Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam obiecane, dodatkowe 10 dla Lori, a właściwie do paliwa dla zioberek. Doszło? :niewiem: Trzymajcie się, dziewczyny (i fasolki :lol: ) :kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

sybisia napisał(a):
Wysłałam obiecane, dodatkowe 10 dla Lori, a właściwie do paliwa dla zioberek. Doszło? :niewiem: Trzymajcie się, dziewczyny (i fasolki :lol: ) :kciuki::kciuki::kciuki:

Jest Twoja wpłata już uzupełniłam..

Zioberek Twoje pieniądze powinny być jutro na koncie-o ile PP nie nawali.

Lorcinka ,,moja,,dziewczynka jest bardzo grzeczna zaczęła ładnie jeść no,ale rano zrobiła mi nieładna niespodziankę i jak już ubierałam kurtkę to ta załatwiła mi się w kuchni.Zaraz idziemy na niedługi spacerek bo spadło nam naście centymetrów mokrego śniegu z czego bardzo się nie cieszę...

Posted

Meldujemy się z Lorką iż żyjemy.Zasypało nas strasznie śniegiem tylko jak idziemy na spacer a młoda wpadnie w zaspę to trzeba ją ratować :)Poza tym nic ciekawego pół dnia dostawałam się do Wrocławia na badania,a drugie pół wracałam.Drogi wcale nie odśnieżone,a komunikacja jeździ jak chce.Ludzie się kłócili na przystankach i wyrzucali z autobusów kto pierwszy ma jechać.
Nie dość ,że spóźnione dużo to zamiast 2 autobusów czy tramwajów podstawiają jeden i to już przepełniony masakra.

Posted

Lorcia wczoraj wieczorem późnym poznała resztę ekipy.Najważniejsze jest dla mnie to,że się wszyscy zaakceptowali włącznie z koniem.Co daje Lori+ wychodzenia samej na podwórko,a nie tylko spacerki na smyczy.Teraz obecnie mam w planie zacząć z dziewczynka intensywnie pracować nad tym by wracała na zawołanie,a nie dawała długa w krzaki jak to nam się już 2 razy zdarzyło.Myślę,że młoda już się w pełni zagospodarzyła bo chodzi sobie na piętro po schodach jak mała królewna.Czasem ma opory ze schodzeniem to wtenczas biorę jakiś wabik z pod reki,albo tacham kloca na dół.W pełni akceptuje dzieci-młody ją czasem tarmosi oczywiście pod naszą kontrolą.A Lorcia bardzo często sama mu się nastawia ,albo jak on raczkuje to go zaczepia lub liże.Innym a wręcz wszystkim wskakuje na kolana i jeszcze łasi się jak kot.
Zdjęcia rożne posiadam,ale coś mój sprzęt odmawia posłuszeństwa po podłączeniu do komputera tz wyskakuje błąd wczytywania plików,działa mi tylko sama karta z laptopa i muszę poszukać jakiegoś nośnika by ściągnąć na jednym i przegrać na drugi.

Posted

Lorcia się nauczyła pukać ;) czyli jak chce z podwórka do domu to skrobie łapkami w drzwi.
U nas straszne roztopy byłam troszkę na spacerku,ale taka ciapa iż szybko wróciłam.
Obecnie oby dwie dziewuszki grzeją dupkę pod kocykiem,albo i czasem jak która która odkryje to łapią w ząbki i naciągają na siebie.A Lora swoją drogą powinna się zwać ,,tuli tuli,,bo za kolana odda wszystko.

Posted

Już jej ciepło tak nie przeszkadza,acz kolwiek skręciłam grzejniki u siebie do minimum by dziewuszki nie mieszkały w saunie.
Tak tak jest bardzo kontaktowa.Co dnia mówi mi dobry dzień jak się budzę czyli wskakuje mi z rozpędu na łóżko i zaczyna lizać,jak ja pogonie to próbuje się od nóg pod kołdrę dostać i podgryzać po stopach.Na dobranoc łapie małego foszka,bo palcem wskazywane jest legowisko i z obrażona mina niechętnie na nie tutpta.
A jak ona potrafi się żalić i wymuszać jak coś chce np.jak jem to ignoruje wszytskie psy moje się już nauczyły,że objada pierwsza a potem psy.A ta siadzie przede mną i wydaje żałosne dźwięki.

Posted

Paja napisał(a):
A Lora swoją drogą powinna się zwać ,,tuli tuli,,bo za kolana odda wszystko.

Orginalne imię i do Lori bardzo pasuje :lol:
Cieszę się, że pojętna dziewczynka tak szybko nauczyła się życia pieska domowego. A to że nawet nauczyła się pukać do drzwi w tak krótkim czasie wybitnie świadczy o jej inteligencji ;)

Posted

Miałam o dziewczynkę dziś pierwszy telefon troszku mało smaczny.Pani pyta czy pies nadaje sie na psa podwórkowo-domowego.
Mówię jak najbardziej.Pani pyta czy sunia szczeka..ja mówię nie słyszałam by szczekała ,ale czasem jęczy jak kojoty.
yhm a czy do suni jest wyprawka..mowie ,że jak pani sobie kupi to będzie mieć..cisza...a czy dowiozą państwo pieska..
a ja owszem jak pani opłaci transport to tak.. i odwecie ty taka i owaka..i koniec rozmowy.