Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagoda - przepraszam, zapomnialam o Tobie! Rozmawialam z Monika i blokery jak najbardziej, ostatnio zostaly podane w lutym chyba, a o ile mi wiadomo trzeba je dawac co pol roku.

Teren jest ogrodzony, ale bezowy pies byl przy budzie poza terenem - przy drodze wjazdowej. Dlatego nie mogl zostac zaatakowany przez "nasze" psy.

Gmina oplaca pracownikow, materialy na kojce (slupki, siatka) beda kupione z pieniedzy ze zbiorki Psiego Aniola. Nie da rady postawic tam wiecej bud, bo teren jest za maly. Staramy sie to jakos logistycznie rozwiazac, ale to nie takie proste.

Czesc z psow w ogole nie radzi sobie na lancuchu, jeden po zapieciu do budy caly czas lezal na napietym lancuchu i dygotal ze strachu. Podobnie jak Aza - teraz na tymczasie u Cisex, rowniez przerazona, rowniez miala slady po pogryzieniu.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66996

Mysle, ze nie ma sensu transportowac kojcow z drugiego konca Polski, skoro za chwile beda te materialy i bedzie mozna postawic na miejscu ploty.

Jakies 3 tyg temu byla taka kulminacja pogryzien, teraz sie tfu tfu uspokoilo.

Posted

Jagoda napisał(a):
bardzo fajny ten kojec, można by się zrzucić, jest tez cały czas buda po Miśce do wzięcia, której nie ma kto przewieżć, ponawiam zapytanie czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Ligoty i mogłabym podrzucić kołdry dla piesków oraz czy są potrzebne blokery dla suczek z długim terminem ważności, jeśli nie, to przekażę je do schronu w Wieluniu.

Jagoda co z tym kojcem, potrzebne koszty transportowe? czy opłata za kojec?
Myslałam juz wczesniej nad kojcami bo pomiomo ogrodzen, beda takie psy które nadaja sie do zamieszkania samemu-chciałabym aby jak najmniej psów było przypietych do łancuchów.

Posted

Monika - boski jest:loveu::loveu::loveu: będziemy we Wrocku niedługo ze Zgredziem to wpadniemy obaczyć i obadać czy aby urósł:eviltong: o ile się oczywiście zgodzisz!

acha - Poli czuje się świetnie,urosła, dokazuje z dziećmi - ale nie mogę doprosić się zdjęć, niestety!

Posted

andzia69 napisał(a):
Monika - boski jest:loveu::loveu::loveu: będziemy we Wrocku niedługo ze Zgredziem to wpadniemy obaczyć i obadać czy aby urósł:eviltong: o ile się oczywiście zgodzisz!

Oczywiście zapraszamy :) razem ze Zgredziem

andzia69 napisał(a):
acha - Poli czuje się świetnie,urosła, dokazuje z dziećmi - ale nie mogę doprosić się zdjęć, niestety!

Dostałam zdjecia od Izy, Poli jest śliczna i bardzo wypieszczona. Super!!!

Posted

monikita napisał(a):
Jagoda co z tym kojcem, potrzebne koszty transportowe? czy opłata za kojec?

Minikita, wiem tyle, co w tym allegrowym ogłoszeniu , które Justynavege wstawiła podano. Można by napisać do wystawiającego, że to dla Ligoty, możeby chciał wycofać z licytacji i sprzedać za jakąś rozsądną cenę.
Co Wy na to?

Dziuba:mad: blokery są i grzecznie czekają.
Dziewczyny,a czy wobec tej ciasnoty w Ligocie jest sens tachać ta budę po Miśce czy nie?

Posted

to napisałam do chłopaka w sprawie tego kojca, żeby podał możliwości transportu i czy zgodziłby się na wycofanie z licytacji i ustalenie ceny na priv, tylko jak takie wielkie coś przewieżć, może złożyć jakoś

Posted

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=200085940

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=200378075

to sa dwie aukcje które znałazłam na alegro, czy to o tych kojcach jest mowa? super sprawa

Bardzo chetnie kupiłabym je do Ligoty, juz widze jak niektore bidy :placz: sciagamy z łańcucha :) i do nowego domku, wiem ze moze ktos powiedziec co za roznica łancuch czy kojec? ale jest! dla niektorych psów z Ligoty napewno!

Kase mozemy zaczac zbierac, najgorzej z transportem-moze ktos zna jakas firme przewozowa...

takie kojce zawsze juz po skonczonej akcji adopcyjnej w Ligocie moga nam słuzyc dla psó zabieranych z interwencji, nie trzebaby było wsadzac je do schronisk tylko na czas adopcji do kojców , ktore stałyby na terenie osób zaprzyjaznionych z nami.

Moze mysle daleko w przyszłosc , ale chciałabym aby nasze działania wzgledem zwierząt były jak najbardziej z korzyscia dla nich.

Posted

andzia69 napisał(a):
chciałam tylko nieśmiało rzec,że Togo vel Zgredek znalazł dom - zostaje w swoim dt

:loveu: :multi: :loveu: :multi: Przeciez wszyscy o tym wiedzieli, że to sie tak skończy:evil_lol: ...nigdzie nie bedzie mu tak dobrze jak u Anity :loveu: :multi: :loveu: :multi:

Posted

justynavege napisał(a):
czy odezwał sie juz sprzedajacy kojec??

niestety nie odezwał się, nie wiem jak to mozliwe, ze wystawia aukcje na allegro a nie odbiera poczty. A może byśmy normalnie zlicytowali ten kojec, nawet jakby cena doszła do 300 zł, to jakoś uzbieramy a jest to cena śmiesznie niska, ze tak powiem, w porównaniu do takiego kojaca za 2 tys.
Aha , to pytam jeszcze raz, czy organiować się z tą budą po Miśce do Ligoty czy nie ma tam już miejsca w tej chwili na samą budę.?

Posted

ja nie wiem czy sie z tego bardziej cieszyć czy płakać,ze Zgredek zostaje...bo nie pomogę już żadnemu innemu potrzebujacemu domkiem tymczasowym z braku miejsca:shake:
no ale będę jakoś na odległosc pomagac czy jak...no chyba,ze uda mi się kiedyś jakis domek kupic

Posted

Jagoda napisał(a):
niestety nie odezwał się, nie wiem jak to mozliwe, ze wystawia aukcje na allegro a nie odbiera poczty. A może byśmy normalnie zlicytowali ten kojec, nawet jakby cena doszła do 300 zł, to jakoś uzbieramy a jest to cena śmiesznie niska, ze tak powiem, w porównaniu do takiego kojaca za 2 tys.
Aha , to pytam jeszcze raz, czy organiować się z tą budą po Miśce do Ligoty czy nie ma tam już miejsca w tej chwili na samą budę.?

Jagoda, jezeli nowi własciciele chcieliby sie pozbyc budy i ja gdzies wywalic to pewnie ze do Ligoty, zawsze moze przydać sie komus innemu a w Ligocie moze stac.

Posted

Jagoda napisał(a):

Jagoda tez wydaje mi sie ze warto sprobowac zalicytowac

Posted

justynavege napisał(a):
Jagoda tez wydaje mi sie ze warto sprobowac zalicytowac

To licytujmy tylko jak z transportem , jezeli wynajac to trzeba kilometry pomnozyc razy 1.50. Moze wtedy wyjsc kasy ze wystarczy na nowy:cool3: i z dowozem gratis

Posted

Wracam z zaswiatow :evil_lol: Niesmialo powiem, ze Cisexa tato ma taaaaakie wielkie auto, ktorym buda moglaby pojechac do Ligoty (auto w tygodniu pracuje, ale w weekendy... :) ). Cisex juz sie uzaleznila od dogo - bankowo zaraz tu zajrzy i moze sie wypowie w tej sprawie :)

Posted

Cisex juz sie uzaleznila od dogo - bankowo zaraz tu zajrzy i moze sie wypowie w tej sprawie :)[/quote]
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

dziuba, czy macie u siebie szczeniaki ON-ka - suczki ( moze byc mix, ale duzy ) ?
Kolezanka szuka na juz ! Stracila sunie - chorowala bardzo. Domek z ogrodem, ale psiaki zawsze sa u niej w domu, spia z nia i sa kochane .... zawsze na 1. miejscu. Jej sunia to byl mix z kaukazem.
Moj tel. 0695 555 221 ( bede na dogo dopiero w poniedzialek )