Vicky62 Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 (edited) Wszystkim tu obecnym na wątku Trisi i Polarka chciałam również życzyć Zdrowych i Pogodnych Świąt. Dla mnie też radości nie ma kiedy taki mróz,a tyle bezdomnych zwierząt.Trudno wszystkim pomóc,ale tym co wejdą nam na drogę przynajmniej staramy się. Otrzymałam pw. od Amadorki która prowadzi hotelik i zabiera Polarka za karmę i weta. Zaproponowała również,ze może wziąć na hotel Trisię koszt dla psów bezdomnych to 10zł za dzień. Uważam ze to nie jest drogo...ale sama nie moge decydować.Kasia( maia) z kolei boi sie brać na siebie taką odpowiedzialność, bo zna przypadki ze pies siedzi juz w hotelu ponad rok. Bardzo proszę może wszyscy tu na wątku mogli wypowiedzieć sie co o tym sądzą. A w szczególności osoby, które zadeklarowały kwotę na transport Trisi. Co do hotelu u Jamora wiem ze to jest bardzo dobry dla takich psów,ale i drogi, druga sprawa szkoda by było zostawić Trisie w schronie bez Polarka i czekać w kolejce na miejsce. Edited December 25, 2012 by Vicky62 Quote
Agata Balu Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Podpisujcie prosz[SIZE=4]ę i nie zapomnijcie potwierdzi[SIZE=4]ć podpisu!. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9131 Quote
Maia Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Otrzymałam jeszcze następujące wpłaty: Jolanta R.R - 50 zł Dorota Sz-P 120 zł Ogromne dzięki! :loveu: A jeśli chodzi o domek dla Trisi w Gdyni to tak- ta pani chce wziąć do siebie Trisię, mimo ze wzięla tego agresywnego psa, nadal jest zdecydowana na Trisię. Tylko że to ja mam wątliwości czy to dobry pomysł i czy ona temu podoła. Tak to prawda to wszystko się jakoś ciągnie, ale myślę że lepiej żeby to trwało dłużej i psy trafiły w odpowiedzialne ręce niż oddać je pochopnie a potem załować. Na razie są bezpieczne, Polarek po kastracji (po zbiegu też trzeba bedzie gdzies go przetrzymać) pojedzie do hoteliku. Jeśli ten dom w Gdyni się nie uda a polarek pojedzie do DT, Trsia nie zostanie sama w schronisku, zaopiekuję się sunią zanim nie znajdzie się DT dla niej. Czy są tu na watku osoby które zaoferowałyby deklaracje stałe na hotelik dla Trisi? Ja nie mam stałej pracy, boję się brać na siebie odpowiedzialnośc za koszy utrzymania Trisi, bo jak zostane z tym sama nie będę miala z czego utrzymac suni... Quote
Vicky62 Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Oj coś wątek spada...więc go podnoszę. Quote
psi Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Witam :) hop na pierwszą pomoc bardzo potrzebna ..... Quote
Vicky62 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Mam wielką nadzieję,ze po Nowym Roku wszystko się wyjaśni co z pieskami.I trafią w końcu we właściwe miejsce. Myslę o was psiaki... Quote
Awit Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Wszystko się wydłuża z powodu tego okresu świątecznego. Wg mnie ten domek u pani z psem z Gdyni trzeba bardzo bardzo głęboko przemyśleć. Żeby się nie zaszkodziło Trisi. Gdyby mój Szarik znalazł dom, mogłabym zadeklarować coś na hotelik dla Trisi. Ale Szarik siedzi już prawie 1,5 roku w hotelu........... Quote
bakusiowa Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Podnoszę bo coś mało ludzi tutaj zagląda. Quote
ewu Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 bakusiowa napisał(a):Podnoszę bo coś mało ludzi tutaj zagląda. Jestem,zaglądam:) Jednorazowo mogę skromnie wesprzeć:) Poproszę o konto:) Quote
Vicky62 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Bardzo dziękujemy. Już podaję na pw. Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Powodzenia psiaczki, skromne 30 zł poleciało:) Quote
Vicky62 Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 Już uzupełniam wpłatę na pierwszej stronie. ewu bardzo dziękujemy. Quote
ewu Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='Vicky62']Już uzupełniam wpłatę na pierwszej stronie. ewu bardzo dziękujemy. Nie ma za co:) Quote
