Jump to content
Dogomania

Milka (d. Ondra) - droga z piekła, wprost do nieba bram - w Swoim Domu w Szwecji

Recommended Posts

Posted

[quote name='ZZPON']Ale mega super wieści. Malutka ma dużżżżżżżżooooooo szczęścia. Nawet przepisy się zmieniły, żeby mogła mieć wymarzony domek. :)[/QUOTE]
Mysle ze jakby sie nie zmienily to by nas to nie odstraszylo ale tak to moze byc z nami duzo wczesniej :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']Mysle ze jakby sie nie zmienily to by nas to nie odstraszylo ale tak to moze byc z nami duzo wczesniej :loveu:[/QUOTE]

I zaś będzie 3 - osobowe stadko :D :D :D

Posted

[quote name='marmosia']Dłuuuuuuugi ? :)[/QUOTE]

znajdę najdłuższego z najdłuższych :diabloti:

[quote name='deer_1987']Dziekuje! :) Tylko nie zapomnijcie trzymac kciukow przez miesiac :diabloti:[/QUOTE]

No moje jak wiesz masz gwarantowane, zmusze tez moje tzry jamniory aby tzrymały łapy.

[quote name='Asiaczek']A czy jeszcze przed wyjazdem Milki do deer będzie jakas sesja zdjęciowa?

pzdr.[/QUOTE]

Też bardzo na to liczę.

Posted

Foty będą - obiecuję, ale błagam - dopiero w święta, bo z przygotowaniami to ja jestem w czarnej d... :( Bigos w proszku, na podłodze póki co piaskownica, pierogi w planach dopiero, przez okna świata nie widać, ale tego już nie zmienię - trudno! Najważniejsze, że psie sprawy na bieżąco, że w domkach Słomka, i Szewcio będzie przed świętami....

Posted

[quote name='Nutusia']Foty będą - obiecuję, ale błagam - dopiero w święta, bo z przygotowaniami to ja jestem w czarnej d... :( Bigos w proszku, na podłodze póki co piaskownica, pierogi w planach dopiero, przez okna świata nie widać, ale tego już nie zmienię - trudno! Najważniejsze, że psie sprawy na bieżąco, że w domkach Słomka, i Szewcio będzie przed świętami....[/QUOTE]

Spoko, wiadomo, że teraz są inne rzeczy do robienia:)

Jaki ładny tytuł galerii!!!

Posted

[quote name='Tadora']Z moją jamniorką też dołączamy się do kciuków :)))))[/QUOTE]
Dziekujemy!

[quote name='Nutusia']Foty będą - obiecuję, ale błagam - dopiero w święta, bo z przygotowaniami to ja jestem w czarnej d... :( Bigos w proszku, na podłodze póki co piaskownica, pierogi w planach dopiero, przez okna świata nie widać, ale tego już nie zmienię - trudno! Najważniejsze, że psie sprawy na bieżąco, że w domkach Słomka, i Szewcio będzie przed świętami....[/QUOTE]
Milka jeszcze u Ciebie troche zagosci :diabloti:

[quote name='M&S']Jaki ładny tytuł galerii!!![/QUOTE]
Tym razem nie ja wymyslalam ale tez calkiem fajny :loveu:

Posted

[quote name='Nutusia']W ramach treningu, w święta będzie pływać w... wannie, bo się musimy wyprać w szamponie siarkowym - dla zdrowotności! ;)[/QUOTE]

Ciekawe jak będzie szła nauka;) szampon siarkowy....Dior wysiada;)

Posted

[quote name='Nutusia']W ramach treningu, w święta będzie pływać w... wannie, bo się musimy wyprać w szamponie siarkowym - dla zdrowotności! ;)[/QUOTE]
Z karpiem :evil_lol:

