Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze trochę Barry...wszystko ustalone...
Przystanek podlaski : to bedzie Pipi..
Pipi wielkie dzięki-Tobie przypadnie bardzo trudna robota na początek...Ale,Kuśmin (*) też nie był łatwy,a poradziłaś.....
Może się uda....

Posted

[quote name='Evelin']Jeszcze trochę Barry...wszystko ustalone...
Przystanek podlaski : to bedzie Pipi..
Pipi wielkie dzięki-Tobie przypadnie bardzo trudna robota na początek...Ale,Kuśmin (*) też nie był łatwy,a poradziłaś.....
Może się uda....[/QUOTE]

Inaczej byc nie moze;). Uda sie, uda, bedzie dobrze:loveu:. On nie wyglada na takiego coby nas tu zjadl zywcem:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Kamos,ale masz wyczucie...
Jutro akcja <<zero>>
na wariackich papierach..
Wet zamówiony przez Randę ( koordynator akcji...),Neris wie....Pipi przywiozła klatkę i kagańce...Nieoceniony wet P.Burzyński-wie ( Pipi uzgodniła)..
Dowiozę...jakos to będzie...szczegoły jutro...
Trzymajcie kciuki,żeby sie udało...

Posted

Udało się Barrego wyciągnąć:multi:Z samego rana z wetem pojechałyśmy tam z Evelin. Pani Barrego sama słodycz, chyba mąż przemówił jej wczoraj do rozsądku. Barry chyba czuł, że dzieje się coś dla niego dobrego, cieszył się, machał ogonem i chciał sam wejść do kontenera. Dostał głupiego jasia, był problem z odczepieniem od niego łańcucha. Wet super pomógł we wszystkim i mówił, że sią przygotował na jakiegoś super agresywną wielką bestię, co to linami trzeba będzie ciągnąć, a Barry na takiego nie wygląda. Akcja poszła szybko i sprawnie. Baba zgodziła się na sterylizację Lessy, która akurat ma cieczkę. Barrego Evelin powiozła do Bielska Podlaskiego na kastrację- jest już po, miał zapalenie jąder, jest wychudzony, ma zgryzione zęby. Może Pipi coś więcej napisze, bo też była w lecznicy. Teraz Barry jedzie do Neris, myślę, że po zmianie tych chorych warunków będzie normalnym psem, tylko może niekoniecznie będzie lubił dzieci.
UUUFFFFF:lol:

Posted

Barry jest przede wszystkim bardzo ładny i duzy. Sam gnat pod sierscią. Jadra mial sine i zapalenie. Kto wie, czy nie zaliczyl kopniakow od tyłu.
Mnie na przywitanie chcial zjesc. Warczal i rzucal sie w klatce. Do Evelin nie, a domnie wrogi. Mysle, ze ze strachu. Podeszlam nagle, zaczelam glosno gadac, wiec zdenerwowal sie chlop. Nowe zapachy, obcy ludzie, nie ma co sie dziwic.
Bardzo smierdzial caly i mial ogon w dredach. Okazja byla, to powycinalam mu to nozycami.
Evelin dzielnie tachala ze mna kontener z zawartoscią psa w te i z powrotem.
Kochane jestescie, ze wyciagnelyscie go od tych ludzi. Widac, ze zmeczony, zagubiony, zamorzony, biedny. Nie wiem, czy zime by przetrwal.
Evelin za wszystko zaplacila i na pocieszenie smaczki mu zafundowala. No, o transporcie do Neris nie wspomne.
Evelin, Randa, Neris, dzieki za niego. Na prawde szczescie go spotkalo wielkie. Ciekawe jak z psychiką będzie?

Posted

Pipi napisał(a):
Widac, ze zmeczony, zagubiony, zamorzony, biedny. Nie wiem, czy zime by przetrwal.

Rozmawiałam dziś z tą dobrą duszyczką, co pomagała Barremu i Lessi, też mówiła, że bała się czy Barry zimę przetrwa, że taka równia pochyła z nim...No i odetchnęła wreszcie, bo sen jej z oczu spędzał...

Z psychiką myślę, że będzie dobrze, on się sprzeda za to, że będzie miał czyjąś uwagę(pomijając żarcie:lol:).Będzie ok.

Posted

Dzisiaj Evelin się nanosiła, niosłyśmy transporter z Barrym jakieś 100m:) Ja to chociaż jestem baba na schwał, ale Evelin to taka drobinka i tachała ciężar już drugi i raz.

Wytelepał się z transportera na chwiejnych nogach, obszedł kojec i oczywiście osikał drewnianą ścianę.

Evelin zastanawiała się, jak damy radę z powrotem wyjąć transporter ae poszło ok.

Z psychiką jest całkiem dobrze.

Merda szeroko ogonem, do mnie jest nastawiony przyjaźnie.

Ma przepiękną buzię. Ale pod sierścią kostki, jest chudy jak ptaszek.

Posted

Ciotki, super cudna akcja!:loveu: Neris, dbaj o Barrego kochana:loveu:.Wiem,wiem....pewnie,że zadbasz.Po to do Ciebie pojechał.Biedne te sine jąderka Barusia. Dobrze,że już weterynaryjnie zaopatrzony. Za niedługo Neris pewnie wstawi fotki z metamorfozy Barrego.Czekamy na tę chwilę:lol:.