od wczoraj mieszka w Gdańsku. Została adoptowana przez młode małżeństwo. Za miesiąc Mia będzie miała kolejną kochającą ją osobę - Państwu urodzi się synek :) Będą razem dorastali.

Podczas podróży do Gdańska Mia nie schodziła z moich kolan, non stop chciała być przytulana i głaskana - na moich nogach chyba czuła się bezpiecznie. Była bardzo spokojna, tylko czasami wierciła się.
Cieszę się, że Mia ma dom - warto było jechać tak daleko.

Parę fotek z trasy: