dziuba Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Jagoda - przepraszam, zapomnialam o Tobie! Rozmawialam z Monika i blokery jak najbardziej, ostatnio zostaly podane w lutym chyba, a o ile mi wiadomo trzeba je dawac co pol roku. Teren jest ogrodzony, ale bezowy pies byl przy budzie poza terenem - przy drodze wjazdowej. Dlatego nie mogl zostac zaatakowany przez "nasze" psy. Gmina oplaca pracownikow, materialy na kojce (slupki, siatka) beda kupione z pieniedzy ze zbiorki Psiego Aniola. Nie da rady postawic tam wiecej bud, bo teren jest za maly. Staramy sie to jakos logistycznie rozwiazac, ale to nie takie proste. Czesc z psow w ogole nie radzi sobie na lancuchu, jeden po zapieciu do budy caly czas lezal na napietym lancuchu i dygotal ze strachu. Podobnie jak Aza - teraz na tymczasie u Cisex, rowniez przerazona, rowniez miala slady po pogryzieniu. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66996 Mysle, ze nie ma sensu transportowac kojcow z drugiego konca Polski, skoro za chwile beda te materialy i bedzie mozna postawic na miejscu ploty. Jakies 3 tyg temu byla taka kulminacja pogryzien, teraz sie tfu tfu uspokoilo. Quote
justynavege Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Dziuba oby udało sie Wam jak najszybciej jako tako przystosowac to miejsce by psy były bezpieczne Quote
monikita Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Jagoda napisał(a):bardzo fajny ten kojec, można by się zrzucić, jest tez cały czas buda po Miśce do wzięcia, której nie ma kto przewieżć, ponawiam zapytanie czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Ligoty i mogłabym podrzucić kołdry dla piesków oraz czy są potrzebne blokery dla suczek z długim terminem ważności, jeśli nie, to przekażę je do schronu w Wieluniu. Jagoda co z tym kojcem, potrzebne koszty transportowe? czy opłata za kojec? Myslałam juz wczesniej nad kojcami bo pomiomo ogrodzen, beda takie psy które nadaja sie do zamieszkania samemu-chciałabym aby jak najmniej psów było przypietych do łancuchów. Quote
monikita Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 mam w domku 11 tyg. facecika, urodził sie w Ligocie jego matka( rottka) dzieki Agnieszce Pawlickiej znałazła juz dom, teraz pora na niego. Mały juz jest wiekszy i z dnia na dzien kochanszy Witan Link do psiaka Quote
andzia69 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Monika - boski jest:loveu::loveu::loveu: będziemy we Wrocku niedługo ze Zgredziem to wpadniemy obaczyć i obadać czy aby urósł:eviltong: o ile się oczywiście zgodzisz! acha - Poli czuje się świetnie,urosła, dokazuje z dziećmi - ale nie mogę doprosić się zdjęć, niestety! Quote
monikita Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 andzia69 napisał(a):Monika - boski jest:loveu::loveu::loveu: będziemy we Wrocku niedługo ze Zgredziem to wpadniemy obaczyć i obadać czy aby urósł:eviltong: o ile się oczywiście zgodzisz! Oczywiście zapraszamy :) razem ze Zgredziem andzia69 napisał(a): acha - Poli czuje się świetnie,urosła, dokazuje z dziećmi - ale nie mogę doprosić się zdjęć, niestety! Dostałam zdjecia od Izy, Poli jest śliczna i bardzo wypieszczona. Super!!! Quote
Jagoda Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 monikita napisał(a):Jagoda co z tym kojcem, potrzebne koszty transportowe? czy opłata za kojec? Minikita, wiem tyle, co w tym allegrowym ogłoszeniu , które Justynavege wstawiła podano. Można by napisać do wystawiającego, że to dla Ligoty, możeby chciał wycofać z licytacji i sprzedać za jakąś rozsądną cenę. Co Wy na to? Dziuba:mad: blokery są i grzecznie czekają. Dziewczyny,a czy wobec tej ciasnoty w Ligocie jest sens tachać ta budę po Miśce czy nie? Quote
Jagoda Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 to napisałam do chłopaka w sprawie tego kojca, żeby podał możliwości transportu i czy zgodziłby się na wycofanie z licytacji i ustalenie ceny na priv, tylko jak takie wielkie coś przewieżć, może złożyć jakoś Quote
monikita Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=200085940 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=200378075 to sa dwie aukcje które znałazłam na alegro, czy to o tych kojcach jest mowa? super sprawa Bardzo chetnie kupiłabym je do Ligoty, juz widze jak niektore bidy :placz: sciagamy z łańcucha :) i do nowego domku, wiem ze moze ktos powiedziec co za roznica łancuch czy kojec? ale jest! dla niektorych psów z Ligoty napewno! Kase mozemy zaczac zbierac, najgorzej z transportem-moze ktos zna jakas firme przewozowa... takie kojce zawsze juz po skonczonej akcji adopcyjnej w Ligocie moga nam słuzyc dla psó zabieranych z interwencji, nie trzebaby było wsadzac je do schronisk tylko na czas adopcji do kojców , ktore stałyby na terenie osób zaprzyjaznionych z nami. Moze mysle daleko w przyszłosc , ale chciałabym aby nasze działania wzgledem zwierząt były jak najbardziej z korzyscia dla nich. Quote
