Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szczerze mówiąc to w kropce jestem... Dżordż teraz na lekach, ale mimo leków i mimo tego, że dostaje do jedzenia tylko intestinala to kupy nie są ok - były lepsze jak jadł puszki, teraz dostaje suche bo przecież te puszki to majątek :shock: a on je bardzo dużo - Dżordż je suchej karmy więcej niż Luna i Drops razem wzięci... i ciągle mu mało - nie może się najeść, miałam 7,5 kg worek tej karmy dla niego i ten worek się chyba niedługo skończy :mdleje:

plan mam taki, że teraz kończymy leki - jutro dostanie ostatnią tabletkę, a na poniedziałek/wtorek będę się chciała umówić na badania (mam nadzieję, ze to nie będzie za krótki czas od odstawienia leków i że sie nie rozbiegunkuje od nowa) - nie wiem jakie - krew - biochemia, tarczyca, może USG i badanie serca - najbardziej martwią mnie te jego jelita... nie łysa skóra bo to pewnie tarczyca, oby nie cushing bo Dżordż dość sporo pije i sika, no i ten apetyt koński... on ma problem z trzymaniem jak mu się chce siku - śpiewa wtedy, jęczy, marudzi, kwęka - a chce mu się dość często w porównaniu np z moimi psami, nie nasikał w domu ANI RAZU, nawet nie oznaczył sobie terenu jak przyjechał...

Posted

wieso napisał(a):
a on nie ma tasiemca, bo nieraz bardzo ciezko takiego zidentyfikowac....

był odrobaczany środkiem który tłucze tasiemce

mala_czarna napisał(a):
Kurcze, Waszka, a to nie wygląda na hemoroidy?

nie wiem - nie wiem jak one wyglądają, a weci, którzy oglądali go i pytałam o tą pupę nie widzieli tam nic złego :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):

nie wiem - nie wiem jak one wyglądają, a weci, którzy oglądali go i pytałam o tą pupę nie widzieli tam nic złego :roll:

To takie guzki zlokalizowane przy odbycie.
Weci się pewnie nie mylą, tylko akurat ta dupina może tak na zdjęciu wyszła.
A jak kupę robi to normalnie? W sensie nie napręża się, nie spina, tylko sru i już?

Posted

mala_czarna napisał(a):
To takie guzki zlokalizowane przy odbycie.
Weci się pewnie nie mylą, tylko akurat ta dupina może tak na zdjęciu wyszła.
A jak kupę robi to normalnie? W sensie nie napręża się, nie spina, tylko sru i już?

ona tak wygląda a nawet jeszcze brzydziej niż wyszła - zupełnie nie ma porównania z zadkiem moich psów, a kupę robi bez problemu - zwłaszcza jak biegunkuje to wtedy oj jest sruuuu

wilczy zew napisał(a):
Ten odbyt to nieciekawy. Może ma kłopoty z wątrobą wtedy też są biegunki.

ja mu robiłam już biochemię - wątroba ok jest

Posted

oo trzymaj trzymaj - apropos kupowego tematu to usmiałam się wczoraj wieczorem...

Dżordż jak to on - ma osobne spacery na siku i osobne na qpę :niewiem: tak jakoś ma, spacery na żądanie bo akurat zachciało mu się coś... no więc spacer kupowy - przeszliśmy się, nie zrobił... wczoraj mój ojciec wyłożył na śnieg stary dywan bo chciał go przewietrzyć i potem gdzies wykorzystać :lol: Dżordż zakręcił się koło dywanu i myk hop na niego i kuupaaaa :roflt: bo gdzieś indziej było zimno w łapki nie? :D oj tym razem cieszyłam się że jest tak mroźno i dziś rano elegancko kupa od dywanu odpadła :errrr:

Posted (edited)

jeszcze nie jest wykastrowany bo za słaby był i za chudy, nie spieszę się z tym bo się boję z tym jego serduszkiem

wieso poczytałam o tym w necie - jakieś zdjęcie nawet znalazłam :( to straszna choroba ale u Dzordża nie wygląad żeby to było to - mam nadzieję, ze to nie to

Edited by malawaszka
Posted

Dżordż ostatnio lansował się też w takim garniturze :D

głupol mimo mrozu i tak jeszcze ochładza się od środka

:loveu:

na piątek umówiłam się z nim do Katowic do kliniki - zrobimy badanie tarczycy ale najbardziej martwi mnie i stresuje ta pupa... wychodzimy na króciutkie spacerki teraz bo się boję żeby sobie dodatkowo nie odmroził tego...

Posted

nieee - nie własnoręcznie - to kombinezonik, który miałam jeszcze po Dropsie jak do mnie przyjechał ze schroniska i myślałam, ze posiałam gdzieś ten kombinezonik, ale odnalazł się u Ulki12 :lol: