PaulinaT Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 [quote name='lupe'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3400547#post3400547"][IMG]http://jemakra.sileman.net.pl/dogo/hefrenek.jpg[/IMG][/URL] w zwiazku z potrzeba dla tych co chca wiecej, mniejszy Hefren[/quote] dziękuję :multi: Quote
Kasie Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Borna już nie ma. Odszedł. Nie zdążyliśmy mu pomóc. Oby teraz z Hefrenem nie było za późno. Potrzebuję około 400 zł na paliwo Kraków-Ostróda-Kraków. Quote
cytrynka10 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 ja tez trzymam kciuki abysmy tylko zdazyli go uratowac Quote
Aga_Mazury Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Hefren sie przypomina.... bardzo pilnie potrzebna pomoc w transporcie... tzn. transport mamy, ale musimy uzbierać na koszt paliwa...a to bagatela około 400 zł,... bardzo proszę... każdy dzień się liczy.. :modla: Quote
Matusz Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Prosimy !!! :modla::modla::modla: Aguś jak chcesz to możesz te 40 zł z bazarku dla Kamyczka przeznaczyć dla Hefrena, Kamyk juz coraz lepiej wiec mozesz przekazać te 40 zł na początek dla Hefrena, a potem z innych bazarków oddam Kamyczkowi :) Quote
AniaB Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 aga - a czy AFN chociaż nie moze załozyc tych pieniedzy (np z puli ostródzkiej ogólnej)? jak sie uzbiera to nadłożysz po prostu.. w koncu tu liczy sie kazdy dzien, a kwota jest niemała..i zbiórka moze potrwac.. przecież hefren z ostródy - a pieniądze zwrócimy.. Quote
Aga_Mazury Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='AniaB']aga - a czy AFN chociaż nie moze załozyc tych pieniedzy (np z puli ostródzkiej ogólnej)? jak sie uzbiera to nadłożysz po prostu.. w koncu tu liczy sie kazdy dzien, a kwota jest niemała..i zbiórka moze potrwac.. przecież hefren z ostródy - a pieniądze zwrócimy..[/quote] Ania pies pojedzie jak to będzie najszybciej możliwe...(mam nadzieję, że na dniach) i oczywiście, że się założy pieniądze (będzie skarpeta Hefrena poprostu na minusie).... Quote
Asior Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 dziewczyny zostało trochę kasy z Borna i napewno dziewczyny przekażą ją Kasie Quote
Asior Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [B][SIZE="3"]Słuchajcie!!!! pilna sprawa!!!!W kamionce koło Piaseczna zaginął/najprawdopodobniej go skradziono kaukaz koleżanki!!!!![/SIZE][/B] To jego wątek [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3930676#post3930676[/url] [B][SIZE="4"]Roześlijcie wici, popytajcie ludzi, może coś wiedzą....[/SIZE][/B] Quote
Guest Kamcia_14 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [B][I]Jest aukcja dla Hefrena ! Piękne notesiki :loveu:. Już uzbierało się 20 zł chociaż aukcja jest od 2 godzin :multi: [/I][/B] Quote
Aga_Mazury Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Kamcia_14'][B][I]Jest aukcja dla Hefrena ! Piękne notesiki :loveu:. Już uzbierało się 20 zł chociaż aukcja jest od 2 godzin :multi: [/I][/B][/quote] dziękujemy :Rose: Quote
Guest Kamcia_14 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [B][I]Teraz jest 27 zł :multi: :multi:. [/I][/B] [B][/B] [B][I]Ps. zapraszam na aukcję :evil_lol:.[/I][/B] Quote
Sabina02 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Aga_Mazury']Hefren sie przypomina.... bardzo pilnie potrzebna pomoc w transporcie... tzn. transport mamy, ale musimy uzbierać na koszt paliwa...a to bagatela około 400 zł,... bardzo proszę... każdy dzień się liczy.. :modla:[/quote] Aga, Prosilam GreenEvil o pobranie 100 zl z mojej karty na Hefrena pare dni temu. Pieniazki jeszcze nie zostaly pobrane z mojego konta...Pewnie GreenEvil jest zajeta, ale jesli Wam ta stówka pomoze, to moze sprobuj z Nia pogadac... PS. Moja prozba jest na watku AFN, str. 28, post 277 Quote
