Jump to content
Dogomania

Klusek(Olinek)-cudny szczeniak..prawie..ON..nie widzi, ale ....MA WSPANIALY DOM ! ! !

Recommended Posts

Posted

Dorothy napisał(a):
to niewatpliwie ja ;)
moj budzet przy 6 psach kocie 4 koniach i Juli jest dosc.. hmm.. chwiejny??

Dorothy, przecież nie po to napisałam, żebyś musiała się tłumaczyć :oops:
Na allegro niestety dość regularnie pojawiają się naciągacze, co jakiś czas przeglądam takie aukcje - zdziwił mnie nr konta, pomyślałam, że zanim narobię rabanu sprawdzę, czy to nie jest ktoś z dogo i czy po prostu zapomniał zmienić konto na nowe. I miałam rację :)
Postaram sie dorzucić coś do olinkowej skarpety. I poszukam czegoś na bazarek :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
<cut>
hmm... sledzisz nas???:mad:

Nie no... żeby tam zaraz śledzić...
Ostatnio jak bylem w swoim domu, to chyba nie raz czy dwa nadzialem się na z zasadzki zasadzoną kalużę lub też bardziej coś treściwego...

Najlepiej bylo raz pamiętam, jak w nocy podnióslszy swe boskie cialo z loża maużeńskiego, wyruszylem "po omacku" do lazienki w wiadomej sprawie, czochrając się po swojej wspanialej męskiej klacie (a może po mięśniu piwnym? już nie pamietam...) i WDEPNĄLEM w cos JESZCZE CIEPLEGO.

Jak sobie wtedy glośniej niż zwykle zakrzyknąlem, to chyba coś z popiskiwaniem charakterystycznym dla szczeniaka popędzilo w nieokreślonym kierunku, ladując lebkiem prosto w regal z książkami... czym rozbroilo mnie do szczętu (to coś: male i puchate)
Podróż do lazienki dokończylem w stylu bocianim, no i nie omieszkalem zatrzeć śladów swojej nocnej... ekhemmm... kompromitacji...

Pozdrawiam

Posted

oooo witamy druga Polowke Wielkiej Dorotki
A moze by tak szanowny hmmm..... a moze szacowny Maulzonek wybral imie dle Klusiaka. No bo co meska decyzja, to meska decyzja a Klusinek-Olinek nie blakal by sie na watku taki "bezimienny" Zreszta jak widze sz.Tuxman ma slabosc do Klusiaka No to czekamy na propozycje

Posted

Czy jestem szczęśliwy z powodu obecności Klusiora?

Ostatnimi czasy jakoś moje uczucia do części żywych stworzeń... przywiędly... :eviltong:
Szczenior jak szczenior - ma typowe dla wieku "odpaly" i wtedy jest przezabawny - choć jak się zagalopuje to bierze od innych zwierzaków ze stada w skórę i kończy się piskami i ucieczką na oślep (doslownie i w przenośni).
Jak każdy "niemowlak" i "maly dziec" jest przezabawny. przepuszysty i przefajny... Ale jak śpiewano w pewnej piosence: Kulfon, Kulfon - co z ciebie wyrośnie? Szyszki na wierzbie czy gruszki na sośnie?

Ostatnio D. opisala mi jak fajnie się bawil Bert z Klusiorem (mialem nadzieję, że dojdzie do jakiejś unii jajek - i się chyba udalo).
Znamienne jest to, że zabawa Klusior/Bert - odbyla się pod NIEOBECNOŚĆ domowych suk (Hoska i Blomdymka)... :cool3: oraz mnie :oops:.

Pozdrawiam

Posted

ZDECYDOWANIE NIE.
:evil_lol:
Sadzac po avatarku tuxman jest milosnikiem husarii i historykiem z zamilowania.
A koniarzem z zawodu zamilowania wyboru i wszystkiego innego jestem ja.
Dzieki tuxmanowi ktory mnie w tej drodze wspieral.
(pomyslec ze kiedys tuxman bal sie tego wielkiego czterokopytnego potfora jakim jest kon....bo to-to gryzie kopie i jest wieeeelkie :cool3: teraz nawet czasem wsiada, ale ja mam sile przekonywania:evil_lol:)

Posted

Nikt do nas nie zagląda....:shake:
a u mnie naprawde duzo sie dzieje, na przyklad ROSNE
a takze BAWIE SIE
oraz SPIE
w roznych mozliwych pozycjach.
Popatrzcie:

czy nie jestem sliczny?? coraz bardziej jak owczar....

a tak sie bawimy , ciotka Hoska ma podejscie....

i nawet jesli pokazuje zeby to tylko dla zabawy

a tak potem spimy w roznych konfiguracjach:

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu: Boszeee jaki on jest sliczny :loveu::loveu::loveu::loveu: i naprawde coraz bardziej podobny do owcz......:evil_lol: No i urosl bardzo. Ma zadatki na olbrzyma :lol:
Serce mi sie jednak sciska, jak patrze na te jego biedne slipka :-( Dorotko, jak to dobrze, ze to wlasnie Ty stanelas na jego drodze :fadein: Przy Tobie jest bezpieczny, bez wzgledu na to (odpukalam trzy razy w niemalowane drewno) jak beda skutki leczenia.

Posted

Rzeczywiście pyszczek się wydłuża i jest taki śliczny że chce się całować , pewnie nie poznałabym go na ulicy na zdjęciu gdzie go trzymasz na kolanach widać jak bardzo urósł ale łapska i ogonek dalej takie grube widać jeszcze dużo centymetrów przed nim.:)
I rozczuliło mnie jak się przytulił do czarnej suczki (brak mamusi się odzywa)
a co do oczek to widać że bidulek ma problem ale i tak wyglądają lepiej niż na początku w schronie. Dzieki Dorothy za Twoje serce.

Posted

alez on jest booooski:loveu::loveu::loveu::loveu: poprostu cudenko:loveu::loveu:
widac ze nie brak mu sily:cool3:
na tym zdjeciu co lezy sam wyglada tak slodziutko:oops:, i jeszcze te jego uszka, ajjjj piekny:loveu:

noto trzeba myslec nad imieniem dla malego... no chyba ze zostalo juz jakies wybrane:cool3:

pozdrawiam

Posted

no oczka wizualnie niewiele sie zmienily, znaczy zniknelo zaczerwienienie i widze ze wrzod na rogowce zmienia wyglad, jakby zmalal i robi sie jakis taki przejrzysty. Ale nadal jest. Ale Pani Doktor uprzedzala ze to bedzie dluuugie leczenie. Wizyte i zmiane lekow mamy dopiero w nastepnym tygodniu.
Za to rosniemy jak na drozdzach...

Posted

śliczny jest Olinek, pani która wzięła siostrzyczkę chciała Onka więc chyba się jej udało.
a najbardziej udało się Kluskowi !! Skoro już są zmiany w oczkach to znaczy że kropelki działają. Chciałabym żeby miał szansę dorastać normalnie jak inne szczeniorki. Bidok, pamiętam go jeszcze w schronie jak chodził z przekrzywionym łepkiem.
Dorothy czy pani wet przekazała Ci pieniądze??

Posted

Tak, oczywiscie, poszlo na rozliczenie lekow, bo ja biore troche "na zeszyt" :oops:
czasem po prostu nie mam zeby wyrownac od razu.
Ale w tej chwili jestem na zero! I bardz cieplo dziekujemy Tobie i wszystkim pomocnym cioteczkom!
D