Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przegladałem bardzo szczegółowo ramówkę TVP Katowice; nietety materiału o Odi nie znalazlem. Być może jeszcze nie jest rzucony "w sieć". Znalazlem natomiast odcinek "Zwierzowca" o ON-kach ---> [URL]http://www.tvp.pl/wiedza/zwierzaki/zwierzowiec/wideo/pies-czy-kot-owczarek-niemiecki-odc-50/58054[/URL] (na poczatku trochę reklam, ale da się przezyć!). Bardzo ciekawa poglądowo jest szczególnie końcowa część o dysplazji u ON-ków.

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Odi w TV dalej nic nie znalazlem, natrafiłem natomiast na materiał o likwidowanym schronisku w Myszkowie ---> [URL]http://www.tvs.pl/37373,psi_los_co_dalej_ze_schroniskiem_w_myszkowie.html[/URL]

Posted

Taaa, bajki o budowie nowego schroniska słyszę juz od ponad 4 lat, wszystko niby dopięte na ostatni guzik, już zaczynają budowę a potem okazuje się, że psy nie maja gdzie mieszkać. Masakra jakaś, nie wierzę w zapewnienia urzędników.

Jeśli chodzi o Odi ukazały się ogłoszenia w lokalnych gazetach, rozszerzamy poszukiwania na weterynarzy w Zawierciu bo to stosunkowo niedaleko.

Posted

[quote name='WILCZUREK']O Odi w TV dalej nic nie znalazlem, natrafiłem natomiast na materiał o likwidowanym schronisku w Myszkowie ---> [URL]http://www.tvs.pl/37373,psi_los_co_dalej_ze_schroniskiem_w_myszkowie.html[/URL][/QUOTE]
Obejrzałam - to teraz warto byłoby pilnować, czy burmistrz wywiąże się ze swoich obietnic odnośnie budowy nowego schroniska...

Posted

[quote name='ULKA12']Taaa, bajki o budowie nowego schroniska słyszę juz od ponad 4 lat, wszystko niby dopięte na ostatni guzik, już zaczynają budowę a potem okazuje się, że psy nie maja gdzie mieszkać. Masakra jakaś, nie wierzę w zapewnienia urzędników.

Jeśli chodzi o Odi ukazały się ogłoszenia w lokalnych gazetach, rozszerzamy poszukiwania na weterynarzy w Zawierciu bo to stosunkowo niedaleko.[/QUOTE]
Ulka, wlaściwie chyba wszystkie gabinety z [url]http://www.weterynarze.com/index.php?action=weterynarze&woj=24&pow=09[/url] mogłyby być brane pod uwagę, bo blisko Myszkowa, na dobrą sprawę do Cz-wy też mógł zawitać.

Posted

Jeżeli kupił sobie rodowodowego szczeniaka, to chyba przynajmniej na początku wiązał z nią jakieś plany i musiał o nią dbać, a przynajmniej stwarzać takie pozory, bo to, że nie chciał spisać umowy, już na dzień dobry stawiało go w podejrzanym świetle.

Posted

Mógł kupić rodowodową sukę w celu jej rozmnażania, czyli do pseudohodowli, pies mógł być latami przetrzymywany na zamkniętym terenie i nawet do weta nie trafić... mógł być psem stróżującym i siedzieć na łańcuchu i wtedy nawet szczepień przeciw wściekliźnie nie mieć... nie czepiałabym się wetów, bo mogli jej nigdy nie widzieć...

Posted

[quote name='halbina']Mógł kupić rodowodową sukę w celu jej rozmnażania, czyli do pseudohodowli, pies mógł być latami przetrzymywany na zamkniętym terenie i nawet do weta nie trafić... mógł być psem stróżującym i siedzieć na łańcuchu i wtedy nawet szczepień przeciw wściekliźnie nie mieć... nie czepiałabym się wetów, bo mogli jej nigdy nie widzieć...[/QUOTE]
nie wiadomo jak było,ale u wetów trzeba sprawdzić...a myślę,że chociaż raz na początku kiedy ją kupili była zaszczepiona,czy odrobaczona.