Maia Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Napisałam wiadomość do osoby która deklarowała transport Polarka z pytaniem na kiedy mam się szykować do podróży, czekam na odpowiedź. A co do Trini , myśle że nadal trzeba szukac DT takiego z doświadczeniem (najlepiej bezpłatnego),( bądź deklaracji stałych na hotelik), bo osoba z Gdyni z którą dzisiaj rozmawiałam takiego doswiadczenia jednak nie ma... Quote
Vicky62 Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Randa napisał(a):a może pozbierać na jamora dla Trisi? Fajnie by było,ale czarno to widzę. Kasia wspomniała na wątku o jakichkolwiek deklaracjach,ale cisza.... Trisia najprawdopodobniej zostanie na jakiś czas sama w schronie. Polarek ma zapewniony DT, nie długo wybiera się w podróż. Quote
Pipi Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Randa napisał(a):a może pozbierać na jamora dla Trisi? mysle, ze jej raczej domowy dt potrzebny. . . .mialam kiedys u siebie podobna suczke, miala na imie Fifi(od pijaka, ktory dzisiaj juz nie zyje-zachlal sie) i ona byla tez bardzo wycofana. Pamietam, ze pojechala na domowe dt i w 2 miesiace poszla do ds, bo zrobila b. duze postepy. A czy jamor zrobi z niej domowego pieska? raczej nie. U niego bedzie w boksie i nie pozna warunkow domowych. Nie wiem, ale ona taka malutka kruszynka, ze lepiej chyba zeby zycie spedzila w domu z czlowiekiem. Amadorka przeciez moze przyjac Trinie do siebie na hotel, tylko, ze deklaracji nie ma. Trinia bylaby z Polarkiem. Mysle, ze to najrozsadniejsze wyjscie, tylko ze kasy niestety nie ma. Moze sprobujmy sie zadeklarowac, po ile kto moze. Nazbierajmy, ona tam czeka malutka. Ja choc nie jest lekko, sie podziele "grosikiem". Trinia spedza mi sen z oczu i ma szczegolne miejsce w sercu moim. Dajcie ile kto moze, nazbieramy. Prosze o to calym sercem, proszę i blagam. Quote
Randa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 napiszcie na FB i tu w pierwszym poście, że zbieracie na DT z doświadczonym szkoleniowcem dla Trisi, że wpłaty jednorazowe i deklaracje stałe potrzebne, kolejkę u jamora, jak nie będziecie szukać, to na pewno się nie uda:lol: ode mnie Trisia ma jakby co 50 zł /miesięcznie Quote
Pipi Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Jezu, Randa, Ty to jestes anioł, na prawde. Zawsze mozna na Tobie polegac. Mnie masz ciagle na glowie, nigdy nie odwrocilas sie od nas. Masz swoje pokazne stadko, praca. Inne biedy w ciaglej potrzebie moga na Ciebie liczyc i jeszcze do Trini przyszlas. Dziekuje z calego serca. Poerwsza deklarowiczka jest, daje 50. Ja kolejna, daje 30. Kto jeszcze, prosimy, chodzcie do Trini, pomozcie. Vicky62, notuj i na pierwsza wrzucaj. Oj, Ciotki, ozywilam sie i rwa mniej boli. Tak bardzo bym chciala zeby wyciagnac ja z tego betonu sie udalo. Quote
Vicky62 Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Randa, chyba post Twój i Pipi z dublowały się. Pipi napisała,ze jest miejsce dla Trisi u Amadorki razem z Polarkiem Koszt to 10zł dziennie.Mogliby jechać razem. Trzeba błagać o deklaracje stałe.No i maia niech wypowie sie, chodź juz wspominała,ze boi sie takiej odpowiedzialnosci. Ale inaczej nie da się, bo zostanie malizna w tym schronie na amen. Randa dzięki za pierwsze deklaracje.Pipi Tobie tez bardzo dziękuję. Ciotki która jeszcze pomoże Trisi wyjść z koszmaru. Quote
Randa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Pipi napisał(a): Oj, Ciotki, ozywilam sie i rwa mniej boli. Bardzo mnie cieszy, że rwa mniej boli:loveu: Quote
Maia Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Trisia nie zostanie sama w schronisku jak zawiozę Polarka, zabiorę ją, chyba że do tego czasu uzbierają sie deklaracje na hotelik u amadorki i zabiorę dwa pieski jednocześnie. Wiecie Trisia mi się nawet śniła... Ja mogę zadeklarować na hotel Trini niewiele - 20zł - mam 4 psy i brak stalej pracy, ale lubię słodycze a z tego można zrezygnować i wyjdzie na zdrowie, a Trisia czeka... Quote
Recommended Posts