justynavege Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 czy odezwał sie juz sprzedajacy kojec?? na prawdę by się przydał i to niejeden trzeba zagladać czesciej chyba na allegro i szukać Quote
andzia69 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 chciałam tylko nieśmiało rzec,że Togo vel Zgredek znalazł dom - zostaje w swoim dt Quote
monikita Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 andzia69 napisał(a):chciałam tylko nieśmiało rzec,że Togo vel Zgredek znalazł dom - zostaje w swoim dt :loveu: :multi: :loveu: :multi: Przeciez wszyscy o tym wiedzieli, że to sie tak skończy:evil_lol: ...nigdzie nie bedzie mu tak dobrze jak u Anity :loveu: :multi: :loveu: :multi: Quote
Jagoda Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 justynavege napisał(a):czy odezwał sie juz sprzedajacy kojec?? niestety nie odezwał się, nie wiem jak to mozliwe, ze wystawia aukcje na allegro a nie odbiera poczty. A może byśmy normalnie zlicytowali ten kojec, nawet jakby cena doszła do 300 zł, to jakoś uzbieramy a jest to cena śmiesznie niska, ze tak powiem, w porównaniu do takiego kojaca za 2 tys. Aha , to pytam jeszcze raz, czy organiować się z tą budą po Miśce do Ligoty czy nie ma tam już miejsca w tej chwili na samą budę.? Quote
mar.gajko Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 andzia69 napisał(a):chciałam tylko nieśmiało rzec,że Togo vel Zgredek znalazł dom - zostaje w swoim dt :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: No tak!!!! Quote
andzia69 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 ja nie wiem czy sie z tego bardziej cieszyć czy płakać,ze Zgredek zostaje...bo nie pomogę już żadnemu innemu potrzebujacemu domkiem tymczasowym z braku miejsca:shake: no ale będę jakoś na odległosc pomagac czy jak...no chyba,ze uda mi się kiedyś jakis domek kupic Quote
monikita Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Jagoda napisał(a):niestety nie odezwał się, nie wiem jak to mozliwe, ze wystawia aukcje na allegro a nie odbiera poczty. A może byśmy normalnie zlicytowali ten kojec, nawet jakby cena doszła do 300 zł, to jakoś uzbieramy a jest to cena śmiesznie niska, ze tak powiem, w porównaniu do takiego kojaca za 2 tys. Aha , to pytam jeszcze raz, czy organiować się z tą budą po Miśce do Ligoty czy nie ma tam już miejsca w tej chwili na samą budę.? Jagoda, jezeli nowi własciciele chcieliby sie pozbyc budy i ja gdzies wywalic to pewnie ze do Ligoty, zawsze moze przydać sie komus innemu a w Ligocie moze stac. Quote
justynavege Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Jagoda napisał(a):niestety nie odezwał się, nie wiem jak to mozliwe, ze wystawia aukcje na allegro a nie odbiera poczty. A może byśmy normalnie zlicytowali ten kojec, nawet jakby cena doszła do 300 zł, to jakoś uzbieramy a jest to cena śmiesznie niska, ze tak powiem, w porównaniu do takiego kojaca za 2 tys. Aha , to pytam jeszcze raz, czy organiować się z tą budą po Miśce do Ligoty czy nie ma tam już miejsca w tej chwili na samą budę.? Jagoda tez wydaje mi sie ze warto sprobowac zalicytowac Quote
monikita Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 justynavege napisał(a):Jagoda tez wydaje mi sie ze warto sprobowac zalicytowac To licytujmy tylko jak z transportem , jezeli wynajac to trzeba kilometry pomnozyc razy 1.50. Moze wtedy wyjsc kasy ze wystarczy na nowy:cool3: i z dowozem gratis Quote
justynavege Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 transport chyba wsrod dogomaniakow trzeba bedie znaleźć :) Quote
MagYa^^ Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 no i cos wiadomo??? Buda po Misce z Kamienca nadal czeka. Szkoda jej bo to pozadny kawal drewna, a juz zarastac zaczyna i zamakac. Quote
dziuba Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Wracam z zaswiatow :evil_lol: Niesmialo powiem, ze Cisexa tato ma taaaaakie wielkie auto, ktorym buda moglaby pojechac do Ligoty (auto w tygodniu pracuje, ale w weekendy... :) ). Cisex juz sie uzaleznila od dogo - bankowo zaraz tu zajrzy i moze sie wypowie w tej sprawie :) Quote
Cisex Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 :eviltong:Jak coś to mogę pogadać z tatem i można bedzie przewieść bude. Quote
yewcia1 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Cisex juz sie uzaleznila od dogo - bankowo zaraz tu zajrzy i moze sie wypowie w tej sprawie :)[/quote] :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
zuziaM Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 dziuba, czy macie u siebie szczeniaki ON-ka - suczki ( moze byc mix, ale duzy ) ? Kolezanka szuka na juz ! Stracila sunie - chorowala bardzo. Domek z ogrodem, ale psiaki zawsze sa u niej w domu, spia z nia i sa kochane .... zawsze na 1. miejscu. Jej sunia to byl mix z kaukazem. Moj tel. 0695 555 221 ( bede na dogo dopiero w poniedzialek ) Quote
Recommended Posts