Posted

[quote name='Nutusia'] Ja też pisałam tak raczej ogólnie - bo nie przepadam za wątkami, które śledzę z uwagą, udzielam się na nich i dobrze życzę, trzymam kciuki, gdzie wszyscy płaczą, że domu nie ma, że pies tak długo czeka w DT czy w hotelu, a potem nagle czytam, że pies... od tygodnia w DS. I na tym koniec. [/QUOTE]
No i masz rację :-). Chyba najlepiej mówić, że ktoś pyta o psa (jeśli to "zapytanie" dobrze rokuje) tylko robić to czysto informacyjnie bez "podgrzewania atmosfery" (nawet jeśli się jest samemu "podgrzanym" ;-)), a wręcz z hamowaniem ewentualnych hurra-optymistów. A już koniecznie mówić, jeśli zapadła decyzja o wizycie przedadopcyjnej.
A to, że ja osobiście zwykle zwlekam z radością, czy "odtrąbieniem zwycięstwa" nie wynika z obawy przed zapeszeniem, tylko z troski o moje (i innych) zdrowie psychiczne ;-).
Zdecydowanie wolę poczekać niż potem przeżyć zimny prysznic :-).
No ale to teoria :-). Wracam z rozkoszą do dobrej Milkowej przyszłości, o którą nawet Unia się zatroszczyła wydając stosowne przepisy ;-)!!!

Posted

[quote name='marmosia']Z karpiem :evil_lol:[/QUOTE]

W święta, to chyba już bez;)

[quote name='jola_li'] Wracam z rozkoszą do dobrej Milkowej przyszłości, o którą nawet Unia się zatroszczyła wydając stosowne przepisy ;-)!!![/QUOTE]

No widzicie jaka ta nasza Unia dobra......:p

Posted

[quote name='ZZPON']Ale mega super wieści. Malutka ma dużżżżżżżżooooooo szczęścia. Nawet przepisy się zmieniły, żeby mogła mieć wymarzony domek. :)[/QUOTE]
No własnie, Unia tez dołozyła swoje 5 groszy do nowego domku dla Milki:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']No własnie, Unia tez dołozyła swoje 5 groszy do nowego domku dla Milki:)
pzdr.[/QUOTE]
Jedynie przyspieszyla :diabloti: bo my bysmy tez na nia poczekali te pol roku jakby trzeba bylo :diabloti:n tylko by musiala miec jakis DT bardziej dlugoterminowy

Posted

Karp pływa u sąsiadów, nie u nas! Zawsze robimy wspólną wigilię i ta akurat potrawa "przypada" nie na nas, na szczęście! A nawet gdyby - zostaje jeszcze brodzik, ale z niego łatwiej... nawiać :)
Tak, co by nie mówić o Unii - Milusi się przysłużyła! Dziękujemy, Unio droga!
Tymczasowość mojego domu jest pojęciem względnym... Pojęcia terminowość w ogóle nie znamy ;)
Wczoraj zabraliśmy od Ellig wór prezentów dla wszystkich psiaków! Posłanie, poduszeczki, zabaweczki - czego tam nie było! Anielski Mikołaju - chauczymy DZIĘKUJĘ! No i jeszcze Hills'a dla Milki, który bardzo przypadł jej do gustu i o ile zazwyczaj z końcówką posiłku muszę za nią biegać i namawiać do skończenia, wczoraj zaglądała do kubeczka czy przypadkiem choć jedno ziarenko nie zostało :)

Aha, i jeszcze na prośbę "mojego człowieka" wklejam i proszę o głosy...

W imieniu Miau baaardzo Was prosze o glosowanie na wspolnego kandydata Dogo i Miau w Krakvecie, to znaczy wolontariuszki z poznanskich dworcow PKP I PKS. Dziewczyny z wlasnych pieniedzy opiekuja sie wieloma stadami bezdomnych kotow, nie maja pomocy zadnej fundacji ani miasta. Nie maja juz kasy, a zwierzaki potrzebuja pomocy. Jedna z nich, Itaka, ostatnio przewiozla sunie z watku Beci z Lublina do Poznania. Pomagaja innym, ale same potrzebuja wsparcia. Glosujcie, prosze, bo przegrywaja z osoba zbanowaną na Miau [IMG]http://www.dogomania.pl/191040-Bezdomne-ze-Szczebrzeszyna-BRAK-SPONSOR%C3%93W-DLUGI/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
[URL="http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14533"][COLOR=#4444ff]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14533[/COLOR][/URL]

Posted

[B]Wiary, nadziei, miłości, współodczuwania oraz trwałej obecności w życiu tego,
co piękne, i co nas od wewnątrz buduje
życzę z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku:tree1:

[img]http://images10.fotosik.pl/455/084a3c320b5952fa.jpg[/img]
[/B]