Aga_Mazury Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Sabina02']Aga, Prosilam GreenEvil o pobranie 100 zl z mojej karty na Hefrena pare dni temu. Pieniazki jeszcze nie zostaly pobrane z mojego konta...Pewnie GreenEvil jest zajeta, ale jesli Wam ta stówka pomoze, to moze sprobuj z Nia pogadac... PS. Moja prozba jest na watku AFN, str. 28, post 277[/quote] napewno ta stówa pomoże... bo nawet jak pożyczymy z AFN to trzeba będzie oddać... tym bardziej, że stan środków na AFN schronisko Ostróda nie odzwierciedla faktycznych posiadanych pieniędzy... gdyż mam do zapłacenia kilka lub kilkanaście faktur....:( Quote
Asior Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 [quote name='Kamcia_14'][B][I]Teraz jest 27 zł :multi: :multi:. [/I][/B] [B][/B] [B][I]Ps. zapraszam na aukcję :evil_lol:.[/I][/B][/QUOTE] daj linka :eviltong: dziewczyny, prosze o info na tematt Herfena, ale takie w "pigułce" Jest osoba która zainteresowała się jego losem, ale chce jakieś dokładniejsze o nim informacje..... Ktoś może to "opracować" ??? Quote
Kasie Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 [B]Hefren[/B]: staruszek kaukaza. Oddany przez właścicieli do schroniska bo "już sobie z nim nie dawali rady". Pies ma jakieś 10-11 lat. Życie spędził w kojcu razem z innym psem. Od zawsze miał problemy ze stawami. Z wiekeim to sie nasiliło. Obecnie prawie nie chodzi: strona 7 post 62 i 63 są filmiki przedstawiające jak pies się porusza. Czym jest spowodowany jego stan? Nie wiadomo. Moze to być zaawansowana dysplazaja, mogą to byc zerwane lub naderwane ścięgna, zwyrodnienia kręgosłupa. Pies wymaga zdiagnozowania i pomocu natychmiastowej. Musi dostać leki przeciwbólowe i przeciwzapalne i przede wszystkim zdiagnozowany. Możemy przypuszczac ze dogaduje sie z innymi psami bo siedział w kojcu z innym psem. Pozwala sie głaskać i czesać. Nie chce chodzic "na spacer" ale to spowodowane jest pewnie tym, ze kazdy krok to męczarnia. Sierść zaniedbana wiec i pewno problem ze skóra. Może sie okazac że są również odleżyny do leczenia itp. [B]Co do pieniedzy na transport itd.[/B] Nie ma sensu przerzucanie pieniędzy miedzy watkami. Każdy pies potrzebuje. Hefren to konkretny psiak na którego musimy spróbować uzbierać. W niedzielę jedziemy po niego. Nie wiem dokładnie ile potrzeba na transport. Trasa to około 1200 km w obie strony. Samochód pali 7,5 litra na 100 km, diesel. Wszystko bedę wiedziała jak wrócimy. Nie mam z czego nawet założyć. Ale to jakoś się załatwi. Chyba... Nie mam też możliwości leczyc go na własny koszt. Mogę mu dać ciepły kąt, pełną miskę i podstawowa opiekę weterynaryjną. Ale jakiekolwiek długoterminowe leczenie przekracza moje możliwości finansowe. Zwłaszcza w przypadku dysplazji:razz: Więc równiez będę sie zwracała o omoc w takiej sytuacji. W tym momencie mam 2 duze psy (Lincoln i Ataman) a dojdzie trzeci. Karma po prostu wyfrówa :evil_lol: [B]Samogłów[/B], czy te pieniądze które prześlesz na Atamana mogę wziać na transport dla Hefrena? Ataman ma się póki co całkiem nieźle.;) Quote
mar.gajko Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Chyba nie jest tak tragicznie z pieniędzmi; na AFN na koncie Borna - 692; Hefrena 80; to jest 772; czy po zapłaceniu wetaa Bornowego nie zostanie na paliwo??? Bo przeciez wszytskie pieniążki z Borna "przechodzą" na Hefrenka. Quote
