Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciekawe w jakim stanie są adoptowane psy z prawdziwych mordowni?....I to jest straszne, że tym się nikt nie przejmuje a wszyscy o tym wiedzą... I to powinno być najważniejsze, aby nie było takich sytuacji, że cierpią gehennę tysiące psów a nikt z tym nic nie potrafi lub nie chce zrobić, nawet Fundacja Jamniki Niczyje....

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zachary nie wiem dlaczego dyskredytujesz Fundację Jamniki Niczyje, może do nich zadzwoń, zapytaj....Oni też byli w koleżeńskich stosunkach z neris i jak zadzwonili do nich ludzie, którzy adoptowali ich jamniki od neris ... nie chcieli wierzyć (od razu informuję, iż ogłoszenia nie były na neris i ona musiała wydać ludziom psy) - dopiero dokumentacja weta, walka o życie jamniczki Puni ( fundacja szukała już weta, który przeprowadzi sekcję...) otworzyła oczy... Kolejne domy, które adoptowały psy od neris tylko potwierdziły podejrzenia... I nie da się wytłumaczyć niczym, że ani od fundacji, ani ode mnie - osoba nie została wpuszczona przez neris ( pomimo uzgodnionej wizyty ) ...czyli można kasę brać, ale jak chcesz coś zobaczyć, to spadaj - nie do pomyślenia, że taka postawa jest broniona...Nie ma o czym dyskutować, Zachary - ,,polecam" Ci ten pseudohotel, jak będziesz chciała zapłacić po 350zł na miesiąc za psa, za którego wcześniej będziesz sobie ,,flaki wypruwać" go ratując... Ps. jakoś nie odpowiedziałaś na pytanie co z tymi psami w miejscowości R.? - jak już coś piszesz w odpowiedzi na moje ,,złośliwości", to napisz do końca...( bo w sumie z Twojej wypowiedzi wynika, że psy niemal umierają, a Ty się dziwisz, że a ja nic nie robię (choć jestem prywatną osobą, a nie instytucją) ...a ja w ogóle nie wiem o co chodzi ...MATRIX...).

Posted

Ja też jestem osobą prywatną. Nie wiedziałam, do Twojej odpowiedzi, skąd pochodził Bary, a Ty mi zarzuciłaś, że wiedziałam i mu nie pomogłam...Nie bronię nikogo, kto się znęca nad psami, tylko niech przedstawione zostaną dowody. Jak ktoś, kto jest w fundacji, pisze, że u neris jest gorzej niż w mordowni i nie pisze, że już zawiadomił o tym policję, PIW, aby ustalono, czy dochodzi tam do znęcania się nad psami, tylko prowadzi prowokujaco-atakujące wpisy, to co można myśleć o działaniach tej osoby? że ma na uwadze dobro psów? Można pomyśleć, że chce zdyskredytować neris a nie pomóc psom...Jeśli psy tam cierpią, to dlaczego nie ma konkretów a są ....biustonosze, truskawki w zimie...

Posted

Zachary czy mogłabyś odpowiedzieć (trzeci raz już pytam) co z tymi umierającymi psami w miejscowości R., o których tu napisałaś ?

Posted

Randa napisał(a):
Zachary czy mogłabyś odpowiedzieć (trzeci raz już pytam) co z tymi umierającymi psami w miejscowości R., o których tu napisałaś ?

Zachary odpowiedziała na pw, ale w taki sposób, że nie wiadomo, gdzie, co i jak, co uniemożliwia jakąkolwiek pomoc tym psom. I to jest właśnie niepoważne....

Posted

Randa, informację uzyskałam przypadkiem od kierowcy firmy kurierskiej. Po co miałam go zatrzymywać i ustalać gdzie on widział te psiaki? Na polskich wsiach jest setki tysięcy psów na łańcuchach, w schronach też stoją na łańcuchach. Ja im nie mogę pomóc. Walczę od dłuższego już czasu o zachowanie zdolności normalnego poruszania się, bo bez tego nawet swoimi własnymi 6 zwierzakami nie mogę się opiekować i to mnie okrutnie ogranicza. Mój TZ, w związku z Twoimi pytaniami, próbował odnaleźć tego kierowcę. Niby się udało...ale powiedział on,że dokładnie nie pamięta gdzie to było, bo ciągle gdzieś się kręci,szuka, dostarcza a to były polne drogi...Powiedział tak: jechał obok szkoły w R-ówce w kierunki Kamionki. Skręcił w pierwszą (chyba) drogę w lewo(taka polno-gruntowa), jechał spory kawałek tą drogą i to gospodarstwo było po lewej stronie tej drogi( takie osamotnione jak na kolonii). Pamięta,że było wąskie i długie a dom mieszkalny był gdzieś w głębi działki, kawałek od tej drogi. Tyle się dowiedziałam. Jestem według Ciebie niepoważna...tak, jestem...bo zamiast zadbać o własne zdrowie, to ja brałam prochy przeciwbólowe i ciągle gdzieś gnałam z pomocą zwierzętom...

Posted

Aż by się chciało napisać-a świstak dalej zabija sreberka. ....tak tylko, dla porządku,to wątek Barrego...bo z ostatnich postów nie można tego wywnioskować...

Posted

Przepraszam Barego i Evelin.....ale Randa tak bardzo chce pomóc tym wspomnianym psiakom,że musiałam uzyskane info zamieścić. Myślę, że szukając tych biedaków na kolonii R-ówka, po drodze odkryje jeszcze mnóstwo psów w identycznej albo gorszej sytuacji, bo taka jest ta polska wieś...

Posted

Zachary naprawdę jakoś niepoważnie się zachowujesz, najpierw piszesz ,, rozejrzyj się, na kolonii R...łówka... Znajdziesz tam kilka biedaków w tragicznych warunkach...następnej zimy mogą nie przeżyć i dziwne, że Ciebie tam jeszcze nie było...", kiedy się dopytuję o co chodzi to piszesz, że odkryję mnóstwo psów w identycznej albo gorszej sytuacji, choć nie wiesz w jakiej sytuacji są te, o których napisałaś najpierw. Masz chyba jakiś gorszy czas, wyluzuj. Spróbuję znaleźć to miejsce, choć po Twoich wskazówkach to znacznie utrudnione i dam Ci znać. A teraz niech to już będzie watek Barrego.