Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Merci to młoda(około 3 lat), średniej wielkości (53cm w kłębie), przerażona sunia. Do schroniska trafiła z bratem, mieszkali z bezdomnymi. Jej brat, po otwarciu boksu od razu z niego wyskoczył i cieszył się tym, że wyszedł, Merci niestety nie. Sunia uciekła w kąt, więc musiałem po nią wejść... ona panicznie się bała. Po wyjściu z boksu dużej zmiany nie było, w jej oczach było widać ogromny strach.... :-( Merci jest bardzo nieufna, mimo że(jak się później okazało) bardzo lubi parówki, na początku nie chciała ich wziąć... dopiero jak udało mi się do niej podejść i ją troszeczkę pogłaskałem się skusiła na parówkę.:multi: Mało, ale zawsze coś. Pod koniec pierwszego spaceru było troszeczkę lepiej, chociaż niewiele. Już się mnie aż tak bardzo nie bała, ale każdy ruch, który wykonywałem w jej kierunku musiał być bardzo powolny.... mam nadzieję, że po kilku spacerach sunia się otworzy i znajdzie nowy, kochający ją dom! :razz:

Edited by kamil19201
  • Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Merci dziś dużo lepiej:lol: nadal się boi, ale już nie aż tak bardzo:cool3: nawet próbowała zachęcić do zabawy różne psy, nie tylko swojego brata:razz: Udało się troszkę poćwiczyć, ale sunia niechętnie siadała, czasem tylko chęć dostania parówki zwyciężyła. Wydaje mi się, że jak już się całkiem otworzy będzie bardzo ładnie pracowała :loveu: Jeśli inny pies jest nachalny i ją zdenerwuje to potrafi pokazać zęby :mad: jednak nie atakuje, tylko próbuje odstraszyć, a jak się nie uda to odchodzi z podkulonym ogonem.....

a tutaj kilka zdjęć z dzisiejszego dnia :)

Czego ty ode mnie chcesz ?? :-(

'Masz parówki...? Nie, jednak sie ciebie nie boje, ale daj troche :lol: :)

Który profil mam lepszy? :cool3:

??

??

Posted

troszeczke tak, ale jak dwa latają w boksie to ciężko ;) nawet jak ją wziąłem to do końca pewny nie byłem... musiałem na numerek spojrzeć...:) strasznie podobne są :) i ich charakter, odniosłem takie wrażenie też się zbytnio nie różni.... :)