Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Wpłynęły deklaracje od Inci oraz mimiś , serdecznie dziękujemy :Rose: :Rose: :Rose:

Niedługo pewnie trzeba będzie pomyśleć o zafiprexowaniu.

Ciotki koniecznie!!!
mój Cygan wczoraj przytargał na grzbiecie juz kleszcza....mimo że od 2 tyg chodzi w obróżce przeciwkleszczowej - dzieki temu kleszczor chodzil po nóżce i nie wbił się. Od razu na allegro kupiłam Fiprex - zazwyczaj zakrapiałam w kwietniu a tu już robale daja o sobie znać :(wstretne paskudztwo!!!!

Posted

O rety, już wczoraj? No to faktycznie wcześnie.... Ja wczoraj swoim kotom zamówiłam na allegro, ale to tak, żeby już w domu leżały w razie czego. Ale jak już są kleszcze, to nie ma co czekać... Nienawidzę kleszczy, brzydzę się ich. Przez nie nie chodzę do lasu, chociaż mam blisko...

Paula, zamawiać na allegro, czy w lecznicy masz normalne ceny fiprexów?

Posted

bric-a-brac napisał(a):
O rety, już wczoraj? No to faktycznie wcześnie.... Ja wczoraj swoim kotom zamówiłam na allegro, ale to tak, żeby już w domu leżały w razie czego. Ale jak już są kleszcze, to nie ma co czekać... Nienawidzę kleszczy, brzydzę się ich. Przez nie nie chodzę do lasu, chociaż mam blisko...

Paula, zamawiać na allegro, czy w lecznicy masz normalne ceny fiprexów?

ja też się brzydzę pozatym później pół wieczora miałam wrażenie że coś po mnie łazi:D chyba psychicznie się tak nastawilam :):):)

Posted

na szczęście (chyba) u mnie psy tak trawę zryły w zeszłym roku, że zanim odrośnie, o ile odrośnie to jeszcze trochę upłynie czasu, a najwięcej kleszczy to w trawie żyje. W każdym razie do lasu na spacery czasem też chodzimy, więc coś na kleszcze musimy dać. Dla nich to chyba fiprex M-ka? Jedną mam w domu, mogę sprezentować jednemu ;) kupiłam dla Theriona, ale dla niego to L-ka potrzebna. Słońce ładne świeci zdjęcia może jakieś słoneczne zrobię. :D W niedługim czasie trzeba by też było chyba rudzielce wykąpać co? może i tej sierści zimowej by szybciej się pozbyły? Jak myślicie? Oczywiście wiem, że wtedy to musiałabym ich w domu przytrzymać, aby się nie zaziębiły maluchy.

Posted

Allu, przepraszam :oops: Oczywiście, dotarła! Byłam pewna, że zapisywałam :mdleje: Dzięki, że czuwasz! Lecę zapisać.

Swoją drogą, kopiuję raz na jakiś czas rozliczenie do pliku na komputerze. W razie gdyby coś się na dogo zawieruszyło, awaria itp. Ale zawsze jak liczę, to martwię się czy oby na pewno dobrze wszystko wyliczam. Szczerze, to gdyby ktoś miał księgowe zacięcie, to byłoby miło, gdyby ktoś te moje wyliczenia czasem sprawdzał i też liczył czy się zgadza.

Paula, no tak, psy mają S, M, L, dla kotów kupuję jeden rozmiar, innych nie ma :lol: To oblukaj gdzie lepiej kupić i daj znać.

Posted

Ale on jest boski! :iloveyou: Paula, filmy są super! Dzięki! Trzeba z filmikami ogłoszenia koniecznie puścić!
Miałam foty wstawić jeszcze te, co mi na maila puściłaś, ale nie dam rady dzisiaj... czasu brak na wszystko.

Posted

To oczko trzeba zbadać u dobrego okulisty, sprawdzić dno oka. Ono tak ma, że jak wieje i jest brzydko to i ono mocniej łzawi, natomiast gdy jest ładna pogoda i trochę cieplej oczko ładniej wygląda. Teraz już niczym nie zakraplam, ale trzeba go zbadać. Poza tym Rudzia jest bardzo wesoła, biega, bawi się. Jest zdecydowanie bardziej otwarta do ludzi, podbiega do bramy, daje się głaskać nawet mojemu sąsiadowi, koleżance, którą raz widziała, mojemu TŻ-owi, młodszemu synowi. Natomiast wciąż boi się Eryka (starszego syna). Dlatego nie ma jej na zdjęciach z chłopakami, bo jak Eryk jest na podwórku ona woli sie trzymać z daleka, w kojcu. Ona musiała mieć "kontakt bliższy" z gówniarzami w wieku szkolnym. Dlatego też dom dla niej najlepiej bez dzieci bym chciała.

Posted (edited)

No, boski jest, to prawda. Rudzia bidulka... Paula, a Ty miałabyś możliwość do Garncarza ją pokazać? Czy raczej p.Jola by musiała? Kasę byśmy jakoś skołowali może...

edit wieczorny:
Zrobiłam Bipkowi dwa ogłoszenia na tablicy i gumtree z nowymi fotami i filmami. Takie pod dzieci typowo.
Nie wiem, może chociaż Bipkowi warto zainwestować w wyróżnienie na gumtree? Jak myślicie? :roll:

Edited by bric-a-brac
Posted

Rozmawiałam z p. Jolą i jak tylko ze szczeniakami będzie mniej roboty. P. Jola ją umówi na wizytę. Jeszcze nie wiem, czy pojadę ja, czy p. Jola, ale trzeba zbadać to oczko.

Posted

Powaliło mnie jakieś świństwo żołądkowe na 4 dni. Urlop "spożytkowałam" leżąc w łóżku, i guzik z wizyty i robienia zdjęć :(
Nie wiem czy to tylko ja tak mam ostatnio, ale nie mam juz sił i ochoty wchodzić na Dogo. Gdyby nie te psy w hotelach to dałabym sobie spokój.