Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Popatrzcie:

"Kwiecień bardzo ciepły i słoneczny Po prawdziwie wiosennym marcu w kolejnym miesiącu przyroda będzie się odradzać do życia tak, jakby był już maj. Kwiecień minie więc pod znakiem temperatury znacznie wyższej od tej, jaka normalnie powinna panować w tym miesiącu. Często zdarzać się będą przekroczenia 20 stopni, zdarzą się również dni z temperaturą przekraczającą 25 stopni, co szczególnie powinno ucieszyć tych, którzy nie będą się mogli doczekać lata. Bardzo ciepła pogoda ma jednak swoje minusy, którymi w kwietniu będą dla odmiany bardzo słabe opady, co może wpłynąć na wegetację roślin, głównie w województwach południowych i centralnych Polski. Padać nie będzie całymi dniami i to może być powodem do zmartwień. Są jednak też plusy, ponieważ mniej opadów i wysoka temperatura to częstsze rozpogodzenia. Po bardzo ciepłych dniach będą nadchodzić pierwsze w tym roku burze, ale będą to zjawiska jedynie miejscowe."

(Materiał pochodzi ze strony Twoja Pogoda)

Więc mysle, że zaproponowany przez Was kwiecień jest super ;)

Zrobię więc wstępną listę spacerowiczów:

- basia bonnie z Bonnie
- goldenka245 z Gordim
- BBeta z Kają
- calineczka793 z Mago
- Dobcia z Negro
- pinczerka_i_Gizmo z Gizmo
- Szarik z Szarikiem

I może jeszcze marmara_19, ale ma dylemat :mad: :diabloti:

Pozdrawiam Dogomaniacy, oby lista powiększyła się jeszcze conajmniej dwukrotnie! ;)

Posted

tylko nie przed,w czasie i po świętach bo mnie nie będzie ;)

hmm na spacerek może przyjade ale nie wiem czy zabiore Moli bo ona jest lękliwa i boi się psów (ale nie jest agresywna) i jak psy chcą się z nią bawić to ona ucieka :-( ale chętnie zobaczę wasze psiaki ;)

Posted

Herspri nawet się nie zastanawiaj:cool3: Zapraszamy:multi:

Justynko Ciebie nie mogło by nie byc! To tak oczywiste, że nikt w to nie wątpi:) Nawet nie chce myślec, co by wyprawiał mój 'maluszek', gdyby nie Gizmo:evil_lol:

Czyli jak na razie najbardziej wszystkim pasuje drugi weekend kwietnia?

Posted

Mi pasuje! W takim razie podsumujmy, ale Nas dużo kochani! :multi:

1. basia bonnie z psem
2. goldenka245 z psem
3. BBeta z psem
4. calineczka793 z psem
5. Dobcia z psem
6. pinczerka_i_Gizmo z psem
7. marmara_19 z psami (?)
8. smallpati z psem lub bez
9. _bubu_ z psem
10. Hespri z psem
11. Kasia (przepraszam nie znam nicku) z psem
12. Szarik z psem

A co z Hund? Fajnie by było, gdyby była ;)

Oj BBeta, będziesz się miała na czym wyżywać :diabloti:

marmara_19 fajnie by było, gdybyś przyszła z psem oczywiście, ale jeśli umiesz powstrzymać nieprzyjemne sytuacje, gdyby Twój chłopiec chciał pokąsać Nam jakiegos spacerowicza ;) Jeśli wolisz jednak go nie brać, to przychodź sama, bez gadania! ;)

smallpati również dobrze by było, żebyś wzięła ze sobą psiaka, ale jeśli strasznie się boi, to nie ma sensu stresować. To będzie pokaźne stadko jak widzę :diabloti: Ale już widze oczami wyobraźni jak dogaduje się z Bonnie :razz:

Posted

[quote name='Szarik']1. basia bonnie z psem
2. goldenka245 z psem
3. BBeta z psem
4. calineczka793 z psem
5. Dobcia z psem
6. pinczerka_i_Gizmo z psem
7. marmara_19 z psem lub bez
8. smallpati z psem lub bez
9. _bubu_ z psem
10. Hespri z psem
11. Kasia (przepraszam nie znam nicku) z psem
12. Szarik z psem
:mdleje:

Biore dodatkową karte pamięci :diabloti:

Posted

marmara_19 napisał(a):
moj jedynie jakiegos poskakujacego mu samca moze chciec zjesc/ustawic..

łooo...to pewnie Twój będzie ustawiał mojego, bo mój podskakujący, gryzący zbój jak narazie przez innego psa niż staruszek Leon nie był ustawiany, a i tak podskakuje non stop do Leosia:evil_lol:

Posted

marmara_19 napisał(a):

ja takie male sprostowanie bym chciala.. bede z 2 psami albo w ogole...

Bardzo prosze ;)

Apropo podskakującego samca, to Gizmo od pinczerki_i_Gizmo jest typem dominanta i nie wiem co ciekawego by z tego wyniknęło... A drugi pies to też samiec?

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Jeśli marmara wybiera się z psem, to niestety my tym razem musimy zrezygnować.

Dominant + dominant = na pewno bójka.

Nie chcę do tego dopuścić. Możecie się pobawić beze mnie ;)
nie ! no co Ty! spacer bez Ciebie?! NIE! :placz:

Posted

Ja już byłam na spacerze DGM, a widzę, że marmara bardzo chce się tam pojawić - jak zresztą każdy Dogomaniak ;)

Nie widzę sensu w parogodzinnym prowadzeniu psa na smyczy, dodatkowo w kagańcu, do którego nie jest przyzwyczajony.

Posiedzimy w domu.

A Hund z tego, co wiem pracuje w soboty, bo ostatnio właśnie z tego powodu nie mogła się pojawić.