Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniaki grozne :angryy: palant
A moze po prostu trzeba zdac się na droge dyplomatyczną,isc na policje porozmawiac ,przedstawic zdjecia złapanych szczeniaków w nowych domkach w celu udowodnienia ze są to normalne zdrowe psy,moze wziąść jakies zaswiadczenie od lekarza weterynari ze bedzie przy wyłapywaniu reszty psów,a na koniec powiadomic jakąs organizacje zwierzęcą...no niewiem co mozna jeszcze zrobic:placz:

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hakita napisał(a):
Ponoć to policja ze strażą gminną wystąpiła z taką prośbą i został wydany nakaz...:shake: , ale do tej pory ani policja ani straż nie poinformowała nas o tym, chociaż mieliśmy z nim dość częste i wątpliwie miłe kontakty...
A rarytas się upiera, że Szczeniaki też są groźne, niebezpieczne i należy je odstrzelić...:angryy: :angryy: :angryy: To jest totalna bzdura, ponieważ rozmawiałam z moim wujkiem, który jest myśliwym, ma na ten temat dużą wiedzę i powiedział mi, że to jest niedopuszczalne!!! :mad: :mad: :mad:
Będziemy jeszcze rozmawiać z naszymi władzami, zobaczymy, co nam powiedzą...:razz:

a weterynarz??? nakazu nie moze wydac sama gmina... mam nadzieję, ze rozmowy coś dadzą...
trzymam za Was kciuki...

Posted

makulka napisał(a):
Szczeniaki grozne :angryy: palant
A moze po prostu trzeba zdac się na droge dyplomatyczną,isc na policje porozmawiac ,przedstawic zdjecia złapanych szczeniaków w nowych domkach w celu udowodnienia ze są to normalne zdrowe psy,moze wziąść jakies zaswiadczenie od lekarza weterynari ze bedzie przy wyłapywaniu reszty psów,a na koniec powiadomic jakąs organizacje zwierzęcą...no niewiem co mozna jeszcze zrobic:placz:

właśnie! moze do TOZu zadzwonic...

Posted

Rozmawiałam dziś z moim kolegą z pracy który niestety (cóż fajny jest ,ale w sumie kolegów z pracy się nie wybiera :angryy: ) jest myśliwym. Niestety jeśli jest zgoda, myśliwy może strzelac do wałęsających się psów, ktore mogą zagrażać i zagrażają zwierzynie łownej. Jednak etyka myśliwego - jeśli ją posiada, ale tak to nazwał - nie pozwala zabijać szczeniaków, gdyz póki są szczeniakami nie stwarzają zagrożenia. gdyby to było w jego kole, pomogliby nam je wyłapać, aby zyły i były bezpieczne. We wspólnym interesie. Dowie się, czy zna kogoś w tamtym kole, ale raczej nie.

Posted

Ja własnie o tym myślaam, aby delegacja udała sie do przewodniczącego tego koła łowieckiego - myśle że siedzibę w gminie można ustalić. A może też do leśniczego z tego rejonu i poprosic o pomoc w wyłapaniu psiaków.

Posted

Hakita napisał(a):

Tymczasem serdecznie dziękuję I & P za wczorajszą pomoc, za dzisiejszą Supergodze i Panu P oraz GoniP, która umożliwiła nam dzisiejsze spotkanie.
Jeszcze raz bardzo przepraszam, że nie było mnie z Wami, i że "dyrygowałam" z daleka. Chcę tylko zapewnić, i na swoje usprawiedliwienie dodać, że nie próżnowałam, i działałam w bardzo istotnej psiej sprawie, w której policzone są już dni...

Myślę też, że w zaistniałej sytuacji, należy szybko podjąć dialog z osobami odpowiedzialnymi z wydanie nakazu odstrzału. Warto byłoby się też skonsultować z prawnikiem biegłym w sprawach zwierzęcych, i zapytać czy to wszystko jest zgodne z prawem... Bo coś mi się wydaje, że nie...

Posted

Jestem w trakcie ustalania różnych danych, o których piszecie. Jutro też ponownie skontakuję się zmoim wujkiem i myślę, że coś może mi pomoże...
Trochę nawaliliśmy chyba, że nie wzieliśmy żadnych namiarów na Rarytasa... Co mówisz Supergoga??? :oops:
Ale cóż, spróbuję to jutro ustalić...
Ponadto sprawa zastrzelonego Malca została przekazana do prokuratury i to ona ustali, czy popełniono przestępstwo...ale nakaz odstrzału ponoć jest...
Chociaż ten rejon ponoć nie ma straży gminnej i komendant (innej) nic nie wie o takim nakazie, ale czasem dostaje różne zgłoszenia z tego terenu i wysyła swoją straż gminną... Jesteśmy umówieni z nim na spotkanie, a na nim mamy się skontaktować z wójtem gminy.
Nie wiem, to wszystko jest jakieś pokręcone...:shake: :shake: :shake:

