Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juldan napisał(a):
Maciek, Penny ja też poproszę o numer konta skarbnika rodzinki...

Z ogłoszeń, które zrobiłam domek się nie znalazł, ale skontaktowała się ze mną p.Monika, która wyraziła chęć pomocy w ogłaszaniu Lady i szczylków oraz obiecała wspomóc ich finansowo:multi:

Po weekendzie zrobię Rodzince nowe ogłoszenia, na Poznań i okolice...

Aha- czy Lady i s-ka mają wydarzenie na fb?

Pola17 napisał(a):
okey czyli obroże też dorzucę do darów

Wiem, że się powtarzam i to chyba najczęściej używane przeze mnie słowo na tym wątku, ale...dziękujemy!:-)

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jak raz jeszcze podziękujesz stawiasz kawe :0 wszystkim na wątku :) dla mnie mocna herbata z sokiem :) za kilka dni możesz mi przywieść malucha .
którego wybrałeś ? napisze pv kiedy mozesz wpaśc ja musze wkoncu wykórować sie :P z choroby .

Edited by Pola17
Posted

Pola17 napisał(a):
Jak raz jeszcze podziękujesz stawiasz kawe :0 wszystkim na wątku :) dla mnie mocna herbata z sokiem :) za kilka dni możesz mi przywieść malucha .
którego wybrałeś ? napisze pv kiedy mozesz wpaśc ja musze wkoncu wykórować sie :P z choroby .

No to już wszyscy mogą się na kawę szykować:-)
Myślę, że Luna będzie idealna. To moja faworytka. Powinna szybko znaleźć dom.

Posted

podeślijcie mi na maila opis dla dwóch szczylków i dwa wybrane zdjęcia, a ja wyśle jutro do naszej gazety, może się im poszczęści i ukażą się w gazecie.

Posted

maciek czy szczeniaki mama i tata maja jeszcze karme ? jesli nie wpadaj kiedy chcesz :(
mam odłożoną karme oraz obroze i miski bo te dekle od beczki masakra jak by co dzwon w tej chwili na dogo zaglądam jak mam chwile <niestety mam kota w ciezkim stanie i nie ogarniam wszystkiego >:-(

[quote name='Akrum']podeślijcie mi na maila opis dla dwóch szczylków i dwa wybrane zdjęcia, a ja wyśle jutro do naszej gazety, może się im poszczęści i ukażą się w gazecie.[/QUOTE]

Posted

Dzisiaj Lady będzie miała sterylizację. Maciek zawiózł ją na 14. Przedtem jeszcze ją wykąpał u siebie i wyczesał.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Posted

[quote name='agusiazet']Pieniążki ode mnie dla Luny poszły i powodzenia suczko![/QUOTE]

Dzięki wielkie! Luna jest moją faworytką:-)

[quote name='Akrum']podeślijcie mi na maila opis dla dwóch szczylków i dwa wybrane zdjęcia, a ja wyśle jutro do naszej gazety, może się im poszczęści i ukażą się w gazecie.[/QUOTE]

Wieczorem prześlę!

[quote name='Pola17']maciek czy szczeniaki mama i tata maja jeszcze karme ? jesli nie wpadaj kiedy chcesz :(
mam odłożoną karme oraz obroze i miski bo te dekle od beczki masakra jak by co dzwon w tej chwili na dogo zaglądam jak mam chwile <niestety mam kota w ciezkim stanie i nie ogarniam wszystkiego >:-([/QUOTE]

Karmy mają jeszcze dużo. Tak myślę czy by jutro nie wpaść po to, ale to jeszcze wieczorem się do Ciebie odezwę.

[quote name='Penny']Dzisiaj Lady będzie miała sterylizację. Maciek zawiózł ją na 14. Przedtem jeszcze ją wykąpał u siebie i wyczesał.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.[/QUOTE]

Zgadza się! Przy kąpieli najpierw tylko się bała, a później to już była panika. To może była jej pierwsza kąpiel w życiu... Wyczesywałem ją i przed kąpielą i po. Wyszedł wór kłaków:-)

[quote name='Pyrdka']Trzymam kciuki za Lady.[/QUOTE]

Ja też! Do odbioru będzie tak po 16:00.

Posted

U mnie w domu najpierw była zestresowana. Bała się. Później jednak nabrała pewności siebie i zaczęła chodzić za mną po domu. Jednak gdy usiadłem na chwilę to ona już kładła się obok mnie.
Na kota raczej nie reaguje. Była trochę nim zainteresowana, ale nie okazywała agresji.

