Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mamy się nie najgorzej.Czasem lepiej czasem gorzej.Najbardziej rozwalają mnie bezsenne noce,za to dzień mogę przespać cały.
Poza tym ogonki nie dają mi powodów do smutku,a wręcz odwrotnie.Właśnie chwile temu wypuściłam całą ferajne na podwórko i muszę zacząć się szykować by skoczyć do Wrocławia na małe zakupy.

Posted (edited)

Cioteczki ,która ładnie sformułuje tekst do ogłoszeń.Puki co puściłam kilka na krótkim i badziewnym,bo zupełnie nie mam teraz głowy na pisanie referatów.Będę jeszcze rozmawiać w tym tygodniu ze znajomą nad porządnymi zdjęciami dziewczynki.
Puki co babole śpią ,ale zaraz pobudka na wieczorne wietrzenie dupinek.

Edited by Paja
Posted (edited)

To co - ja mam swoje ogłoszenia pousuwać?

Lori ma ogłoszenia na:
tablica.pl, ale.gratka.pl, lubliniak.pl, wroclaw.cwirek.pl, wroclaw.olx.pl, wroclaw.swistek.pl, wroclaw.lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, oglaszamy24.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, owi.pl, 24on.pl, 24polska.pl, neeon.pl, pajeczyna.pl, freecf.pl, drobny.com.pl, ojej.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, gumtree.pl, zoomia.pl

Ale jeśli tekst jest "nieporządny" to spoko - usunę.

Edited by Bejotka
Posted

[quote name='Bejotka']To co - ja mam swoje ogłoszenia pousuwać?

Lori ma ogłoszenia na:
tablica.pl, ale.gratka.pl, lubliniak.pl, lublin.cwirek.pl, bialapodlaska.olx.pl, biala-podlaska.swistek.pl, biala-podlaska.lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, oglaszamy24.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, owi.pl, 24on.pl, 24polska.pl, neeon.pl, pajeczyna.pl, drobny.com.pl, ojej.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, gumtree.pl, zoomia.pl

Ale jeśli tekst jest "nieporządny" to spoko - usunę.

Nie usuwaj ich Bejotko mowa była o tekście który ja pisałam ,a nie Ty.
Po drugie im więcej ogłoszeń tym większe szanse na szybką adopcje.
A proszę o napisanie tekstu ze względu ,że trafiła na pokoje i się dużo zmieniła odkąd była w schronisku.To już nie ten sam pies co kiedyś.Oj mogła bym wiele o niej opowiadać,ale jutro zrobię tabelę.

Posted

[quote name='Paja']A proszę o napisanie tekstu ze względu ,że trafiła na pokoje i się dużo zmieniła odkąd była w schronisku.To już nie ten sam pies co kiedyś.Oj mogła bym wiele o niej opowiadać,ale jutro zrobię tabelę.[/QUOTE]

Paju, to ja napiszę ten nowy tekst i pozmieniam w swoich ogłoszeniach. Tylko napisz małe info o jej zachowaniu, upodobaniach, antypatiach itp.

[quote name='Paja']Po drugie im więcej ogłoszeń tym większe szanse na szybką adopcje.[/QUOTE]

Więcej ogłoszeń - tak, jak najbardziej, ale tam, gdzie jej jeszcze nie ma! Powielanie na tych samych stronach adopcyjnych jest bez sensu (z tym samym tekstem w dodatku), tym bardziej, że ogłoszenia Lori są przeze mnie na bieżąco odnawiane, odświeżane, a jak na stronie nie ma możliwości odnawiania to nawet usuwam i wstawiam na nowo, żeby była "w czubie"

Posted

[quote name='zioberek87']ostra walka z ogłoszeniami:) [/QUOTE]

Jaka walka? Po prostu zawsze kiedy ktoś ogłasza psy na tych samych stronach co ja - usuwam swoje, bo ogłaszam około 200 psów, całe olsztyńskie schronisko i dwadzieściaparę psów z Białej, więc nie będę się handryczyć i przepychać. Jedno wiem z doświadczenia - ogłoszenia jednego psa na jednym portalu wieszane przez kilka osób zniechęcają potencjalnych zainteresowanych, szczególnie jak są różne, robią mętlik w głowach i stają się lekko podejrzane. Nazwałabym to też przesytem.

