Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Oddaliśmy dziś krew na badanie pod kątem tarczycy - potwierdziły się też moje obawy odnośnie tej zmiany przy pupie - to guzek - nowotwór łagodny hormonozależny - wywołany prawdopodobnie procesem nowotworowym w jądrach - póki co jądra są równe, bez guzów, ale szybko je wycinamy i wtedy ten guz przy pupie powinien się zmniejszyć i tak nie naciągać skóry, jemu tam aż pękła ta cieniutka skórka :( bieduś mój kochany był BARDZO dzielny!!! BARDZO! i krew oddał bez problemu, a w poczekalni chciał pożreć ogromnego owczarka :roll:
Pani dr jest onkologiem i anestezjologiem i przygotowuje Dżordża do narkozy - 3 dni przed zabiegiem musi brać Vetmedin bo serduszko jest problematyczne, dostał też enarenal na nadciśnienie, dziś albo w poniedziałek będą wyniki tarczycowe, a ja już umieram ze strachu przed zabiegiem

I UWAGA UWAGA!!! Dżordż waży już 7,2 kg :))) Przyjechał ważąc 5,2 kg czyli jesteśmy 2 kg na plusie :)

Edited by malawaszka
Posted

no ja już jestem cała chora... no ale jakoś musimy to przetrwać, a potem... potem urośnie mu gąszcz włosów, zniknie guz przy pupie, zniknie gonienie kotów, zniknie gryzienie psów i będzie piesek idealny :errrr:

Posted

malawaszka napisał(a):
no ja już jestem cała chora... no ale jakoś musimy to przetrwać, a potem... potem urośnie mu gąszcz włosów, zniknie guz przy pupie, zniknie gonienie kotów, zniknie gryzienie psów i będzie piesek idealny :errrr:

I będziesz go mogła zostawić, bo jako piesek idealny zaakceptuje wprowadzenie nowego tymczasowicza do stada:evil_lol:

Posted

Waszka, a Ty jakoś tak cicho siedzisz odnośnie finansów, Ty mów lepiej, czy pieniążki jakieś się przydadzą?? Biedny ten Dżordżyk, gdyby nie Ty to by pewnie odszedł w schronisku. Mało, że samotny, to jeszcze chory.

Posted

pieniążki zawsze się przydadzą bo wszystko jest drogie jak szlag :( a ja mam co chwilę info o kolejnych sznupach :( a Dżordża nie mogę kastrować u naszego weta tu na miejscu, gdzie mamy kastrację za grosze praktycznie, musi być w klinice bo potrzebne monitorowanie serduszka - nie wiem ile to będzie kosztowało, będzie miał też od razu robiony porządek w paszczy - dziś za bad krwi i vetmedin zapłaciłam 118 zł

Posted

a co do tego, że jego by już nie bylo jakby został w schronisku to nie mam wątpliwości i nawet ciężko mi to pisać bo nie wyobrażam sobie, że mogłoby tego szkraba kochanego już nie być :shake:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ale uszy to ma wielkie jak diabli! Cud, że on jeszcze latać nie próbował :)

jakby było mało to z uszami też mamy problem - muszę mu smarować wazeliną albo maścią z wit A bo w te mrozy sobie odmraża radary :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
jakby było mało to z uszami też mamy problem - muszę mu smarować wazeliną albo maścią z wit A bo w te mrozy sobie odmraża radary :roll:

A widzisz Ty!!
Skopiować mu trza koniecznie ;)

Posted

malawaszko ile kosztuje u Was Vetmedin ? Ja musze mojej suni dawac, dostaje po 1 tabl dziennie........
biedny Dzordzyk, trzymamy za Ciebie i za niego mocno kciuki....

Posted

wieso nie wiem ile kosztuje - będę wiedziała jak dostanę fakturę, na szczęście póki co nie musi dostawać tego stale, tylko wzmacniamy serduszko przed narkozą, a dopiero jeśli pojawi się kaszel odsercowy to będzie musiał dostawać stale

Posted

malawaszka napisał(a):
wieso nie wiem ile kosztuje - będę wiedziała jak dostanę fakturę, na szczęście póki co nie musi dostawać tego stale, tylko wzmacniamy serduszko przed narkozą, a dopiero jeśli pojawi się kaszel odsercowy to będzie musiał dostawać stale

moja Hundisia taki kaszel miala i teraz musi je brac codziennie.....po nich czuje sie dobrze i chodzi na spacerki tylko juz ciezko jej wskoczyc do autka :(

Posted

malawaszka napisał(a):

I tego się trzymajmy :)