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/2500/dscf4630q.jpg[/IMG]

[IMG]http://img17.imageshack.us/img17/3339/dscf4633k.jpg[/IMG]

[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/2823/dscf4642c.jpg[/IMG]

[IMG]http://img535.imageshack.us/img535/4123/dscf4643y.jpg[/IMG]

[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/778/dscf4644x.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='agusiazet']Te zdjęcia już po kąpieli? Wydaje się aż błyszczeć:)[/QUOTE]

Nie:-) Była tylko wyczesana. Wykąpana została później. Jak wróci od weterynarza to znowu jej kilka fotek zrobię i będzie widać efekty kąpieli. Jednak wbrew pozorom nie była wcale taka brudna. Jednak zawsze to trochę lepiej. No i po kąpieli sierść zaczęła jej wychodzić całymi pękami:-)

Posted

I już po wszystkim:-)
Lady pięknie to zniosła. Czuje się dobrze. Nie było żadnych komplikacji. Teraz śpi:

[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/9294/dscf4647e.jpg[/IMG]

[IMG]http://img207.imageshack.us/img207/4527/dscf4648x.jpg[/IMG]

[SIZE=4][B]Oczywiście sterylizacja została sfinansowana w ramach Akcji Kastracja prowadzonej przez Fundację Przyjaciele Czterech Łap. Za co bardzo bardzo dziękujemy!!![/B][/SIZE]

Posted

[quote name='Maciek777']
[SIZE=4][B]Oczywiście sterylizacja została sfinansowana w ramach Akcji Kastracja prowadzonej przez Fundację Przyjaciele Czterech Łap. Za co bardzo bardzo dziękujemy!!![/B][/SIZE][/QUOTE]

Dołączam się do podziękowań.

Posted

Super wiadomości:)

Penny, p.Monika pisała mi, że wczoraj wysłała przelew. Podesłałam jej link do wątku, także wiadomości o wszystkich psich damach ma na bieżąco, może nawet się skusi i do nas tu odezwie;) Zapraszamy:)

Posted

[quote name='Juldan']Super wiadomości:)

Penny, p.Monika pisała mi, że wczoraj wysłała przelew. Podesłałam jej link do wątku, także wiadomości o wszystkich psich damach ma na bieżąco, może nawet się skusi i do nas tu odezwie;) Zapraszamy:)[/QUOTE]

Właśnie sprawdziłam moje konto. Pieniążki dotarły. Bardzo dziękujemy za pomoc Pani Moniko :)
Oczywiście zapraszamy na wątek wspaniałej rodzinki.

Jak na razie jesteśmy na plusie, uff. Trzeba już jednak zbierać na szczepienia psiaków.
Miałam dzisiaj zrobić bazarek, ale pewnie się nie wyrobię.

Posted

[quote name='Juldan']Penny zaktualizuj post rozliczeniowy- ile jeszcze brakuje żeby zaszczepić całe stadko?[/QUOTE]

Post rozliczeniowy zaktualizowany.

Na szczepienia potrzebujemy: 5*25zł (maluchy) +2*35zł (Lady i Leo)=[B][U]195zł[/U][/B]

Posted

Bardzo się cieszę, że wszystko się tak ładnie układa, że Lady już po sterylizacji i nie było żadnych komplikacji.

Faktycznie rozmawiałam z Pyrdką i mówiła, że Lady jest o wiele mniejsza, niż na zdjęciach.
Maćku, może choć jedno zdjęcie przy nogach jej zrobisz (bo chyba nie ma)?
Ludzie często chcą widzieć jak faktycznie duży jest pies.
Więc do ogłoszeń takie zdjęcie przy nogach z człowiekiem byłoby w sam raz :)

Jeśli chodzi o finanse Ladu i jej córeczek, musimy uzbierać pieniążki nie tylko na szczepienia, ale również na opłaty hotelikowe, bo dzisiaj lub jutro Lady na czas wygojenia jedzie do Psanatorium,

Posted

Witajcie super ze suczka po sterylce :) jedyna dobra wiadomosc dla mnie . karma jest troche wiencej jak mówiłam :) dzwon jak byś chciał wpasc bo ja chwilowo walcze o kota :( a na wontek wpadam jak burza i lece dalej :-(:-(:-(:-(:shake:

Posted

[quote name='Akrum']Faktycznie rozmawiałam z Pyrdką i mówiła, że Lady jest o wiele mniejsza, niż na zdjęciach.
Maćku, może choć jedno zdjęcie przy nogach jej zrobisz (bo chyba nie ma)? [/QUOTE]

Lady jest nie większa od Samby. O ile nie trochę mniejsza:-)
Co do zdjęcia przy nogach to może być pewien kłopot bo ona raczej tylko leży, a jeśli już wstaje to tylko żeby zmienić pozycję:-) Jednak może jutro da się to zrobić.
Jest też problem w tym, że ona jeszcze od wczoraj w ogóle się nie załatwiała. Mam nadzieję, że dzisiaj wreszcie zacznie. Byle nie w domu:-)
Do hotelu zawiozę ją jutro - po kontroli u weterynarza i podaniu antybiotyku.