Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jusstyna85 napisał(a):

Jeśli ktoś zadzwonił po Straż,to Schron w Rudzie musiał zabrać.Może warto zapytać Straż Miejską,czy nie było żadnego zgłoszenia?

dzwoniłam wszędzie już, straż, schroniska, wszyscy weci w mikołowie, Pani z piekarni miała dać znać w pogotowiu leśnym, bo ja nie umiem siędo nich dodzwonić. tak więc wszyscy zaalarmowani i telefon mój mają.

Tak jest ksiądz, który mówi na mszy o psach, bo mi przedząca Pani mówiła, że ostatnio głosić, że się jakiś zgubił - to jeszcze chyba ostatnie wyjście, ale mi trochę głupio. jak ktoś zna tego księdza, to może mu powiecie co

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania shirley napisał(a):
Myślę, że jak uciekł, to od razu po potrąceniu. I nie ma znaczenia, czy 15 minut, czy 2 godziny. Napewno pobiegł od razu przed siebie w szoku.

Aniu, pewnie masz rację. niestety poczucie bezsilności mnie dobija. W nocy śnią mi się potrącone zwierzęta już

Posted

Pani weterynarz Lewicka jest moją dobra znajomą ( pomogłyśmy wspólnie wielu zwierzętom). Jutro do mniej podejdę i poproszę, żeby skontakowała się z panem z pogotowia leśnego - to jest jej bardzo dobry znajomy. Jak coś będę wiedzieć to dam znać.

Posted

hugulaśny napisał(a):
Pani weterynarz Lewicka jest moją dobra znajomą ( pomogłyśmy wspólnie wielu zwierzętom). Jutro do mniej podejdę i poproszę, żeby skontakowała się z panem z pogotowia leśnego - to jest jej bardzo dobry znajomy. Jak coś będę wiedzieć to dam znać.

o kurcze - dziękuję serdecznie

sabinka40 napisał(a):
Haniu:glaszcze:

dzieki że jesteś z nami

Posted

Witajcie, ja jestem z Katowic. Niestety nie przeczytałam stron od 3-7 czy ktos mógłby mi streścić co sie dzieje i na jakim etapie są poszukiwania? Może samochód który potrącił psa się nim zajął ?

Posted

Czyli mogło być:
- pobiegł gdzieś dalej i umarł w krzakach<tfu>
- może on jednak ma dom, tylko wędruje bo go tu karmili i potłuczony zwiał do domu<gdzieś dalej ten dom jest>
- lężącego w rowie ktoś znalazł i zabrał ze sobą<tak jak wspominaliście>

Przeglądaliście lokalne ogłoszenia w necie o znalezionych psach?
Może warto zrobić że go szukacie?

Posted

agumka napisał(a):
Witajcie, ja jestem z Katowic. Niestety nie przeczytałam stron od 3-7 czy ktos mógłby mi streścić co sie dzieje i na jakim etapie są poszukiwania? Może samochód który potrącił psa się nim zajął ?

pies został potrącony, ale uciekł w szoku chyba gdzieś dalej. pojehałam, żeby go szukać, ale żadnych śladów nie znalazłam. nikt go nie widział, a to pies błąkający się w tej okolicy, znają go w piekarni (jeżeli mówimy o tym samym), narazie nikt nie wiem co siez nim stało

hugulaśny napisał(a):
Witam. Jestem po rozmowie z wet. Lewicką. W leśnym pogotowiu takiego psiaka nie ma, do niej też nie trafił. Przykro mi.

dzięki za pomoc. szkoda, że dalej nic nie wiadomo

Awit napisał(a):
Czyli mogło być:
- pobiegł gdzieś dalej i umarł w krzakach<tfu>
- może on jednak ma dom, tylko wędruje bo go tu karmili i potłuczony zwiał do domu<gdzieś dalej ten dom jest>
- lężącego w rowie ktoś znalazł i zabrał ze sobą<tak jak wspominaliście>

Przeglądaliście lokalne ogłoszenia w necie o znalezionych psach?
Może warto zrobić że go szukacie?

dokładnie takie 3 wersje.
ale przeglądnę ogłoszenia i zrobię w necie na cafeanimal tylko umiem

Posted

Już napisałam do feliksik. Na Kamionce jest świetny ksiądz, uczył mnie zresztą w podstawówce. Mógłby ogłosić podczas mszy.
Z drugiej jednak strony, wydaje mi się, że jest możliwość, że ktoś psiakowi pomógł. Kamionka to nie jest duże miasto, a feliksik tak to ogłosiła ... tym bardziej, że od tego momentu nikt psiaczka nie widział. Bo nie wierzę, w to najgorsze.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Pogotowie Leśne jest daleko od Kamionki.

Współczuje przeżyć :(

Justyna, czy ja wiem czy daleko? Kiedyś z tego przystanku Kamionka-Szkoła z 20-30 minut piechotą i byłam na miejscu.

Posted

Haniu, ale ta Pani powiedziała Ci wtedy, że on czasami się nie pojawia przez tydzień...a potem wraca...
Może tym razem też tak będzie...

Posted

Jasza napisał(a):
Haniu, ale ta Pani powiedziała Ci wtedy, że on czasami się nie pojawia przez tydzień...a potem wraca...
Może tym razem też tak będzie...

na to liczę