feliksik Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Przed chwilą widziałam jak psa potrąciło auto - jechałam autobusem, nogi mi się ugięły. Było to w okolicy Kamionki k. Mikołowa na trasie do Katowic od Piekarni w kamionce a przed szkołą wojskową czy czymś takim. nie mogę myśleć o niczym innym - wydawało mi się że ten piesio jeszcze dał radę do rowu wskoczyć, ale może nie przeżyć. To był mały piesek, jasny, kundelek - nie mam jak tam wrócić, może ktoś jest z okolic i może tam podjechać. jestem w pracy i ryczę. w razie potrzeby mój tel. 506 011 513 Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Jestem!!! Pierwsze co mi przyszło do głowy to schronisko, Fundacja Sos Dla Zwierząt... Numery podałam.... Myślę.... Quote
edek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Ciotki umiecie wyszukać na dogo kogoś z Katowic ? pw można byłoby wysłać :( Quote
lika1771 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 No dziewczyny z Katowic moze ktoras bedzie mogla podjechac Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Feliksik dzwoniła do schroniska w Katowicach, powiedzieli Jej, że to rejon Mikołowa - schroniska w Mikołowie. To lista osób z Mikołowa: http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1325574551-67a9af2cdfa7c8896f648999bd6eb4d7a9a3a6f0&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Miko%C5%82%C3%B3w&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order= Pomóżcie wysyłac PW..:-( Ja rozsyłam na razie po zaprzyjaźnionych wątkach, wkleję też na wątku schroniska w Katowicach, Haniu spróbuj zadzwonić do Amikat z Fundacji Sos Dla Zwierząt.... Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Dziękuję Wam! Hania - Feliksik, pojechała tam i chodzi poboczem drogi kilka kilometrów, płacze i szuka go...na razie nigdzie go nie ma.... Nie wiem co dalej.... Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 To 10 minut od Ligoty, może ktoś mieszka w tamtych okolicach i mógłby pomóc???? Quote
edek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Oj oby się znalazł :( to rozumiem, że mam nie wysyłać tych pw ? Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 NIE WIEM CO ROBIĆ..... Może jednak napisz, ja rozsyłam, może ktoś tamtędy jeźdźi, może ktoś mógłby tam pojechać, poszukać... On się mógł odczołgać i leży tam gdzieś.... Numer do Hani - myslę, że się nie obrazi 506 011 513 Quote
lika1771 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Jasza napisał(a):Dziękuję Wam! Hania - Feliksik, pojechała tam i chodzi poboczem drogi kilka kilometrów, płacze i szuka go...na razie nigdzie go nie ma.... Nie wiem co dalej.... Mogl byc w szoku i popedzic gdziekolwiek....... Trzeba ogloszenia i powiadomic okoliczne schrony itp. Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Piesek jest malutki, jasny, kremowy.... Napiszę na wątku schroniska w Mikołowie, o ile taki znajdę... Quote
ania shirley Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Oj! Potrącony pies może w szoku pobiec bardzo daleko. Żeby udało się go znaleźć. Zadzwonię do TZ. Ludzie z jego pracy dużo jezdżą .:shake: Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 jezu, ale was dużo przyszło. dziekuję. Nadal jestem roztrzęsiona. nie znalazłam go! chodziłam po rowach od piekarni w Kamionce aż do szkoły wojskowej. nie ma śladu krwi na drodze, nie ma śladu psa ani w rowach, ani przy drodze. Pytałam też lidzi czy widzieli - nikt nie widział. nie wiem co robić Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Powiadomimy okoliczne schroniska, można też porozwieszać plakaciki w tamtym miejscu... I może mieć nadzieję, że "tylko" go stuknęł lekko i uciekł i nic mu nie jest..... Quote
Bjuta Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Dziewczyny, ja się nie urwę z pracy. Musimy do 5-go zamknąć projekt, siedzimy codziennie do 22... Przepraszam. :( Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Strony schroniska w Mikołowie nie znalazłam...jest takie?? Quote
Jasza Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Bjuta, dziękuję, może ktoś ze znajomych jeździ tamtą trasą, niech się rozglądają proszę.... Quote
Klementynkaa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 w Mikolowie neima schroniska, najblizsze jestw Tychach, powiadomię znajomych z Mikołowa oraz zrobię wydarzenie na FB! Quote
tatalka2 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Melduję się na wątku. W Mikołowie rzeczywiście nie mamy schroniska, psy oddawane są na Rudę Śląską lub Tychy z tego co wiem. Ja niebardzo mam tam jak podjechać bo po 1 nie mam auta a po 2 mam dziś egzamin i muszę na niego jechać. Pomyślę jednak jak mogłabym się przydać i 3mam kciuki! Quote
Klementynkaa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 feliksik napisał(a):Przed chwilą widziałam jak psa potrąciło auto - jechałam autobusem, nogi mi się ugięły. Było to w okolicy Kamionki na trasie do Katowic a przed szkołą wojskową czy czymś takim. nie mogę myśleć o niczym innym - wydawało mi się że ten piesio jeszcze dał radę do rowu wskoczyć, ale może nie przeżyć. To był mały piesek, jasny, kundelek - nie mam jak tam wrócić, może ktoś jest z okolic i może tam podjechać. jestem w pracy i ryczę. w razie potrzeby mój tel. 506 011 513 na tej trasie jest jedynie szkoła policyjna a do kamionki jeszcze daleko, czy to było zaraz na wylocie z Katwoic w stronę Mikołowa? tam gdzie zaczynają się lasy? określ dokładniej nieco. Quote
feliksik Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Klementynkaa napisał(a):w Mikolowie neima schroniska, najblizsze jestw Tychach, powiadomię znajomych z Mikołowa oraz zrobię wydarzenie na FB! o to zorientowana Pani w Katowicach widzę była, no ale trudno. Dzwonię do Rudy i TYch, narazie straż leśnia nie odpowiada Quote
Recommended Posts