feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Klementynkaa napisał(a):na tej trasie jest jedynie szkoła policyjna a do kamionki jeszcze daleko, czy to było zaraz na wylocie z Katwoic w stronę Mikołowa? tam gdzie zaczynają się lasy? określ dokładniej nieco. od wisły w stronę katowic. to było tak szybko, że wiem tylko że od Kamionki (piekarnia na głównej drodze) właśnie w stronę tych lasów- ale przed nimi, po drodze jest też przedszkole . Teren szukania to do początku tych lasów właśnie Quote
Klementynkaa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 oki, wrzuciłam na FB w mój status, rozesłałam wśród znajomych z okolic. aha, podałam Twój numer Feliksik w razie pytań! Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Klementynkaa napisał(a):oki, wrzuciłam na FB w mój status, rozesłałam wśród znajomych z okolic. aha, podałam Twój numer Feliksik w razie pytań! dzięki serdeczne Schronisko w Rudzie i Tychach powiadomione, ale mnie powiadamiać o psach po wypadku nie będą. mam dzwonić i się pytać - no ok trudno. pogotowie leśne narazie nie odpowiada. czy ktośz mikołowa mógłby zadzwonić na nr 986 - straż miejska i zapytać, albo powiadomić ich, bo ja jestem teraz w katowicach i zgłosi mi się katowicka straż Quote
inga.mm Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 niech nie chodzi tylko poboczem. przypuszczalnie pobiegł/poczołgał sie gdzies dalej. Niech pyta miejscowych. A swoja drogą we francji za nieudzielenie pomocy potraconemu zwierzęciu i ucieczke z miejsca zdarzenia płaci sie grzywne z nawiązką kilka tysiecy euro. Czy my kiedyś dorosniemy? Czy feliksik zapamiętała numer i marke samochodu? Z Katowic jest Monika Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 tam właśnie za bardzo nie ma pobocza, jest trochę od tej piekarn, ale potem to tylko rowy, w których chodziłam. ruch ciągły zatrzymać też nie ma jak - trzeba samochód wczesniej zostawić i iść wzdłuż, no ale przy drodzę go nie ma. Pozostaje się tylko rozglądać czy gdzie dalej, wgłąb mógł pójść Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 obdzwoniłam weterynarzy w mikołowie i zostawiłam swój nr telefonu Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 straż miejska też powiadomiona - nigdzie zgłoszeń nie było. Pani ze straży powiedziała, że ludzie u nich bardzo reagują, więc pewnie zgłoszenie by było. ale i tak się martwię niesamowicie. nie zapomnę tego widoku nigdy. Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Dziewczyny dziekuję wam za pomoc w rozsyłaniu i że jesteście. oby piesiowi się udało. szkoda tylko, że go nie znalazłam Quote
lika1771 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Tu jest jeszcze organizacja dzialajaca na tych terenach http://www.fauna.rsl.pl/index.php?thanks=1 Quote
lika1771 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='lika1771']Tu jest jeszcze organizacja dzialajaca na tych terenach http://www.fauna.rsl.pl/index.php?thanks=1 Tam dziala Pianka Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Miejmy nadzieje, że nic mu nie jest...i że to nie jest pies wyrzucony z samochodu.... Quote
Bjuta Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Różnie to bywa, ale chyba można mieć nadzieję, że gdyby był poważnie ranny, to nie dałby radę daleko odejść... Quote
DONnka Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Napiszcie też do anett Ona jest z OTOZu i działa na terenie Katowic Quote
ewunian Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Jestem aktualnie na Ligocie (ul. Studencka). gdybym miała samochód, to podjechałabym, pomogła szukać... a tak kicha. Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 DONnka napisał(a):Napiszcie też do anett Ona jest z OTOZu i działa na terenie Katowic ok, wysłałam PW Quote
Perełka1 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 a może zadzwonić do tej szkoły 'na górce' na kamionce Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 ewunian napisał(a):Jestem aktualnie na Ligocie (ul. Studencka). gdybym miała samochód, to podjechałabym, pomogła szukać... a tak kicha. no z ligoty ja też musiałam tam dojechać, bo to spory kawałek niestety, choć samochodem niecałe chyba 10 min drogi Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Katarzyna Starkiewicz napisał(a):a może zadzwonić do tej szkoły 'na górce' na kamionce a co to za szkoła - masz telefon to zadzwonię, tylko co powiem, żeby ogłosili to w szkole? Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Bjuta napisał(a):Różnie to bywa, ale chyba można mieć nadzieję, że gdyby był poważnie ranny, to nie dałby radę daleko odejść... szuka lam śladów na ulicy, ale nie widziałam krwi, więc obyś miała rację Quote
Perełka1 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 feliksik napisał(a):a co to za szkoła - masz telefon to zadzwonię, tylko co powiem, żeby ogłosili to w szkole? nie wiem, widzę ją po drodze jest za piekarnią w stronę Wisły na górce, w NFZ na kamionce będą wiedzieli, czy to szkoła czy przedszkole Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 A jaki to jest rejon jeżeli chodzi o schronisko? Bo schroniska w Mikołowie nie znalazłam... Quote
ewunian Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Ech... tak siedzieć bezczynnie w akademikach, a gdzieś po krzakach pies może umiera... Że akurat dziś tacie był samochód potrzebny! Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 lika1771 napisał(a):Tam dziala Pianka do Pianki też napisałam. teraz tylko rozglądać się wokół. wiem jak piesio się męczy jak potrącony bo mój Paluszek z dogo też leżał i nikt mu nie pomagał. tego samego się obawiam. ale pozostawiałam telefony z nadzieją że ktoś mnie o czymś poinformuje. Quote
Perełka1 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 szkoła podstawowa nr 4 im. Marii Konopnickiej 32 226 21 90 Dobrze byłoby zostawić info w piekarni i przychodni po drugiej stronie ulicy i szkole Quote
Recommended Posts