Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarik napisał(a):
Nie uwierzę, dopuki nie zobaczę! :mad: :diabloti:

Nie doceniasz mnie :obrazic: :diabloti:

Szarik napisał(a):
To co, znowu Bielskie ukochane lotnisko? :cool3:

Tak, bo mam blisko :cool3:

Posted

Mój 7 tyg. zbój to ONek:razz:...Mago...Mieszkamy też niedaleko lotniska, więc super...Mago 19 marca będzie miał 2 szczepienie...chyba potem kwarantanna:roll:...zobaczymy co wet powie:cool3:

Pozdrawiam! Dorota

Posted

BBeta napisał(a):
Nie doceniasz mnie :obrazic: :diabloti:

Tak, bo mam blisko :cool3:

Nie dałaś mi możliwości :diabloti: Ja się staram zmotywować, wszyscy bardzo chcemy, zebyś przyszła! ;)

Super, ja też! :multi:

basia bonnie napisał(a):
jestem za:loveu:

Ekstra! :multi:

goldenka245 napisał(a):
Ja też:diabloti: tylko kiedy?:>

Znów super! :multi: Kiedy... zaraz będę oglądac prognozę pogody. Ten tydzień ma być ochydny.
Musimy wziąść pod uwage 3 rzeczy:
- terminy,
- kiedy Nam nie pasuje (napiszcie),
- Jadzię, która nie zawsze może, a jest stałym zlotowiczem
- i pogode oczywiście.
Myślę, ze jeszcze w Marcu się uda ;)

calineczka793 napisał(a):
Mój 7 tyg. zbój to ONek:razz:...Mago...Mieszkamy też niedaleko lotniska, więc super...Mago 19 marca będzie miał 2 szczepienie...chyba potem kwarantanna:roll:...zobaczymy co wet powie:cool3:

Pozdrawiam! Dorota

Blisko lotniska? Ja też! Na jakim osiedlu, jeśli można?

ONek, jak słodko! :loveu:

Mago nie powinien spotykac sie z innymi psami do ostatniego szczepienia, ale w sumie masz gwarancję, że od Naszych psów nic mu nie będzie.

Posted

Wapienica:cool3:...no właśnie tak mi się wydawało, że kwarantanna trwa do po 3 szczepieniu, chociaż na Dogomanii w wątku o szczepieniach kilka osób napisało, że juz po drugim można spokojnie z psem wyjść...no sama nie wiem, mam lekki mętlik w głowie w związku z tym:shake:...no a wet Mago powiedział, że w sumie po 10 dniach od pierwszego może już wyjść:crazyeye:...

Posted

Ja z Gordim musze iść na szczepienie 2 kwietnia czy tam 31 marca:evil_lol:
A co do terminu to ważne zeby nie było mokro choćby nawet słonce swieciło, bo jak bedzie duze błoto to nie wiem cyz komuś sie bedzie chciało chodzic:evil_lol::evil_lol:
Calineczka wstaw jakieś zdjęcie swojego ONka;))

Posted

calineczka793 napisał(a):
Wapienica:cool3:...no właśnie tak mi się wydawało, że kwarantanna trwa do po 3 szczepieniu, chociaż na Dogomanii w wątku o szczepieniach kilka osób napisało, że juz po drugim można spokojnie z psem wyjść...no sama nie wiem, mam lekki mętlik w głowie w związku z tym:shake:...no a wet Mago powiedział, że w sumie po 10 dniach od pierwszego może już wyjść:crazyeye:...

Ja z Szarikiem wychodziłam zaraz po szczepieniu, ale nie pozwalałam mu na styk z obcymi psami i na wąchanie 'opsionych' miejsc. To takie minimum asekuracji, łąki obok lotniska to miejsce w którym nie ma za dużo psów, a przede wszystkim: ze strony Naszych psów nic Wam nie grozi ;)

goldenka245 napisał(a):
Ja z Gordim musze iść na szczepienie 2 kwietnia czy tam 31 marca:evil_lol:
A co do terminu to ważne zeby nie było mokro choćby nawet słonce swieciło, bo jak bedzie duze błoto to nie wiem cyz komuś sie bedzie chciało chodzic:evil_lol::evil_lol:
Calineczka wstaw jakieś zdjęcie swojego ONka;))

Taak, poczekamy aż przeschnie :roll:

Popieram, daj jakieś zdjęcie!

BBeta napisał(a):
Najlepiej któraś sobota albo jeszcze lepiej - niedziela ;)

niedziela? Myślę, że w niedzielę wszyscy z psiakami na spacerze będą, moze być kłopot. :shake: Ale zdecydujemy większością głosów ;)

goldenka245 napisał(a):
Tylko nie wtedy kiedy wystawa w katowicach jest

Dobra, wykluczamy ten termin.

Posted

to jest pierwsza fotka Mago zrobiona jeszcze u hodowcy...od razu nam spodobał się ten mały zbój:cool3:

pierwsze chwile w domku:p

a tak się bawi mój mały zbój

A to mój Leon:cool3: "przyjaciel" Mago, chociaż narazie trudno mówić przyjaźni...mały gryzie-chce się bawić, Leon ma wnerw na niego :evil: mam nadzieję, że dojdą do porozumienia:roll:

A co do spacerów, to ja narazie jestem spanikowaną właścicielka, więc uskuteczniamy spacery na ogrodzie:p

Pozdrawiam! D.

Posted

BBeta napisał(a):
Im więcej psów tym lepiej! Będę się miała na czym "powyżywać" fotograficznie :diabloti:

Zamawiam sesję Gordiego:diabloti: Bo ja nie umiem robić zdjęć:evil_lol::shake:

Posted

BBeta napisał(a):
Im więcej psów tym lepiej! Będę się miała na czym "powyżywać" fotograficznie :diabloti:

Mam nadzieje, że jestes świadoma tego, że każdy z Nas liczy na znęcanie się nad Naszymi psami :diabloti: Będziesz miała pole do popisu, chciałabym duży plakat Szarika sobie zorganizować :loveu:

Posted

BBeta napisał(a):

oo tak, jestem bardzo ciekawa jak wyjdą Ci zdjęcia czarnego psa:cool3:;)

hmmm... ostatni weekend marca odpada, bo jest wystawa, w tą przyszłą sobote raczej też nie, za wcześnie troche ;) więc pozostaje nam 15 albo 22 marca, chyba, że wolicie już w kwietniu ? zobaczymy też, jak pogoda dopisze :)

Posted

Kolejny spacerek się szykuję:multi:

Calineczka masz prześlicznego malca:loveu: Będzie Nam bardzo miło Cię poznac:)

Beata wierze w Ciebie:cool3: Do trzech razy sztuka, teraz musi Ci się udac dojechac:cool3:

Dziękuję Moniczko że o mnie pamiętasz;) Jak już ustalimy jakiś termin, to sobie zorganizuje czas tak, żeby dojechac;)

Jeśli chodzi o terminy zaproponowane przez Basie, to nie wiem, czy 15 to nie za wcześnie, bo pogody najlepszej nie zapowiadają. Natomiast 22 to raczej odpada, bo to wielka sobota->baranek, święconka i te sprawy:)

Więc może początek kwietnia? Powinno już byc ciepło i wiosennie;) co Wy na to?

Posted

A o mnie zapomnieli :placz:

Cieszę się (brawa dla Basi!), że Dogomaniacy z Bielska i okolic znów chcą poganiać razem ze swoimi czworonogami :) 15 marca odpada - w okolicach lotniska jest epidemia cieczek (właśnie jakiś pinczer mi jęczy nad uchem). 22, tak jak pisała Jadzia to święta. Więc może pierwszy weekend(sobota/niedziela) kwietnia? Wtedy słoneczko wysuszy już wszystko :)

My oczywiście również się piszemy z moim dominantem. Ktoś musi panować nad stadem i pilnować Szarika i Negro... :evil_lol:

Cieszę się, że tyle nas będzie! :)

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Więc może pierwszy weekend(sobota/niedziela) kwietnia?

