Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeśli chodzi o tą lecznicę, w której sunia będzie operowana, to mogę napisać, że doktor piotr jest świetny, postawił na łapy moją powypadkową etnę, która kilka miesięcy po wypadku (nie leczona w schronisku!!!) nie wstawała i miała już nie chodzić a teraz mimo kalectwa szaleje, biega, skacze i jest bardzo aktywna. drugiego mojego psa doktor operował (obustronna dysplazja stawów) i wyniki super-pies jak nowy :)

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymam kciuki za ślicznotkę, żeby operacja się udała i oby szybko znalazła dobry dom. Pewnie dobrze by było gdyby ją ktoś wziął na DT, bo po operacji pewnie jakaś rehabilitacja też będzie potrzebna.

Posted

po operacji ruch ograniczony maksymalnie, potem pomalutku musi zacząć chodzić. szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie że po takim zabiegu pies wraca do schroniska, bo nie będzie jak jej przypilnować. dt w jej przypadku bardzo by się przydał.

Posted

Aga z tym ruchem dzisiaj wyjaśnię w lecznicy. Mała nie będzie miała dekapitacji tak jak Gamoń tylko podcięte przyczepy ścięgien.
No ale DT to rewelka. W schronisku można podać witaminki czy dokarmić puszką ale żywienie w DT miało by napewno ogromne znaczenie i wpływ na gojenie i " naprawę " bioderek. Nie wspomnę o reszcie. :)

Posted

Wolf jestem:)Dziewczynka po prostu przecudna:)Trzymam kciuki za sunieczkę,za udany zabieg i pozwolę sobie udostępnić wątek małej u siebie na Fb:) A wszyscy tu trzymajmy kciuki za fantastyczny domek dla suni....:)

Posted

Wiadomości z wczoraj;sunia po zabiegu.Podobno jest ok.Wszelkie szczegóły poda Donvitow po rozmowie z Wetem.Dogo jak zwykle padło,foty wcięło póki co:angryy:.Dziękujemy za odwiedzanie pięknej sunieczki i prawdopodobnie "kroi się" dobry domek dla dziewczynki ale na razie cisza...by nie zapeszyć.
Aaaa i jak zwykle pokręciłem:-o i wątek umieściłem w temacie DOLNOŚLĄSKIE a powinno być WIELKOPOLSKA.A podobno z geografii nie byłem najgorszy,hmmm...:cool3:

Dziękuję za udostępnianie na FB Megan
Kakadu tajemniczo to zabrzmiało
Dla Wszystkich odwiedzających mokry nosek od Kory:loveu:

Posted

Cześć.
Mała wraca dzisiaj do schronu. Wszystko poszło dobrze. Prawe bioderko " brzydkie". Kontrolne Rtg za 6 miesięcy. Rokowania Weta co do ustąpienia zmian bardzo ostrożne.
Musimy się pogodzić z tym że Kora ma dysplazję.
Może w przyszłości/ dalszej/ wymagać radykalnego zabiegu. Definitywnie piętra w bloku czy wysokim domu przeciwskazane. Dom z ogródkiem- najlepiej parterówka.:)
Może poruszać się swobodnie. Spacery wskazane. Nie powinna na razie szaleć z kumplem na łące.:)/ kurcze skąd wet wiedział że Ona szaleje z kumplem :). Podgląda gdzieś?:).

Na Dogo wskoczyłem okrężną drogą. Listwa nadal nie działa.?

Posted

Cieszę się że wszystko się układa,teraz przydałaby się małej każdego dnia porcja gotowanych kurzych łapek w całości i wieprzowych nóżek obranych z kości, a ja bardzo dziękuję za "zimny nosek" zresztą często pozwalam sobie używać podchwyconej gdzieś myśli "...Że nic nie ogrzewa tak serca jak jej/jego zimny nos..."

Posted

wolf122 napisał(a):

Kakadu tajemniczo to zabrzmiało

a, bo myslałam, że bedzie super domek, ale sie okazało, ze ci ludzie jednak wolą jakiegos mniejszego psa; wiec jakbyście mieli taką sunię do kolana, max do roku, bo musi sie przywyczaic do kota to by moze byl dom pod warszawa, pies mieszkalby w domu, mialby do dyspozycji ogrod;

Posted

Rozumiem;) szkoda ale może inny psiak skorzysta Kakadu..
Megan takie zestawy ,to tylko w domku:-(To byłoby najlepsze na stawy ale schron takiej diety niestety nie zapewni.Ale mam nadzieję,że jak tylko adopcja dojdzie do skutku,to taka dieta od razu zostanie wdrożona.