Posted

imię:Lora
wysokość w kłębie i długość:37cm,długość 50cm
Waga:22kg
Stan uzębienia:bardzo dobry,początki kamienia.
sterylizacja: tak
Czy na coś choruje/wymaga leczenia:nie
szczepienia podstawowe czy rozszerzone: podstawowe
odrobaczenie/odpchlenie:tak
stosunek do psów: pozytywny zarówno tych małych jak i molosów
stosunek do suk: pozytywny zarówno do tych małych jak i molosów
Czego nie lubi u psów jak i zarówno suk:dominacji,sama też nie dominuje.
stosunek do kotów: pozytywny-nie zwraca na nie uwagi
stosunek do zwierząt gospodarczych(o ile jest możliwość sprawdzenia):
koń-stosunek obojętny,chodzi po stajni.
Krowy:chodzimy na spacery gdzie stoją na łące krowy-stosunek równie obojętny.
Kury: przez płot od sąsiada wyraża zainteresowanie zapoznania się.
stosunek do ludzi:kocha każdą istotę ludzką-w tym nieznajomych
stosunek do dzieci:Kocha dzieci,w domu bawi się z 9 miesięcznym dzieckiem.
czy wyraziła kiedy kolwiek agresje i na co kolwiek:nie
Jak znosi zabiegi pielęgnacyjne:czesanie,mycie uszu,przycinanie pazurów dobrze,Ale wody boi się jak diabła-kąpiel.
co jada: głownie gotowane mięsko z warzywami i ryżem.Strasznie gardzi suchą karmą już lepsze są puszki.
Lubi smakołyki,ale nie każde obecnie przypadły jej z Peedege.
Czy zna podstawowe komendy: tak, siad,łapa,miejsce
Czy jest nachalna: nie
Jak chodzi na smyczy: prawidłowo,nie ciągnie.
Co uwielbia: siedzieć godzinami człowiekowi na kolanach i być głaskana.
Najlepsze docelowe miejsce dla suni:kanapa :) z możliwością swobodnego pobiegania po podwórku.
Nad czym obecnie pracujemy: nad powracaniem na komendę,a nie dawaniem długą w krzaki...
Czy sunia zachowuje czystość w domu: tak,sama dopomina się spacerów.Po każdym załatwieniu próbuje zakopać swoje nieczystości.
Czy sama utrzymuje czystość: owszem jak najbardziej,potrafi się czyścic godzinami.

chyba o niczym nie zapomniałam,jak tak to pytajcie.

Bejotko jak coś ,,spłodzisz,, to wklej tutaj :)

Posted (edited)

[FONT=Tahoma]Słodka Lori

[/FONT][FONT=Tahoma]Lori ma ok. 5 lat. Jest niziutką, grubiutką sunią, na króciutkich łapkach, zdrową i energiczną. Na widok człowieka ze szczęścia podskakuje jak sprężynka i kręci radosne piruety. Uwielbia być głaskana, jest bardzo łagodna, przymilna a jej ulubionym miejscem przebywania są ludzkie kolanka – przytulana i drapana mogłaby nie ruszać się godzinami :) Jest kochanym przytulaskiem i bardzo ludziolubnym stworzeniem :) Zresztą Lori kocha także inne stworzenia – bez problemu nawiązuje dobre relacje z psami, ciekawią ją też koty (w sensie przyjacielskim, nie pokarmowym) :)[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT] [FONT=Tahoma]
[/FONT][FONT=Tahoma]Chciałaby mieć swój dom i swoich własnych ludzi, z którymi w wyniku długich spacerków zgubiłaby trochę zbędnych kilogramów, do których mogłaby się tulić, kochać ich i im towarzyszyć. Uwielbia dzieci, chętnie się z nimi bawi. Zna podstawowe komendy, sygnalizuje potrzebę wyjścia na spacer, na smyczy chodzi ładnie, nie ciągnie. Lori jest mądrą, pojętną sunieczką.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT] [FONT=Tahoma]Sunia ze schroniska została zabrana do domu tymczasowego, gdzie o nią zadbano i gdzie teraz pachnąca i wypielęgnowana czeka na nowy, stały domek.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT] [FONT=Tahoma]
[/FONT][FONT=Tahoma]Czas, żeby los przyniósł odmianę tej suczce i żeby wreszcie się do niej uśmiechnął... Nie w kolejnym psim wcieleniu, ale jeszcze w tym...[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT] [FONT=Tahoma]Nie zastanawiaj się długo! Przecież Lori to same zalety opakowane w śliczne futerko! :) Zadzwoń![/FONT]

Edited by Bejotka
Posted

Fajny tekst Bejotko dodała bym tylko na koniec ,że sunia czeka pod Wrocławiem i można po uprzednim telefonie przed adopcja poznać.

Tylko nie wiem czy to ma sens w Twoich ogłoszeniach bo Ty bardziej na Białą ją ogłaszasz,a wątpię,że komuś tylko w odwiedziny będzie się chciało jechać tyle kilometrów.No chyba,że jak będziesz podmieniać tekst o ogłosisz na Wrocław i okolice.

Posted (edited)

Lori już dawno wszędzie jest ogłoszona na Wrocław! Podobnie jak było z Fugą. Jedynie kontakt został do Ani, bo tak ustaliłyśmy...

(zapomniałam tylko pozmieniać w adresach stron, które wymieniałam podając, gdzie Lori jest ogłoszona) :)

Edited by Bejotka
Posted (edited)

Super w takim razie wielkie dzięki...:)
No a jutro Lorcia zostaje na służbie,a ja pod wieczór jadę na usg-ciekawe jak tam się miewa moje dzieciątko :)

Lorcia coraz częściej chodzi sobie sama na piętro i wraca.A jeszcze lepiej wie kiedy robi coś złe i nie trzeba jej wcale tego mówić.Popatrzy spod byka i odchodzi.
Dziś mimo pięknej pogody panna prawie cały dzień przespała na kanapie,a na pytanie czy idzie na spacer nim się zdarzyłam obejrzeć siedziała pod drzwiami.Nie wiem skąd w niej tyle inteligencji.

Edited by Paja