Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna Dziewczynka. Zgłoszę do TOZ-u że ją tam głodzą, brzuch rozcinają i w ogóle katują ;)
Maszeńko - trzymaj się dzielne, no i Wy też się trzymajcie, oby ten pierwszy dzień upłynął bezproblemowo

Posted

Zapraszam serdecznie na bazarek z mnóstwem srebrnej biżuterii i nie tylko. Dochód przeznaczony jest między innymi na Maszę:-)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/218709-Mega-bazar-z-BIŻUTERIĄ-srebrną-i-nie-tylko!!!!-do-10-grudnia-do-godz.-22-00[/URL]

Posted

Ech te Wasze kciuki - cuda działają! :)

Jak to zwykle u Doktora bywa, jak tylko się drzwi sali operacyjnej otworzyły, Masza już była gotowa wstać i dać nogę! Gdyby nie to, że na krok się z lecznicy nie ruszyłam, mogłabym pomyśleć, że wcale nie była usypiana! :) Słyszała mój głos cały czas, bo byłam w gabinecie obok i robiłam sesję zdjęciową Kulce, czyli 7-tygodniowej kupce futerka, która rezyduje w lecznicy, wnerwia Szewa, leje gdzie popadnie i pilnie szuka domu!

Wszystko poszło książkowo! Po powrocie do domu ułożyliśmy Maszkę na kołderce na podłodze. Niestety, nie mogłam nic napisać, bo cały czas musiałam trzymać na niej jedną rękę ;) O 22-giej poszłam spać, Sławek siedział przy niej do 2 w nocy. Wstawała, ale nie chciała wyjść na zewnątrz. Za to wmeldowała się na kanapę, potem przeniosła na "swój" fotel. Trochę popiskiwała, ale Sławek ja głaskał i zaraz zasypiała znowu. Ja wstawałam do niej w nocy 3 razy, ale ani myślała zleźć z fotela! Wdzięczyła się tylko do mnie, wykładając na plecki :)
Rano wstała raźnie, wyszła do ogrodu, dostała tabletkę p/bólową, a potem wcięła pełną michę rosołu z ryżem, mięsem i marchewką.
To była jedna z najmniej problemowych sterylek, jakie przeżyłam! Oby tak dalej!
Sławek z nią został, ale myślę, że będzie mógł się spokojnie zająć przerzucaniem węgla i sprzątaniem domu ;)
Po powrocie z pracy zdejmę jej opatrunek i wenflon.
Tak więc nie puszczajcie kciuków, skoro cuda działają, bo jutro rano przyjeżdża Pan "zza Wisły" ;)

Posted

Dzielna Masza, dzielna Nutusia i dzielny Nutusiowy Mąż :-)!!!
Teraz z każdą godziną będzie lepiej, a po kolejnej nocy Pan zza Wisły zastanie Maszę w dobrym stanie, a jeśli lekka niedyspozycja będzie mu przeszkadzać, to znaczy, że nie zasługuje, na takiego pieska!

Posted

Dobrze, że już po wszystkim.
O pana bym się nie martwiła - skoro była opcja że sterylka będzie u niego, to chyba jest przygotowany na widok pannicy w fartuszku. A Maszka do jutra będzie już na pewno "sobą", na czas wizyty można ją rozebrać z ciuchów i będzie wszystko dobrze :)

Nutusia, gdzie masz Kulkę?

Posted

Tak jest - Kulkę mam w aparacie, podobnie jak ze 2 fotki wnerwionego Szewa pod biurkiem oraz fotki sprzed kilku dni jak Masza "udostępnia" kawałek fotela Helenie! Jak tylko doba się wydłuży chociaż o 2 godziny - nadrobię zaległości - obiecuję!

Posted

[quote name='Nutusia'] Jak tylko doba się wydłuży chociaż o 2 godziny - nadrobię zaległości - obiecuję![/QUOTE]

Nie wydłuży się, nie ma szans. Trzeba skrócić czas na jakieś inne czynności żeby nam tu wrzucić fotki :-)
Dobrze więc, że nadal ściskam kciuki. Tylko ja bardzo proszę o pisemne usprawiedliwienie dla moich doktorów bo z pościskanymi paluchami raczej się nie da przesuwać preparatów pod mikroskopem.