Ja jestem jak najbardziej ZA...Mago będzie już po 2 szczepieniu, więc pozwolę mu zaprzyjaźniać się z innymi psami:cool3:

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
My oczywiście również się piszemy z moim dominantem. Ktoś musi panować nad stadem i pilnować Szarika i Negro... :evil_lol:

No ja myślę, że nad moim zbójem też będzie trzeba zapanować:cool3:

Powiedzcie mi, czy zapisałyście psy do przedszkola dla szczenią?przy Cieszyńskiej jest centrum szkoleniowe, no i na pewno Mago zapiszemy na PT, ale najwcześniej na jesień, jednak zastanawiam się nad tym przedszkolem jest sens?na stronie mają w ofercie, a mój Mago to zbój straszliwy, więc zastanawiamy się z małżem:evil_lol:

Posted

[quote name='Dobcia']
Dziękuję Moniczko że o mnie pamiętasz;) Jak już ustalimy jakiś termin, to sobie zorganizuje czas tak, żeby dojechac;)

Więc może początek kwietnia? Powinno już byc ciepło i wiosennie;) co Wy na to?

Nie ma za co, po ostatnim spacerku razem z Negrusiem bardzo zapadliście mi w pamięć :evil_lol: Szczególnie Szarikowi :razz: :diabloti:

Tak jest, początek kwietnia będzie dobry!

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']A o mnie zapomnieli :placz:

Cieszę się (brawa dla Basi!), że Dogomaniacy z Bielska i okolic znów chcą poganiać razem ze swoimi czworonogami :) 15 marca odpada - w okolicach lotniska jest epidemia cieczek (właśnie jakiś pinczer mi jęczy nad uchem). 22, tak jak pisała Jadzia to święta. Więc może pierwszy weekend(sobota/niedziela) kwietnia? Wtedy słoneczko wysuszy już wszystko :)

Cieszę się, że tyle nas będzie! :)

Nikt o Tobie nie zapomniał! Ty już podświadomie jesteś włączona w skład spacerowiczów, nikt ze znających Cię - jestem pewna - nawet nie pomyślał, że mogłoby Cię nie być! ;)

Tak jest, kwiecień jak najbardziej, Gizmo jest niezbędny :diabloti: To taki łańcuch spinający te plączące się wszedzie ogniwa :evil_lol:

[quote name='marmara_19']w marcu swieta?:> hmm planujcie planujcie a moze i nam uda sie w koncu do was dolaczyc:)

Co to za może? Pasuje Ci pierwszy lub drugi tydzień kwietnia na bielskim lotnisku? :razz: No już, nie wymiguj się, super jak by jeszcze jeden ON był! :loveu:

[quote name='calineczka793']Ja jestem jak najbardziej ZA...Mago będzie już po 2 szczepieniu, więc pozwolę mu zaprzyjaźniać się z innymi psami:cool3:

No ja myślę, że nad moim zbójem też będzie trzeba zapanować:cool3:

Powiedzcie mi, czy zapisałyście psy do przedszkola dla szczenią?przy Cieszyńskiej jest centrum szkoleniowe, no i na pewno Mago zapiszemy na PT, ale najwcześniej na jesień, jednak zastanawiam się nad tym przedszkolem jest sens?na stronie mają w ofercie, a mój Mago to zbój straszliwy, więc zastanawiamy się z małżem:evil_lol:

To świetnie! :multi:

Spokojnie, już na jednym spacerku był mały platający się pod nogami szczenior ON, myślę, że spacerowicze sa doświadczeni w spotkaniach z takimi bobasami ;)

Nie, mój nie chodził do takiego przedszkola, a i tak jest bardzo zsocjalizowany. Mieszkam na osiedlu, gdzie ciągle ma styczność z masą psów, więc jakaś alienacja i późniejsza agresja mu nie grożą. A co do ewentualnych porad, jakich udzielają w związku z wychowaniem początkowym szczeniora, to dowiesz się tego wszystkiego na DGM. Oczywiście, ciekawie jest pojechac z psem do takiego przedszkola i jest to napewno przydatne, ale nie konieczne przy odpowidnich warunkach ;)