Posted

W niedzielę w naszym składzie był wet, ale to w rozmowach z rarytasem nic nie zmieniło...:mad:

A jeżeli chodzi o ten nakaz, to straż gminna z policją wystąpiła z taką prośbą i główny lekarz weterynarii wydał taki nakaz...:angryy: :angryy: :angryy:

Ale przyznam szczerze, że to wszystko jest bardzo, ale to bardzo dziwne...:shake: :shake: :shake:

Kluseczki moje kochane, śpijcie spokojnie i uważajcie na siebie...:-(

Posted

supergoga napisał(a):
Ja własnie o tym myślaam, aby delegacja udała sie do przewodniczącego tego koła łowieckiego - myśle że siedzibę w gminie można ustalić. A może też do leśniczego z tego rejonu i poprosic o pomoc w wyłapaniu psiaków.

Postaram się to wszystko ustalić, a wtedy zbierzemy siły i udamy się tam...:roll:

Posted

Ja nie wiem cvo myśleć o Rarytasie, ale fakt, z tej legitymacji można było spisać. Ale w gminie wiedza kto dzierżawi ten las, jakie koło łowieckie. Na pewno.
Więc jak się da - trzeba ustalic.
GoniaP proponowała żeby sie tez udac do tego ogólnego koła Łowieckiego w Poznaniu - na rozmowe i o wyjasnienia. Zapytam kolege, czy kogos tam zna - tez popytajcie.

Posted

Dzień dobry Kluseczki...:loveu: :loveu: :loveu:

Z tych wszystkich emocji, zapomniałam napisać o wczorajszej informacji, którą dostałam, i która mnie powaliła...:mdleje:
Nasz 11 uratowany, a 12 w sumie Kluseczek trafił w sobotę do nowego domku...:multi: A wczoraj został odwieziony, ponieważ nie wyglądał tak, jak jego pani by sobie tego życzyła...!!!:mad: Wyobrażacie sobie???!!! :angryy:

"Podłość ludzka nie ma granic...!!!"

Jest teraz u Asi i na szczęście ma się dobrze... Kluseczku, szukamy już nowego, cudownego i tego jedynego domeczku dla Ciebie...

Posted

supergoga napisał(a):
Wstaw jeśli możesz fotkę tego szukającego domu.
I wiesz, myślę, że ta Pani też by mi nie odpowiadała wyglądem - może trzeba by ja było gdzies odwieźć!!!:mad:

Heh, ja też bym bardzo chętnie "poznała":mad: tę panią....
Właściwie , to z dwojga złego lepiej, że teraz już wyszło szydło z worka i Malec jest daleko od tej kobiety, bo co by było , gdyby znudził się jej za miesiąc, lub za rok?? :shake:

Ja nie mam niestety na kompie zdjęć Malca, Hakitka ma chyba...??
Ale widziałam Go na żywo i jest przecudowny!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

I zupełnie nie wiem, jak mógł się komuś nie spodobać !!:shake: :-( :angryy: :mad:

Posted

Supergoga, ja nie wiem dlaczego, ale nie mogę dodawać cały czas załączników...:angryy:
Jedynie mogę wkleić linki, więc chyba lepiej jak prześlę Ci mailika z Kluskiem i Ty wkleisz fotki...:razz:

Posted

ZEBY ZDJECIE BYŁO WIDOCZNE
wybierasz imageshack.us dodajesz zdjecie i kopiujesz adres zdjecia znajdujacy się przy - Hotlink for forums (1)noramalnie zaznaczasz dajesz kopiuj a pozniej wklej i zdjecia są widoczne.

Posted

makulka napisał(a):
ZEBY ZDJECIE BYŁO WIDOCZNE
wybierasz imageshack.us dodajesz zdjecie i kopiujesz adres zdjecia znajdujacy się przy - Hotlink for forums (1)noramalnie zaznaczasz dajesz kopiuj a pozniej wklej i zdjecia są widoczne.

Makulka, dziękuję bardzo, ale ja chyba i tak jestem w tym kiepska, bo coś te zdjęcia mniejsze od tego, co Ty wstawiłaś, a i te w jakimś bałaganie...:oops:
Ale dziękuję, dziękuję...;)

Posted

Witajcie Kluski kochane !
Od rana deszcz pada, pewnie mokniecie tam w lasku... :shake:

Ale już pojutrze sobota !
Kto wie, może jednak będziemy miały szansę wytulić jakiegoś Kluska małego ..?? :loveu:

Posted

Dzień dobry Kluseczki moje ukochane!!! :loveu:

Coś mi się wydaje, że niejednego Kluseczka potulimy... Przyśniłam dziś cudowną Pikusię i Was Maluchy, że wszystkie 4 złapiemy!!! I oby tak było!!! Czasem moje sny się spełniają...:razz:, oby i tym razem tak było...:razz: