Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iljova']Unixena masz pełną skrzynkę[/QUOTE]
a myślałam, ze to tylko moja domena:evil_lol:
Kajko, w regulaminie dogo można wspierać składkami od darczyńców DT, nie dotyczy to tylko albo aż bazarków, więc zbierać nasze grosiki możesz :)
możesz też wystąpić do moderatora o przekazanie Ci postu 1 bo de facto Ty zajmujesz się obecnie psiakiem i sama prowadzić rozliczenia :splat:
rachunki chcesz, wklejaj za wszystko, choć domyślam się jakie są realia wydatków by Laura miała wszystko od jedzenia po rehabiltację, leki , o zabiegach nie wspomnę:razz:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='joteska']a myślałam, ze to tylko moja domena:evil_lol:
Kajko, w regulaminie dogo można wspierać składkami od darczyńców DT, nie dotyczy to tylko albo aż bazarków, więc zbierać nasze grosiki możesz :)
możesz też wystąpić do moderatora o przekazanie Ci postu 1 bo de facto Ty zajmujesz się obecnie psiakiem i sama prowadzić rozliczenia :splat:
rachunki chcesz, wklejaj za wszystko, choć domyślam się jakie są realia wydatków by Laura miała wszystko od jedzenia po rehabiltację, leki , o zabiegach nie wspomnę:razz:
Jolu , nie ma takiej potrzeby. Ja z Karolinka rozmawialam juz kilka razy o pierwszym poscie , edycji i rozliczeniu. Ustalilysmy, ze ona to zrobi jedna faktura( wystarczy za rozliczenie wszystkich wplat z duzym naddatkiem) za przyszla operacje. Kazda wplata jest udokumentowana na watku.

Zawsze pisalam , ze kazda wplate "na mnie" ,przeznaczamy na przyszla operacje.
Wplaty wczesniejsze ( umieszczone w pierwszym poscie) na Stowarzyszenie, zostaly bezposrednio rozliczone z kilinika we Wroclawiu. Fakture Stowarzyszenie ma. Reszte za pierwsza operacje i pobyt Laury doplacilismy sami w klinice.
Nie ma sensu zebym wstawiala "codzienne" koszty , ktore ponosze. Chyba , ze do Waszej wiadomosci :-)bo zwrot ich na dogo jest prawie niemożliwy :-)

Edited by Kajka_72
Posted

[quote name='DONnka']Zrozumiałam, a zatem zastanowię się, dla jakiego SZUKAJĄCEGO DOMU psa przekazać część dochodu z mojego bazarku, która przeznaczona była dla Laury. Mam tylko nadzieję, że to nie zniechęci tych kupujących, którzy zrobili zakupy z myślą o Laurze.
Wybacz mi Laurko :oops:
Postaram się pomóc inną drogą :)

Po namyśle postanowiłam przekazać tę część dochodu z bazarku dla IGORA, który potrzebuje pieniędzy na opłacenie DT u Donki5 oraz kastrację.
Tu Jego wątek: www.dogomania.pl/threads/216936

Kajko, mam nadzieję, że rozumiesz ...
A Laurce niezmiennie kibicuję i życzę jak najlepiej :loveu:

Posted

Kajko jakem nieuleczalny marzyciel jak tylko trafię tę 6 w Totka...;) Brawo Dziewczynki za wzorowe rozwiązanie delikatnej kwestii finansowej. Po tym właśnie można poznać ekipkę zgraną. Miło jest czytać jeszcze takie wątki na Dogo... A dla Ciebie Kajko nieustające: SZACUN i DZIĘKOWAĆ:):):)

Posted

Kajko niestety tak samo jak DONka musialam zmienić w swoim bazarku cel :(, pieniążki przeznaczone docelowo dla Laurki zdecydowałam przeznaczyć dla tego biedaka, dla którego szukamy hoteliku

http://www.dogomania.pl/threads/223225-Niepe%C5%82nosprawny-ONek-potrzebne-szybko-cokolwiek-inaczej-boks-zbiorowy!!!

bardzo przepraszam za taki obrót sprawy, bo chciałabym choć odrobinę Cie odciążyć finansowo, zdaję sobie sprawę jakie wielkie koszty ponosisz, większości z nas nie było by na to stać samodzielnie, tym bardziej to przykre.

link bazarkowy:
http://www.dogomania.pl/threads/222176-PSIOWY-mega-fajny-edycja-II-bazarek-na-4-cele-ZAPRASZAM-otwarte

Posted

[quote name='zula131']No, bela, możesz iść spać spokojnie . Satysfakcja to taka cuuuuudna sprawa ;)
Ja uwazam, ze w tym wypadku sprawdziło sie powiedzienie, że kazdy sądzi po sobie.

Posted

Swietnie no to dziewczyna zostala praktycznie na lodzie przeciez sunia jest w bdt
Ma teraz za wszystko placic sama i jeszcze koszt operacji 3-4 kola masakra.
Nie to mi sie w glowie nie miesci.........Jak mozna i jeszcze Wy wiedzac,ze sunia bdt przepisujecie bazarki.
Ja teraz mam sunie na bdt i jak napisze,ze ona moja i ja zastanawiam sie nad jej adopcja to juz wystarczy zebym byla ds paranoja bo nie tylko ja o tym decyduje mam rodzine i to ostatecznie tez oni decyduja.

Posted

lika ja dostosowuję się do regulaminu i tego co nakazuje Mod, nie chciałabym zeby zamknięto bazarek z którego fajne pieniażki uzbierałam dla 4 psów. Mam jednak propozycję , możemy poza dogo zrobić zrzutkę dla Kajki na Laure, jest nas trochę jak każdy się złoży może uzbierać się niezła sumka, a Mod do tego raczej juz nie bedzie miał nic. Chętnych zapraszam na pw.

Posted

[quote name='bros']lika ja dostosowuję się do regulaminu i tego co nakazuje Mod, nie chciałabym zeby zamknięto bazarek z którego fajne pieniażki uzbierałam dla 4 psów. Mam jednak propozycję , możemy poza dogo zrobić zrzutkę dla Kajki na Laure, jest nas trochę jak każdy się złoży może uzbierać się niezła sumka, a Mod do tego raczej juz nie bedzie miał nic. Chętnych zapraszam na pw.

Bros ale dlaczego zamknac przeciesz sunia jest bdt tak? czy moze Kajka napisala ostateczie,ze adoptowala Laure nigdzie takiego wpisu nie widze..
Przeciez logiczne,ze narazie nikt jej domu nie bedzie szukal....

Posted

Cioteczki, proponuje nie roztrząsać już tego tematu, bo się wytwarza niezdrowa atmosfera. To jest miejsce dla Kajki by pisała o postępach zdrowotnych Laury, o jej psotach i dla naszych zachwytów. Takie jest moje zdanie.

Posted

Dziewczyny ja bardzo dziekuje Wam za poparcie. Jestescie przekochane:loveu:

Wycignijmy prosze z tej sytuacji wnioski. Trzeba wazyc slowa , bron Boze pisac szczerze i otwarcie. Nalezy klamac, udawac, oszukiwac , bo faktyczny stan nie bardzo ma znaczenie! :shake:
Paranoja wydaje mi sie fakt, ze gdybym teraz napisala-klamiac, ze Laura szuka domu - (nie znajdzie go, bo nikt przy zdrowych zmyslach nie poswieci jej 5 godzin dziennie na specjalne spacery, masaze, rehabilitacje i cala reszte , nie wspomne o kosztach) to jej status bylby zupelnie inny i mialaby prawo do pomocy z bazarkow.
Dla mnie to bardzo dziwne, ze nie ma znaczenia faktyczny status psa. Ale coz ! regulamin -rzecz swieta!
Ja nie zmienie swojego zdania, bez wzgledu na wszystko i nie sprzedam milosci do Laury za "bazarki" :-) To w moim pojeciu nie jest uczciwe. Trudno :shake: Jesli bedzie mozliwe kiedys adoptowanie Laury, bede sie starala by zostala u mnie. Jak bedzie ? ...na razie tego nie wiem. Jest teraz na bezplatnym DT-to fakt! i moim priorytetrm jest ja wyleczyc!

Bros, nie masz za co przepraszac :-) Oczywiscie, wspomozcie z bazarku innego pieska. Wiele jest potrzebujacych . Nie tylko Laura.
Pacysiu :loveu: wiem, ze na Ciebie zawsze moge liczyc.
Lila witaj u nas :-) rozgosc sie u Laury :-) dziekujemy.
Bela- prosze o potwierdzenie na watku ,jak tylko dostaniesz zwrot ze stycznia ,kwoty 50zl. Dzisiaj powinny pieniadze do Ciebie dotrzec.

A ja napisze tylko tyle, Laura jest super i zupelnie nie przejmuje sie kosztami :eviltong:

Posted

i niech ten wątek pozostanie wątkiem Kajki i Laury i wszystkich zakochanych w Laurce i podziwiajacych Kajke, a jakies wzajemne tłumaczenia to najlepiej na pw ... ci co maja sie zrzucic i pomagac to napewno to uczynia.

Posted

[quote name='lika1771']Bros ale dlaczego zamknac przeciesz sunia jest bdt tak? czy moze Kajka napisala ostateczie,ze adoptowala Laure nigdzie takiego wpisu nie widze..
Przeciez logiczne,ze narazie nikt jej domu nie bedzie szukal....

Lilu dziekuje :-)
Bros nie ma jednak wyjscia. taka jest decyzja moda. Wszystkie bazarki na Laure beda zamkniete! Nie wolno dopuscic by tyle pracy sie zmarnowalo.

Nie adoptowalam Laury i nigdzie nie napisalam, ze to zrobilam. Wystarczyl jednak moj wpis, ze bede chciala , jesli bedzie taka mozliwosc. Oczywiscie , nie zawsze chciec to moc ale to w wypadku Laury nie ma znaczenia. Bela dopatrzyla sie w tym wpisie lamania regulaminu.
Nie zmienimy tego, wiec musimy sie z tym pogodzic.

Asiek :-) dziekuje

Posted

[FONT=Tahoma]Moi drodzy jestem codziennie na wątku i tak sobie czytam z wielkim usmiechem i radością, co pisze Kajka, bo to sa bardzo mile i fajne rzeczy:) [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Jestem bardzo wdzięczna Kajce za to co zrobiła, poniekąd też dla mnie, ponieważ gdyby nie ona, to pewnie bylabym zmuszona wyslać sunieczke na tęczowy most:(, bo nie bylabym wstanie zająć się Laurką, a byla juz w takim stanie, że zaden lekarz nie podjąłby się jej leczenia za grosze, które ja mogłabym mu dać, a gdzie jeszcze czas, który musiałabym poświęcić Laurze, nie bylabym poprostu wstanie zrobić tego, co robi nasza wspaniała Kajka .[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Po tym wszystkim czuję, że jestem winna Kajce wielką wdzięczność (ale narazie możemy jedynie sobie pogawędzić przez telefon), a jeżeli chodzi o kwestie finansową to super byłoby gdybyśmy chociaż po troszku dokonywali wplat dla Kajki, i tu bros ma rację tylu nas tu jest, uzbiera się:) proszę pomagajmy tak jak do tej pory , bo jak kazdy z Was wie, to jeszcze nie koniec, a chodzi przecież o łapusie Laurki, przecież dziewczynka musi chodzic, biegać i prawie, że latać -przy tym adehadowcu wszystko jest możliwe:)[/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie znam tutaj tych wszystkich regulaminów, przepisów itd., ( przepisów i regulaminów mam juz dosyc w pracy, lezy ich pelno na biurku:)), ale przecież jezeli chodzi o zdrowie psa, to chyba nie jest to najważniejsze, więc jeżeli ktoś z Was odczuwa jeszcze chęć pomocy, a wierzę że tak jest, to poprostu pomagajmy, a każdy z nas na tym skorzysta poprzez wspaniale wiadomości, ktore mam nadzieje wszyscy już za pare tygodniu przeczytamy:) [/FONT]
[FONT=Tahoma]Wam równiez jestem ogromnie wdzięczna, że caly czas jesteście na wątku i nie opuszczacie dziewczyn, naprawde dziekuję za wszystkie mile slowa wsparcia i otuchy:), bo tak naprwdę od początku dostalawalam od Was wielką mobilizacje do działania:)- dziekuję:)[/FONT]
[FONT=Tahoma]Przecież wszystkim nam chodzi o prześliczną i przekochaną Laurkę[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma], i to ona jest tutaj najwazniejsza[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma]pozdrawiam Was cieplutko:) [/FONT]

