kamil19201 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) Merci to młoda(około 3 lat), średniej wielkości (53cm w kłębie), przerażona sunia. Do schroniska trafiła z bratem, mieszkali z bezdomnymi. Jej brat, po otwarciu boksu od razu z niego wyskoczył i cieszył się tym, że wyszedł, Merci niestety nie. Sunia uciekła w kąt, więc musiałem po nią wejść... ona panicznie się bała. Po wyjściu z boksu dużej zmiany nie było, w jej oczach było widać ogromny strach.... :-( Merci jest bardzo nieufna, mimo że(jak się później okazało) bardzo lubi parówki, na początku nie chciała ich wziąć... dopiero jak udało mi się do niej podejść i ją troszeczkę pogłaskałem się skusiła na parówkę.:multi: Mało, ale zawsze coś. Pod koniec pierwszego spaceru było troszeczkę lepiej, chociaż niewiele. Już się mnie aż tak bardzo nie bała, ale każdy ruch, który wykonywałem w jej kierunku musiał być bardzo powolny.... mam nadzieję, że po kilku spacerach sunia się otworzy i znajdzie nowy, kochający ją dom! :razz: Edited November 15, 2012 by kamil19201 Quote
saphira18 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 to zdjęcie leżące kogoś mi przypomina;) zapisuję Quote
soboz4 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Jestem u Merci, a jak ją będziesz zdrabniał??? Mercia, Merciątko, czy może Merczelka??? Quote
kamil19201 Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 soboz4 napisał(a):Jestem u Merci, a jak ją będziesz zdrabniał??? Mercia, Merciątko, czy może Merczelka??? czasem jej Mersiulka mówie :) hah Quote
madzia.uje93 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Jestem u Merci:) Śliczne imię:eviltong: Quote
maciaszek Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Dodałam Merci na katowicki wątek. Zrobiłam jej nową kartę na stronie schroniska. Quote
maciaszek Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 kamil19201 napisał(a):dziękujemy :cool3:Na tym wątku to raczej "merci" zamiast dziękuję ;). Quote
kamil19201 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Merci dziś dużo lepiej:lol: nadal się boi, ale już nie aż tak bardzo:cool3: nawet próbowała zachęcić do zabawy różne psy, nie tylko swojego brata:razz: Udało się troszkę poćwiczyć, ale sunia niechętnie siadała, czasem tylko chęć dostania parówki zwyciężyła. Wydaje mi się, że jak już się całkiem otworzy będzie bardzo ładnie pracowała :loveu: Jeśli inny pies jest nachalny i ją zdenerwuje to potrafi pokazać zęby :mad: jednak nie atakuje, tylko próbuje odstraszyć, a jak się nie uda to odchodzi z podkulonym ogonem..... a tutaj kilka zdjęć z dzisiejszego dnia :) Czego ty ode mnie chcesz ?? :-( 'Masz parówki...? Nie, jednak sie ciebie nie boje, ale daj troche :lol: :) Który profil mam lepszy? :cool3: ?? ?? Quote
saphira18 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 pani Ania mówiła dzisiaj że jest 5 takich psów podobnych do Merci:lol: ciekawe czy bys rozróżnił Kamil;) Quote
kamil19201 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 hah co ty, ja do boksu poszedłem i miałem problem z dwóch wybrać która to :) o ile dobrze pamiętam to p. Ania mówiła, że dziś szósty nawet trafił taki, chyba ;) Quote
saphira18 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 spokojnie troszkę czasu i na pewno z 5 wybierzesz Merci:) ale troszkę się chyba różni od brata;) Quote
kamil19201 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 troszeczke tak, ale jak dwa latają w boksie to ciężko ;) nawet jak ją wziąłem to do końca pewny nie byłem... musiałem na numerek spojrzeć...:) strasznie podobne są :) i ich charakter, odniosłem takie wrażenie też się zbytnio nie różni.... :) Quote
pralinka94 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Merci jest kochana, będzie z niej świetny pies, mam nadzieję, że z każdym dniem nie będzie już taka onieśmielona :) Quote
madzia.uje93 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Brat większy chyba troszkę jest;) Logo mimo urody nie przekonał Merci do siebie...:D Quote
Recommended Posts