Kasie Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 No właśnie nie chciałabym aby tak było że wszystkie z Borna na Hefrena. AFN w Ostródzie ma troche psów pod opieka i w tym stare i schorowane. Wiec myślę, żeby to podzielić według potrzeb najbardziej potrzebujących. Poza tym myślę że również fair by było zapytać tych którzy wpłacili co Oni uważają. Quote
samoglow Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 jasne, ja zasilam, Ty decydujesz. Wczoraj rano ruszyly, moze juz sa? Sprawdz i trzymaj sie w niedziele, moja kochana kaukazia mamo!:lol: [quote name='Kasie'][B]Hefren[/B]: staruszek kaukaza. Oddany przez właścicieli do schroniska bo "już sobie z nim nie dawali rady". Pies ma jakieś 10-11 lat. Życie spędził w kojcu razem z innym psem. Od zawsze miał problemy ze stawami. Z wiekeim to sie nasiliło. Obecnie prawie nie chodzi: strona 7 post 62 i 63 są filmiki przedstawiające jak pies się porusza. Czym jest spowodowany jego stan? Nie wiadomo. Moze to być zaawansowana dysplazaja, mogą to byc zerwane lub naderwane ścięgna, zwyrodnienia kręgosłupa. Pies wymaga zdiagnozowania i pomocu natychmiastowej. Musi dostać leki przeciwbólowe i przeciwzapalne i przede wszystkim zdiagnozowany. Możemy przypuszczac ze dogaduje sie z innymi psami bo siedział w kojcu z innym psem. Pozwala sie głaskać i czesać. Nie chce chodzic "na spacer" ale to spowodowane jest pewnie tym, ze kazdy krok to męczarnia. Sierść zaniedbana wiec i pewno problem ze skóra. Może sie okazac że są również odleżyny do leczenia itp. [B]Co do pieniedzy na transport itd.[/B] Nie ma sensu przerzucanie pieniędzy miedzy watkami. Każdy pies potrzebuje. Hefren to konkretny psiak na którego musimy spróbować uzbierać. W niedzielę jedziemy po niego. Nie wiem dokładnie ile potrzeba na transport. Trasa to około 1200 km w obie strony. Samochód pali 7,5 litra na 100 km, diesel. Wszystko bedę wiedziała jak wrócimy. Nie mam z czego nawet założyć. Ale to jakoś się załatwi. Chyba... Nie mam też możliwości leczyc go na własny koszt. Mogę mu dać ciepły kąt, pełną miskę i podstawowa opiekę weterynaryjną. Ale jakiekolwiek długoterminowe leczenie przekracza moje możliwości finansowe. Zwłaszcza w przypadku dysplazji:razz: Więc równiez będę sie zwracała o omoc w takiej sytuacji. W tym momencie mam 2 duze psy (Lincoln i Ataman) a dojdzie trzeci. Karma po prostu wyfrówa :evil_lol: [B]Samogłów[/B], czy te pieniądze które prześlesz na Atamana mogę wziać na transport dla Hefrena? Ataman ma się póki co całkiem nieźle.;)[/quote] Quote
karina1002 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 dziewczyny, postęp !! Udało mi się zdjęcie wstawić i banerek w podpisie. Czy Hefren ma banerek mały czy tylko takie duże? Bo mam miejsce :eviltong: Quote
kinga Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 [quote name='lupe'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3400547#post3400547"][IMG]http://jemakra.sileman.net.pl/dogo/hefrenek.jpg[/IMG][/URL] w zwiazku z potrzeba dla tych co chca wiecej, mniejszy Hefren[/quote] dwie strony wcześniej jest mały :p Quote
karina1002 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Widzisz Kinia, nie każdy ślepy widzi :razz: Poza tym przeleciałam kilka stron pierwszych, znalazłam same duże, nie wpadłam na pomysł, ze może dalej sa mniejsze. Trochę średnio to wygląda, coś ten nasz Maks nie wymiarowy :). To jeszcze podeślij link na banerek Foresta, to będę miała wszystko zapełnione :) Coś skopałam, bo teraz wskakuje mi watek Hefrena z każdego banerka, nawet z Maksa :). Quote
Recommended Posts