Posted

Moim zdaniem powinni cos wiedzieć w związku kynologicznym, rodowód jej pewnie wyrobiono. Rodowód wyrabia właściciel, bo od hodowcy dostaje metrykę. Może była na chociaz jednej wystawie? A jakis "owczarkarz" z okolicy? Oni raczej wiedzą kto w okolicy ma rasowego owczarka.

Posted

[quote name='sybillas']Rodowód wyrabia właściciel, bo od hodowcy dostaje metrykę. Może była na chociaz jednej wystawie? [/QUOTE]

Właściciel - tak pod warunkiem, że jest uczciwy... a tu mamy doczynienia
z kanalią ;(

Posted

:angryy:niech ten swiat sie juz skonczy bo nie da sie na nim zyc.cierpienie zwierząt dobija mnie najbardziej.ludzi nie jest mi zal a jeszcze takich psychopatow

Posted

Najgorsze jest to że zwierze nie powie co boli,czy jest mu dobrze czy źle! To my ludzie musimy dbać o to by zadbać o ich dobrobyt! Mi żal i zwierząt i ludzi ale nie bydlaków! Niestety na tym świecie jest więcej zła niż dobra co widać w codziennym życiu dlatego ten co zrobił tej suni taką krzywdę powinien zapłacić za to i najlepiej by tak samo go bolało jak Odi bolało! ale to i tak nic nie da bo takie przypadki powtarzają się i będą się powtarzać! A ile zwierząt w ten sposób zginęło?! Przecież takich psycholi jest mnóstwo! Tu trzeba by było kogoś kto robił by z takimi porządek by Ci drudzy bali się zrobić to samo , by było o tym słychać! W naszym świecie za "robienie" dobra idzie się do więzienia nawet jeśli tępi się bydlaków! I gdzie tu sprawiedliwość?!

Posted

Wklejam wątek suczki owczarka niemieckiego zamordowanej przez zwyrodnialca. Jak nisko upadł człowiek skoro robi takie żeczy? szkoda, że nie było tam WILCZURKA.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210271-DRASTYCZNE-!-Suka-ON-przebrana-w-sukienkę-i-skatowana[/URL]

Trzeba jednak dodać, że w naszym kraju nie są karane takie przestępstwa. Podobno sprawcy mordu na suczce husky są na wolnosci mimo wyroku skazującego. Tak słyszałam.

Posted

[quote name='maja602']Wklejam wątek suczki owczarka niemieckiego zamordowanej przez zwyrodnialca. Jak nisko upadł człowiek skoro robi takie żeczy? szkoda, że nie było tam WILCZURKA.[/QUOTE]

No już na prawdę, bez przesady ;D z tej rozpaczy przez takie infa to się załamie czy nie wiem co (już nie mówię o sobie :() :( a chciałabym by z nami jeszcze ''pobył'' :(

Posted

Dostałem telefonicznie pewną bardzo ..... ekhm ..... wartą zweryfikowania informację..... Chodzi o pewien ośrodek w Jastrzębiu..... Niestety, znów nie mogę się na kom. fundacji dodzwonić, znów poczta głosowa..... Może to być kluczowe - ale wymaga PILNEJ weryfikacji. Fundacjo - call me please !!!!!! - mam w pracy nockę, jestem dostępny do rana pod komórką.

Posted

[quote name='WILCZUREK']Dostałem telefonicznie pewną bardzo ..... ekhm ..... wartą zweryfikowania informację..... Chodzi o pewien ośrodek w Jastrzębiu..... Niestety, znów nie mogę się na kom. fundacji dodzwonić, znów poczta głosowa..... Może to być kluczowe - ale wymaga PILNEJ weryfikacji. Fundacjo - call me please !!!!!! - mam w pracy nockę, jestem dostępny do rana pod komórką.[/QUOTE]
Już zweryfikowane - z Panią Magdą O. z fundacji. Niestety - neatywnie.
Ale nie poddawajmy się, będzie pozytywnie.
Pani informator - dziękuję. Ślad byl bardzo konkretny, szczegóły dot. i suni i guza - w 100% wiarygodne. Niestety - nie TA sunia. Zresztą tamta tez za TM - od ponad miesiąca
[*]