Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam na Wątku Kory 6-miesięcznej suni owczarek niemiecki :loveu::loveu::loveu:

Mała ONka KOra ma 6 miesięcy. Trafiła do schroniska z interwencji Straży Miejskiej. Podobno z powodu choroby właścicielki. Gdy zobaczyłem jak chodzi na pierwszym spacerku przestałem w to wierzyć. Sunia wyraźnie " pociągała" tylnymi łapkami. Pokładała się często . Nie chciała się bawić z innymi szczeniorami. Na wizycie u weta dostała witaminki. Aktualnie jest bardzo żywa, przestała obawiać się opiekunów,szaleje na spacerach z kolegą z kojca i wolontariuszami. Psiak odżył i fizycznie i psychicznie.

Tak pisze o niej jej Opiekun-Wolontariusz Schroniska w Gaju-Donvitow.
------------------------------------------------------------------------
Kora jutro ma operację na dysplazję i później jak wszystko pójdzie dobrze będzie gotowa do adopcji.Podjęliśmy wspólnie z Donvitowem decyzję,że musimy wspólnie
znaleźć Jej domek,najlepiej z ogrodem i swobodnym wybiegiem,by mogła spokojnie
odzyskać formę i zdrowie.Szukamy dla Niej Domku ,który nie będzie od suni wymagał
wytężonego wysiłku fizycznego a raczej spokojnych i lekkich form rekreacyjnych.
Sunia jest pogodnym,kochanym i grzecznym stworzeniem i potrzebuje statecznego,odpowiedzialnego i kochającego Domku.

Edited by wolf122
  • Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za wątek.:lol:
Sunia po przyjęciu do schroniska była jednym wielkim nieszczęściem. Brudna przerażona kołtunicha pokładająca się co chwilę na ziemię i w kojcu i na spacerze.
Nie reagowała na zaczepki rówieśników /dwa ON w jej wieku/ i na ludzi. Poruszała się jak psiak z dysplazją.

Po wizycie u weta dostała zalecenia dietetyczne i witaminki. Zaaklimatyzowała się w schronie i w tej chwili mamy " diablika" który "wchodzi wszystkim na głowę" łącznie ze starszym i większym kumplem z kojca.
Bardzo wesoły,radosny i żywiołowy psiak. Jednak widoczne jest niewłaściwe ustawianie szczególnie prawej kończyny tylnej przy poruszaniu.

Wykonano diagnostykę Rtg- Dysplazja szczególnie prawego stawu/ wg wet. niedoborowa/.

Jutro sunia ma zabieg/ pectinectomię{ mam nadzieję że dobrze piszę}- uwolnienie przyczepów mięśni by ograniczyć siłę przywodzicieli i zmniejszyć " wyważanie" główki kości udowej ze stawów. Przy prawidłowym ustawieniu kości jest szansa na przebudowę i wzmocnienie panewek i opanowanie sytuacji. Jeśli będzie taka możliwość Dr. Wet dokona korekcji spojenia łonowego co ma zmienić nieco ustawienie kości miednicy i zapobiec nawrotowi dysplazji.
Trzymam kciuki. Mam nadzieję że wszystko będzie OK.:lol:

Posted

Wolf, jesteś niesamowity, wielkie podziękowania za Twoje serce :)
dziewczynka wypisz wymaluj jak nasze maleństwo wzięte z torów- Tosia, też z niedoborami, niewyrośnięta, małe ząbki, drobne pazurki,sfilcowana sierść, nawet łzawienie podobne jakby miała trochę przerośniętą 3-cia powiekę
a gdzie Kora będzie operowana? w schronisku? ma szansę podjeść bogata karmę dla szczeniąt i suplementy?

pozdrowienia dla prawie siostrzyczki Kory:loveu: do Tosi i całego naszego stadka :)

Posted

Jestem i ja :)
Sunia przekochana :loveu: :loveu: :loveu:
Oby operacja się udała :modla: :modla: :modla:
A kto Ją będzie operował ???
Dlaczego nie mam zaufania do schroniskowych wetów :roll: :???:

Jak będzie gotowa, zgłaszam się na ochotnika do ogłaszania bidulki :)
Na początek może fora owczarkowe, potem fb, no i oczywiście duuuużo ogłoszeń ;)

Posted

Jak już pisałem Kora jest podopieczną schroniska w Gaju niedaleko Poznania.Według opinii Donvitowa,który ma bezpośredni kontakt z Korą i pomógł już wielu psom z tego schronu schronisko ma podpisaną umowę z bardzo dobrą lecznicą,która ma dobrą renomę i dużo udanych operacji także powinno być ok.Szczegóły zabiegu są powyżej w poście Donvitowa.Jak tu zajrzały takie Dobre Serducha to mam nadzieję na udany finał szukania domku w niedalekiej przyszłości.Dziękuję Wszystkim za ciepłe słowa i Tosiowe/stadkowe pozdrowionka. DONneczko Twoja oferta jest dla mnie jak złota rybka-z góry dziękuję:loveu:

Posted

Witam Owczarkarzy i nie tylko. Dzięki za przybycie na wątek Kory.

Kontakt do adopcji Kajetan 602751299 [email protected].

Jestem już teraz spokojny o Dom dla maludy. Postaram się aktualizować info z lecznicy i ze schroniska. Myślę że też porobię fotki ze schroniska z kojca mimo że raczej staramy się tego unikać i fotki są głównie ze spacerów.

Posted

wolf122 napisał(a):
Jak już pisałem Kora jest podopieczną schroniska w Gaju niedaleko Poznania.Według opinii Donvitowa,który ma bezpośredni kontakt z Korą i pomógł już wielu psom z tego schronu schronisko ma podpisaną umowę z bardzo dobrą lecznicą,która ma dobrą renomę i dużo udanych operacji także powinno być ok.Szczegóły zabiegu są powyżej w poście Donvitowa.Jak tu zajrzały takie Dobre Serducha to mam nadzieję na udany finał szukania domku w niedalekiej przyszłości.Dziękuję Wszystkim za ciepłe słowa i Tosiowe/stadkowe pozdrowionka. DONneczko Twoja oferta jest dla mnie jak złota rybka-z góry dziękuję:loveu:

to super, z ta lecznicą :) co do opiekunów to ja wątpliwości nie miałam, jakby co czytaj post DONnki, boimy sie zabiegów w schronach:roll:
trzymam mocno kciuki za zabieg sunieczki:thumbs:

Posted

[quote name='azalia']Jestem zauroczona sunią.

Czy nie ma ryzyka nieodpowiedniej(tfu,tfu Na łańcuch np.)adopcji schroniskowej.

Link do strony schroniska.
http://schroniskogaj.pl/.
Psiaki jadą do domu w oparciu o umowę adopcyjną/ fundacyjną/. Schronisko prowadzą pracownicy fubndacji. Oczywiście " wpadki" są bo ludzie kłamią jak najęci. Ale w oparciu o umowę psy są wtedy odbierane.
Wolontariat ma pełen kontakt z kierownictwem,schronem,psami,lecznicą i współuczestniczy w opiece nad zwierzętami,ich socjalizacją i adopcjami.
Oczywiście schronisko jest przepełnione i nieszczęścia się zdarzają.

Ale raczej nie ma obaw o adopcję na łańcuch. :)