malawaszka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 zgredziulek jak mozna było go skazać na ... ech Quote
wilczy zew Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Świetne światło!! Zgredzik pięknie się prezentuje :) Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 (edited) Oddaliśmy dziś krew na badanie pod kątem tarczycy - potwierdziły się też moje obawy odnośnie tej zmiany przy pupie - to guzek - nowotwór łagodny hormonozależny - wywołany prawdopodobnie procesem nowotworowym w jądrach - póki co jądra są równe, bez guzów, ale szybko je wycinamy i wtedy ten guz przy pupie powinien się zmniejszyć i tak nie naciągać skóry, jemu tam aż pękła ta cieniutka skórka :( bieduś mój kochany był BARDZO dzielny!!! BARDZO! i krew oddał bez problemu, a w poczekalni chciał pożreć ogromnego owczarka :roll: Pani dr jest onkologiem i anestezjologiem i przygotowuje Dżordża do narkozy - 3 dni przed zabiegiem musi brać Vetmedin bo serduszko jest problematyczne, dostał też enarenal na nadciśnienie, dziś albo w poniedziałek będą wyniki tarczycowe, a ja już umieram ze strachu przed zabiegiem I UWAGA UWAGA!!! Dżordż waży już 7,2 kg :))) Przyjechał ważąc 5,2 kg czyli jesteśmy 2 kg na plusie :) Edited February 3, 2012 by malawaszka Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Ojej, to czekają Was stresujące dni... Trzymajcie się ciepło! Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 no ja już jestem cała chora... no ale jakoś musimy to przetrwać, a potem... potem urośnie mu gąszcz włosów, zniknie guz przy pupie, zniknie gonienie kotów, zniknie gryzienie psów i będzie piesek idealny :errrr: Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 malawaszka napisał(a):no ja już jestem cała chora... no ale jakoś musimy to przetrwać, a potem... potem urośnie mu gąszcz włosów, zniknie guz przy pupie, zniknie gonienie kotów, zniknie gryzienie psów i będzie piesek idealny :errrr: I będziesz go mogła zostawić, bo jako piesek idealny zaakceptuje wprowadzenie nowego tymczasowicza do stada:evil_lol: Quote
mala_czarna Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Waszka, a Ty jakoś tak cicho siedzisz odnośnie finansów, Ty mów lepiej, czy pieniążki jakieś się przydadzą?? Biedny ten Dżordżyk, gdyby nie Ty to by pewnie odszedł w schronisku. Mało, że samotny, to jeszcze chory. Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 pieniążki zawsze się przydadzą bo wszystko jest drogie jak szlag :( a ja mam co chwilę info o kolejnych sznupach :( a Dżordża nie mogę kastrować u naszego weta tu na miejscu, gdzie mamy kastrację za grosze praktycznie, musi być w klinice bo potrzebne monitorowanie serduszka - nie wiem ile to będzie kosztowało, będzie miał też od razu robiony porządek w paszczy - dziś za bad krwi i vetmedin zapłaciłam 118 zł Quote
mala_czarna Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Ja pierd...ykam. Cosik Ci poślę zaraz na konto dla tego chorowitka. Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 a co do tego, że jego by już nie bylo jakby został w schronisku to nie mam wątpliwości i nawet ciężko mi to pisać bo nie wyobrażam sobie, że mogłoby tego szkraba kochanego już nie być :shake: Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 O matko, biedulek... ale teraz już tylko do przodu! Quote
mala_czarna Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Ale uszy to ma wielkie jak diabli! Cud, że on jeszcze latać nie próbował :) Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 mala_czarna napisał(a):Ale uszy to ma wielkie jak diabli! Cud, że on jeszcze latać nie próbował :) jakby było mało to z uszami też mamy problem - muszę mu smarować wazeliną albo maścią z wit A bo w te mrozy sobie odmraża radary :roll: Quote
mala_czarna Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 malawaszka napisał(a):jakby było mało to z uszami też mamy problem - muszę mu smarować wazeliną albo maścią z wit A bo w te mrozy sobie odmraża radary :roll: A widzisz Ty!! Skopiować mu trza koniecznie ;) Quote
wilczy zew Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 nauszniki dla Zgrdzika :) to będzie stres a później dobrze ale w nie gonienie kotów nie wierzę ;) Quote
wieso Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 malawaszko ile kosztuje u Was Vetmedin ? Ja musze mojej suni dawac, dostaje po 1 tabl dziennie........ biedny Dzordzyk, trzymamy za Ciebie i za niego mocno kciuki.... Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 wieso nie wiem ile kosztuje - będę wiedziała jak dostanę fakturę, na szczęście póki co nie musi dostawać tego stale, tylko wzmacniamy serduszko przed narkozą, a dopiero jeśli pojawi się kaszel odsercowy to będzie musiał dostawać stale Quote
wieso Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 malawaszka napisał(a):wieso nie wiem ile kosztuje - będę wiedziała jak dostanę fakturę, na szczęście póki co nie musi dostawać tego stale, tylko wzmacniamy serduszko przed narkozą, a dopiero jeśli pojawi się kaszel odsercowy to będzie musiał dostawać stale moja Hundisia taki kaszel miala i teraz musi je brac codziennie.....po nich czuje sie dobrze i chodzi na spacerki tylko juz ciezko jej wskoczyc do autka :( Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 malawaszka napisał(a):no ja już jestem cała chora... no ale jakoś musimy to przetrwać, a potem... potem urośnie mu gąszcz włosów, zniknie guz przy pupie, zniknie gonienie kotów, zniknie gryzienie psów i będzie piesek idealny :errrr: I tego się trzymajmy :) Quote
malawaszka Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 we wtorek zabieg :cry: dzwonili z lecznicy - jest niedoczynność tarczycy, nie jakas bardzo duża, ale jest i w połączeniu z problemem "jądrowym" mamy łysego Dżordża Quote
mala_czarna Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Zapraszam na bazarek dla Dżordżyka, i dwupaku (Rudzia i Bipuś) I zapraszam również do podnoszenia, zapraszania :) http://www.dogomania.pl/threads/222340-Mn%C3%B3stwo-fajnych-drobiazg%C3%B3w!-Zajrzyj-bo-warto!-Na-Rudzi%C4%99-Bipka-i-D%C5%BCord%C5%BCyka.-Do-19.02?p=18551566#post18551566 Quote
Recommended Posts