mestudio Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) [B]Wpłynęła suma 408,60 od gallegro i Ani Tygrysiczki :loveu:- uwzględniłam ją w rozliczeniu post 2.[/B] Edited April 2, 2012 by mestudio Quote
mestudio Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Kiko jest bardzo wycofana. Ona w zasadzie się ciągle czegoś obawia. Na spacerze zawsze z tyłu. Czasem trzeba ją wręcz ciągnąć. Nawet jak się załatwia to z pochyloną głową i szybciutko... Nie lubi jak się wokół niej dużo dzieje. W zasadzie to już nie rzuca się na jedzenie, a nawet dziś zostawiła w misce niedojedzone. Oczywiście jak chciałem jej trochę skubnąć dla Tobiego, to się położyła przy misce z głową w misce - no bo przecież później to może być jeszcze głodna.... mestudio już wie ile to jest porcja suchej karmy i już wracamy do poprawnego karmienia ilościowego. Załatwiamy się na poziomie luźnym acz nie wodnistym. Myślę że jest to kwestia zmiany karmy. TZmestudio Quote
jola_li Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [quote name='mestudio']Ja tu tylko "sprzatam". TZmestudio[/QUOTE] Dlatego jest tak czysto ;-). Quote
Nutusia Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Super wieści! Szkoda, że Kiko straciła tyle czasu... Quote
Ellig Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [url]http://img20.imageshack.us/img20/4006/img3153as.jpg[/url] cudne, cudowne:) Quote
storozak Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 zapisuję się u zwierzów:) Dobrze, że już bezpieczne!!! Quote
mestudio Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [B]Po południu wpłynęła suma 50 zł od tripti - spadek po Ince i Bawarce, za co pięknie dziękujemy [/B]:loveu:. TZ dokupił aniprazol w Kozienicach, ale jak dowiedziałam się ile w tej wsi kosztuje jedna tabletka to mnie diabli wzięli - 7 zł - ja się wcale ludziom nie dziwię, że mają gdzieś wydawanie kasy na zwierzaki skoro weterynarz ustala sobie taką cenę w małym miasteczku. W Radomiu płacę 5 zł za tabletkę. Co za bezsens. Od jutra zaczynamy więc odrobaczanie. Quote
mestudio Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) Jakby ktoś chciał to "banerek jak ta lala": [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/218359-Kiko-i-Tobi-ofiary-chauwy-!!!!-przygarnięte-przez-mestudio-czekają-na-DS-!!!!"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/8966/obrazek2wf.jpg[/IMG][/URL] Niestety w podpisie zmieści się tylko ten banerek i nic więcej (zgodnie z regulaminem) I wariant mini: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/218359-Kiko-i-Tobi-ofiary-chauwy-!!!!-przygarnięte-przez-mestudio-czekają-na-DS-!!!!"][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/8250/obrazek3p.jpg[/IMG][/URL] TZmestudio Edited April 2, 2012 by mestudio Quote
Ewa Marta Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Biorę wariant mini, bo mam jeszcze swoją Dinkę:-) Quote
mestudio Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Kosteczka smaczek bardzo się podobała pieskom. [img]http://img268.imageshack.us/img268/9831/img3186x.jpg[/img] [img]http://img708.imageshack.us/img708/460/img3182o.jpg[/img] Quote
tripti Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 jakie subtelne zainteresowanie kosteczkami :) one chyba większość czasu urzędują w domu? i z kotami tam gładko poszło, mądre psiny. a w jakim wieku jest Kiko? jakoś mi to umknęło gdzieś w tym całym zamieszaniu :) Quote
mestudio Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) One są cały czas w domu, tylko nie ciągle z nami jak ja to mówię w centrum. Wpuszczam je kilka razy dziennie aby się opatrzyły bo robią ogromne zamieszanie jak wejdą, wszystko je dziwi, interesuje. A Tobi jest tak duży, że jak widać z blatu wszystko złapie jak poczuje żarcie. Mieszkają na ogrzewanej werandzie w domu. Pieski są przeurocze, naprawdę. To nie są pieski do kojca na tą pogodę i na razie sobie radzimy z tym przeszeregowaniem stada. Jak zrobi się cieplej to co innego, zresztą nasze dwie małe suczki mogą już z nimi spokojnie być na werandzie (one tam zawsze polegują, weranda jest ich), za to Jordi warczy na Tobiego więc absolutnie nie można ich zostawić gdziekolwiek nawet na chwilę. Ciekawe czy dziś mnie obudzą, byłam przed chwilą na spacerze z nimi i Tobi zrobił co trzeba, ale Kiko tylko siusiu. Niestety powoli pieski się rozkręcają i jak cokolwiek je zaniepokoi to szczekają na werandzie w nocy, a to nie fajne. Ciekawe co przyniesie kolejny dzień. Kiko ma chyba ponad rok, Ania potwierdzi jak już znajdzie chwilkę bo mi się już miesza wszystko. Edited April 2, 2012 by mestudio Quote
Tigraa Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Kiko ma ok. rok, półtora. Tobi niecały rok. To jeszcze dzieciaki. Quote
tripti Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 no to młodziki jeszcze, a już tyle za nimi :( z tym szczekaniem pewnie czuwają, może z czasem im przejdzie... pewnie jeden drugiego napędza. Quote
azalia Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Piękne z nich pieski,młodziutkie,a tyle już przeżyły. Mają szczęście,że trafiły do takich wspaniałych LUDZI. Quote
mmd Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Mestudio, widzę, że jesteście na minusie. Bardzo proszę, po to jest nasza skarbonka, żeby psiaki na minusie nie były. Mamy teraz naprawdę dużo forsy, która leży i czeka. I doczekać się nie może ;) Quote
Ellig Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 [quote name='mmd']Mestudio, widzę, że jesteście na minusie. Bardzo proszę, po to jest nasza skarbonka, żeby psiaki na minusie nie były. Mamy teraz naprawdę dużo forsy, która leży i czeka. I doczekać się nie może ;)[/QUOTE] Mestudio,koniecznie napisz na co potrzebujesz wsparcia. Quote
mestudio Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 [quote name='mmd']Mestudio, widzę, że jesteście na minusie. Bardzo proszę, po to jest nasza skarbonka, żeby psiaki na minusie nie były. Mamy teraz naprawdę dużo forsy, która leży i czeka. I doczekać się nie może ;)[/QUOTE] I my mamy się do tej forsy dobrać:-). Dziś rano rozgryziony był karton, w którym są puszki psie i któryś piesek próbował całą zgrzewkę puszek wyciągnąć. Myślę, że to Tobi jest takim urwisem, a nie Kiko. TZ wyszedł np. do listonosza po przesyłkę (do bramy), a Tobi wskoczył sobie na parapet i po nim spacerował, z okna kuchennego widać co się dzieje na werandzie więc został przyłapany chłopak. Quote
Ziutka Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 [quote name='mestudio']I my mamy się do tej forsy dobrać:-).[/QUOTE] Jak same się proszą, to się trzeba dobrać :evil_lol: [quote name='mestudio']Dziś rano rozgryziony był karton, w którym są puszki psie i któryś piesek próbował całą zgrzewkę puszek wyciągnąć. Myślę, że to Tobi jest takim urwisem, a nie Kiko. [/QUOTE] Wie chłopak co dobre po prostu :diabloti: Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 No to admin Huan napisał:Z powodu awarii sprzętowej dysku twardego serwis był wczoraj niedostępny. Przywróciliśmy dane z backupu, ale niestety stracone zostały posty (i wątki ) z ostatniego tygodnia. [INDENT] EDIT: z uwagi na wiele takich samych zapytań: nie ma możliwości przywrócenia wiadomości wysłanych w ostatnich dniach.[/INDENT] Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Nutusia']Cudownie :([/QUOTE] No super... A ja jak głupia, szukałam wątku suczki Koli z łańcucha, tej z chorą skórą :( i okazuje się, że go po prostu nie będzie :angryy: Quote
Nutusia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Trzeba biegiem zakładać od nowa! Jest jakiś kontakt z osobą, która jest "blisko" psiny?... Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Nutusia']Trzeba biegiem zakładać od nowa! Jest jakiś kontakt z osobą, która jest "blisko" psiny?...[/QUOTE] Napisałam do koelki, bo to ona zakładała wątek, czekam na odpowiedź od niej... Quote
Recommended Posts