Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BARUNIA śmiga po śniegu:

Coraz ciężej go utrzymać na lince, kiedy zaczyna biec trzeba zareagować naprawdę szybko, zanim linka się skończy.
Na razie nie pojął, że nie wolno ciągnąć.

50zł od Kamos zaksięgowało się 12/01/12

Posted

On ma zupełnie inną postawę, taki ważniejszy się zrobił:lol:
Neris kawał dobrej roboty odwalasz.
Zbieram się powoli do wysterylizowania Matki Barrego -Lessi, ona wciąż tam jest i nie chcą jej oddać.

Posted

Staram się jak mogę:)

Dzisiaj Barry tylko ze 4 razy ostro pociągnął na smyczy, całkiem ładnie szedł!

I dawał się głaskać Mariuszowi, stał przy nim grzecznie. Mam nadzieję, że "odczuli" się na chłopców-nastolatków.

Posted

Nerisku,co Ty wygadujesz.....Barry to bestia,przecież nawet wet spodziewał się,że trzeba będzie Barunię na linie holowniczej wyciągać.....
Jak mało i jak wiele trzeba,żeby odmienić czyjeś życie...

Neris,rozumiem,że podstawowa pasja Barruni,dla której poświęci wszystko- to ciągle jeszcze pelna miska ....
A niech tam się chłopak nacieszy jedzeniem.....Ale Mu się udało....

Posted

Myślę, że o wkładaniu Baruni do kojca powinny krążyć legendy:)

Jak otworzyć transporter, a jak wyskoczy i od razu mordować zacznie?
A potem jak ten transporter z kojca wyjmiemy? Na szczęście Neris zwabił morderczego psa w drugi koniec kojca:) atmosfera była wesoła, nie ma co.

Na szczęście okazało się, że to porządny chłop. Może działa to, że ja jestem mało pobudliwa i bardzo spokojna.
Pozornie oczywiście :)

Posted

A jak ja szybko starałam się wyciągnąc transporter...:) Wielki transporter...hehe
Dobrze,że sie udało...U tych ludzie pozostala suczka Lessi- Randa zajmie się sterylizacją

Posted

A tę sunię traktują dobrze?

Zapomniałam powiedzieć, że Barry strasznie polubił swoją budę. Śmiesznie w niej siedzi, wystaje głowa i przednie łapy, wygląda jak "panienka z okienka". A buda jest naprawdę wielka, mieści się spokojnie.

Posted

Lessi już powinna być wysterylizowana, bo na bank zaciążona jest, ale akurat mrozy, a oni jej do domu nie wezmą. Lessi jest bardzo łagodna więc im nie przeszkadza, ma budę, trochę przyciasną, ale z pewnością nie jest karmiona jak należy. Podkarmia ją trochę Ala z Grabówki. Nie pamiętam dobrze, ale Lessi ma chyba 8 lat, jest mniejsza od Barrego, ładna. Wisi na tym łańcuchu i tyle. Te ich dzieci nie wszystkie mają równo pod sufitem (jak i oni sami) więc pewnie różnie tam bywa, ona się wszystkiemu poddaje. Super psina.

Posted

To właśnie ta.
Przyjechała na przyczepie ciagnika, okazało się że od spodu nie jest taka SUPER jak pan zachwalał, nóżki są dość niskie. Ale jest jednak wewnątrz kojca, musieliśmy ją rozłożyć a potem od nowa skręcić.

Próbowałam zrobić zdjęcie "Pana z Okienka", ale Barunia biegnie do mnie jak tylko podchodzę.

A wczoraj SAM USIADŁ kiedy przyszłam z miską! Jest mądry, naprawdę...
Dzisiaj wszedł do domu zobaczyć, co się dzieje. Jest taki wielki, że sięga do zlewozmywaka bez podnoszenia głowy...

Posted

Gotuję psom rosołek do picia zamiast wody, dają radę.
Nie bardzo za to chcą chodzić nad rzekę, ciągną z powrotem do domu, śnieg jest twardy i przy tym mrozie chodzenie po nim jest nieprzyjemne,