zerduszko Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Robicie jakieś badania? Inne plany? Masakra, jaki on biedny :( Długo by nie pożył w schronie. Quote
malawaszka Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 szczerze mówiąc to w kropce jestem... Dżordż teraz na lekach, ale mimo leków i mimo tego, że dostaje do jedzenia tylko intestinala to kupy nie są ok - były lepsze jak jadł puszki, teraz dostaje suche bo przecież te puszki to majątek :shock: a on je bardzo dużo - Dżordż je suchej karmy więcej niż Luna i Drops razem wzięci... i ciągle mu mało - nie może się najeść, miałam 7,5 kg worek tej karmy dla niego i ten worek się chyba niedługo skończy :mdleje: plan mam taki, że teraz kończymy leki - jutro dostanie ostatnią tabletkę, a na poniedziałek/wtorek będę się chciała umówić na badania (mam nadzieję, ze to nie będzie za krótki czas od odstawienia leków i że sie nie rozbiegunkuje od nowa) - nie wiem jakie - krew - biochemia, tarczyca, może USG i badanie serca - najbardziej martwią mnie te jego jelita... nie łysa skóra bo to pewnie tarczyca, oby nie cushing bo Dżordż dość sporo pije i sika, no i ten apetyt koński... on ma problem z trzymaniem jak mu się chce siku - śpiewa wtedy, jęczy, marudzi, kwęka - a chce mu się dość często w porównaniu np z moimi psami, nie nasikał w domu ANI RAZU, nawet nie oznaczył sobie terenu jak przyjechał... Quote
wieso Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 a on nie ma tasiemca, bo nieraz bardzo ciezko takiego zidentyfikowac.... Quote
mala_czarna Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Kurcze, Waszka, a to nie wygląda na hemoroidy? Quote
malawaszka Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 wieso napisał(a):a on nie ma tasiemca, bo nieraz bardzo ciezko takiego zidentyfikowac.... był odrobaczany środkiem który tłucze tasiemce mala_czarna napisał(a):Kurcze, Waszka, a to nie wygląda na hemoroidy? nie wiem - nie wiem jak one wyglądają, a weci, którzy oglądali go i pytałam o tą pupę nie widzieli tam nic złego :roll: Quote
wieso Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 a kiedy byl i ile razy, te tasiemce to dziadostwo..... Quote
malawaszka Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 trzy razy był odrobaczany, pierwszy raz miał podawany aniprazol przez 5 dni Quote
mala_czarna Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 malawaszka napisał(a): nie wiem - nie wiem jak one wyglądają, a weci, którzy oglądali go i pytałam o tą pupę nie widzieli tam nic złego :roll: To takie guzki zlokalizowane przy odbycie. Weci się pewnie nie mylą, tylko akurat ta dupina może tak na zdjęciu wyszła. A jak kupę robi to normalnie? W sensie nie napręża się, nie spina, tylko sru i już? Quote
wilczy zew Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Ten odbyt to nieciekawy. Może ma kłopoty z wątrobą wtedy też są biegunki. Zgredzik dużo lepiej wygląda! Quote
malawaszka Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 mala_czarna napisał(a):To takie guzki zlokalizowane przy odbycie. Weci się pewnie nie mylą, tylko akurat ta dupina może tak na zdjęciu wyszła. A jak kupę robi to normalnie? W sensie nie napręża się, nie spina, tylko sru i już? ona tak wygląda a nawet jeszcze brzydziej niż wyszła - zupełnie nie ma porównania z zadkiem moich psów, a kupę robi bez problemu - zwłaszcza jak biegunkuje to wtedy oj jest sruuuu wilczy zew napisał(a):Ten odbyt to nieciekawy. Może ma kłopoty z wątrobą wtedy też są biegunki. ja mu robiłam już biochemię - wątroba ok jest Quote
wieso Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Jezyk mial "czyraczycę odbytu i guzki " moze trzeba w tym kierunku badac..... Quote
malawaszka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 wieso a jakie to badania się robi???? od pewnego czasu daję mu siemię lniane i jest całkiem nieźle z kupami - boję się zapeszyć Quote
malawaszka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 oo trzymaj trzymaj - apropos kupowego tematu to usmiałam się wczoraj wieczorem... Dżordż jak to on - ma osobne spacery na siku i osobne na qpę :niewiem: tak jakoś ma, spacery na żądanie bo akurat zachciało mu się coś... no więc spacer kupowy - przeszliśmy się, nie zrobił... wczoraj mój ojciec wyłożył na śnieg stary dywan bo chciał go przewietrzyć i potem gdzies wykorzystać :lol: Dżordż zakręcił się koło dywanu i myk hop na niego i kuupaaaa :roflt: bo gdzieś indziej było zimno w łapki nie? :D oj tym razem cieszyłam się że jest tak mroźno i dziś rano elegancko kupa od dywanu odpadła :errrr: Quote
zerduszko Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Ale te nasze chłopaki mają goowniane pomysły ;) Quote
wieso Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='malawaszka']wieso a jakie to badania się robi???? od pewnego czasu daję mu siemię lniane i jest całkiem nieźle z kupami - boję się zapeszyć a Dzordzyk jest wykastrowany ? http://www.vetopedia.pl/odpowiedz8090-Czyraczyca.html Quote
malawaszka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 (edited) jeszcze nie jest wykastrowany bo za słaby był i za chudy, nie spieszę się z tym bo się boję z tym jego serduszkiem wieso poczytałam o tym w necie - jakieś zdjęcie nawet znalazłam :( to straszna choroba ale u Dzordża nie wygląad żeby to było to - mam nadzieję, ze to nie to Edited January 30, 2012 by malawaszka Quote
malawaszka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Dżordż ostatnio lansował się też w takim garniturze :D głupol mimo mrozu i tak jeszcze ochładza się od środka :loveu: na piątek umówiłam się z nim do Katowic do kliniki - zrobimy badanie tarczycy ale najbardziej martwi mnie i stresuje ta pupa... wychodzimy na króciutkie spacerki teraz bo się boję żeby sobie dodatkowo nie odmroził tego... Quote
wieso Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 o, widze fiolety, nowe, malawaszko wlasnorecznie uszyte ? jemu we wszystkim do twarzy :) trzymamy kciuki... Quote
malawaszka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 nieee - nie własnoręcznie - to kombinezonik, który miałam jeszcze po Dropsie jak do mnie przyjechał ze schroniska i myślałam, ze posiałam gdzieś ten kombinezonik, ale odnalazł się u Ulki12 :lol: Quote
wilczy zew Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 elegant,fiu fiu dlaczego u nas nie ma tyle śniegu :( Quote
malawaszka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Dżordżyk łapał dziś słoneczko :loveu: wygrzewałsię najpierw na legowisku i zamiana :-D Quote
Recommended Posts