Posted (edited)

[quote name='Kajka_72']

Bela- prosze o potwierdzenie na watku ,jak tylko dostaniesz zwrot ze stycznia ,kwoty 50zl. Dzisiaj powinny pieniadze do Ciebie dotrzec.

A ja napisze tylko tyle, Laura jest super i zupelnie nie przejmuje sie kosztami :eviltong:[/QUOTE]
Kajko, pieniądze rzeczywiscie dotarły juz do mnie, ale zagosciły na moim koncie moze 2 minuty.
Zrobiłam zwrot na Twoje konto.
Jak pisałam juz wczesniej, to nie są moje pieniadze i moim obowiązkiem było Ci je przekazac.
. Skoro ich nie chcesz, co juz nie jest moja sprawą, to rozdysponuj je dla innego psa, lub psów.
Ja ich spowrotem nie przyjme, a ze przelewy mam bezpłatne, to moge je odsyłac wiele razy.

Kajko, moze nie pałamy do siebie miłoscia, ale nie znaczy to, ze masz przekrecac moje słowa i intencje.
Nigdzie nie napisałam, ze Ty łamiesz regulamin. Po prostu poprosiłam o opinie moda,bo obawiałam sie, ze zarobie punkty karne l naraze sie na usuwanie moich bazarków. ( co chyba wyrażnie Viris napisała ).

Edited by bela51
Posted

Wycignijmy prosze z tej sytuacji wnioski. Trzeba wazyc slowa , bron Boze pisac szczerze i otwarcie. Nalezy klamac, udawac, oszukiwac , bo faktyczny stan nie bardzo ma znaczenie!
-Witaj w polskiej rzeczywistości Kajka:diabloti:

Mimo całego zamieszania ŁAPKI muszą być górą:multi:czyli zdrowe
Pomożecie?;)Pomożemy Towarzyszu:lol:

Posted

[quote name='bela51'] Skoro ich nie chcesz, co juz nie jest moja sprawą, to rozdysponuj je dla innego psa, lub psów.
Ja ich spowrotem nie przyjme, a ze przelewy mam bezpłatne, to moge je odsyłac wiele razy.

Kajko, moze nie pałamy do siebie miłoscia, ale nie znaczy to, ze masz przekrecac moje słowa i intencje.
Nigdzie nie napisałam, ze Ty łamiesz regulamin. Po prostu poprosiłam o opinie moda,bo obawiałam sie, ze zarobie punkty karne l naraze sie na usuwanie moich bazarków. ( co chyba wyrażnie Viris napisała ).[/QUOTE]

ja ze swojej strony przepraszam, jeśli kogokolwiek uraziłam i cieszę się Belu, że jesteś gotowa odsyłać te pieniążki w nieskończoność :)
przypominam sobie teraz , ze na wątku Luny też o to pytałaś, przestrzegasz regulaminu i musimy to uszanować.
pomagajmy jak możemy :) ja też chętnie sie niebawem dorzucę na leczenie łapinek, choć wiem, że to będzie kropla w morzu potrzeb ale płynaca z serca
pozdrawiam Laurkę i całe stadko