Posted

Pierwsze koty za płoty.Lepiej,że dom się wycofał teraz niż miałby później skrzywdzić sunieczkę.Będzie lepszy .Widocznie ten dom jeszcze nie zasłużył na takiego aniołka.Życzę im zdrowego pieska do adopcji,jest dużo potrzebujących psiaków.A my szukamy dalej;)

Posted

[quote name='kakadu']a, bo myslałam, że bedzie super domek, ale sie okazało, ze ci ludzie jednak wolą jakiegos mniejszego psa; wiec jakbyście mieli taką sunię do kolana, max do roku, bo musi sie przywyczaic do kota to by moze byl dom pod warszawa, pies mieszkalby w domu, mialby do dyspozycji ogrod;

Kakadu, wysłałam Ci w tej sprawie PW :)

Posted

[quote name='Donvitow']Cześć.
Mała wraca dzisiaj do schronu. Wszystko poszło dobrze. Prawe bioderko " brzydkie". Kontrolne Rtg za 6 miesięcy. Rokowania Weta co do ustąpienia zmian bardzo ostrożne.
Może w przyszłości/ dalszej/ wymagać radykalnego zabiegu. Definitywnie piętra w bloku czy wysokim domu przeciwskazane. Dom z ogródkiem- najlepiej parterówka.:)
Może poruszać się swobodnie. Spacery wskazane. Nie powinna na razie szaleć z kumplem na łące.:)/ kurcze skąd wet wiedział że Ona szaleje z kumplem :). Podgląda gdzieś?:).

Na Dogo wskoczyłem okrężną drogą. Listwa nadal nie działa.?

Super, że już po wszystkim :multi: :multi: :multi:
W niedzielę mogę zrobić Małej wątki na owczarkach i ogłoszenie na OwP
Będę potrzebowała namiary do kontaktu : imię, telefon, mail
Mogę zrobić Jej też wydarzenie na fb, ale prosiłabym, żeby ktoś je aktualizował i pilnował :)
Dopiszę go jako administratora wydarzenia :)
Jest chętny ???
Wolf122, co powiedziałbyś na taką "fuchę" ??? ::

Posted

KORA jest cudowna! Byłam z nią kilka razy na spacerze.. Ona nie odstępuje na krok swojego kumpla z kojca Piotrusia.. Mam całą sesję zdjęciową KORY.. Dziś wystawię na naszym FCB profilu SOS dla Schronisko GAJ! Rozpoczynam aktywne poszukiwanie jej domu z ogrodem BEZ SCHODÓW! :) KORA trzymaj się na tej operacji.. Dysplazja jest do pokonania.. a później polecam szybko podawać jej CETYL M!

Pozdrawiam:
Karolina

Posted (edited)

Witam Karolino.:) na Dogo.
Młoda jednak została w lecznicy. Nie chcą jej tak szybko po zabiegu w schronie.:).

Do Domu który się odmyślił na pewno trafi jakiś psiak schroniskowy.
Kontakt Kajetan 602751299 [email protected]

Edited by Donvitow
Posted

DONneczko biorę fuchę w ciemno;)Mam nadzieję,że się wywiążę dobrze z tej "lewizny":lol:
A dane podaj proszę z postu powyżej:lol: Donvitow jest głównym "Inżynierem" budowy domku dla Kory.

Witamy na wątku Karolinę,Wolontariuszkę,kolejną przyjaciółkę Kory:multi:
Karolinka wrzuć później linka do zdjęć -dziękuję...

Posted

wolf122 napisał(a):
Pierwsze koty za płoty.Lepiej,że dom się wycofał teraz niż miałby później skrzywdzić sunieczkę.Będzie lepszy .Widocznie ten dom jeszcze nie zasłużył na takiego aniołka.Życzę im zdrowego pieska do adopcji,jest dużo potrzebujących psiaków.A my szukamy dalej;)

Dokładnie...Lepiej teraz niż gdyby mieli ją wziąć i oddać...Sunia znajdzie dobry domek:)

Posted

I ja malenka odwiedzam:) Kochana , sliczna dziewczynka :)
Martwie sie o mala. Wiem, ze dysplazja to nie wyrok i wiem, ze mozna z nia wygrac w tak mlodym wieku. Mam nadzieje, ze operacja sie udala , a jesli tak- to rokowania powinny byc dobre....dlaczego sa ostrozne?

Zamieszczone przez Donvitow

Może w przyszłości/ dalszej/ wymagać radykalnego zabiegu.

Wlasnie nie nalezy sie z tym pogodzic -bo sa sposoby by stawy naprawic wlasnie w tak mlodym wieku . Nie widzialam RTG ale chce wierzyc , ze bedzie wszystko ok :)
Radykalny zabieg pozniej ?czyli? ...dekapitacja? , endoproteza? ...teraz wlasnie jest czas na np. DAROplastyke, za pare miesiecy bedzie za pozno. To dziala cuda.
3mam kciuki za Malutka :)