kakadu Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 joteska napisał(a):rety! nie wiem czemu Kanis mi jakoś na Rexia się zmienił:oops: chyba dlatego , ze taki rexiowaty od dostojnego Rexa króla i jakoś takoś większość oneczków na pierwsze dostaje rexio:evil_lol: bardzo naszego Kanisa przepraszam ale na pewno to do niego przyszłam i przychodzę:lol: a jest szansa by mu jakoś te kostki na czymś miękkim w budzie położyć? wieczory i noce to całkiem zimne:shake: nic kanisowi nie powiem, ale nawet jakby sie dowiedzial to by sie pewnie nie obrazil ;) z tym temperamentem i charakterem to faktycznie roznie bywa jak pies pojdzie do domu, ale mozna zaryzykowac pewna ocene predyspozycji; jesli ma dobre to potem juz tylko kwestia zeby mu na wszystko nie pozwolic, zeby nie ustawil domownikow/rezydentow wedlug wlasnych potrzeb i pomyslow bo to sie moze faktycznie zle skonczyc ;) cioteczki mnie dzis caly dzien nie bedzie bo mam szkolenie, moze wieczorem mi sie uda wpasc, tak samo bedzie jutro; ale to nie znaczy, ze zaniedbuje watek; bede caly czas myslala o kanisie jak sie znam ;) co do tego miekkiego w budzie to ma koc z owczej welny; moze mu jakos wystarczy... budy sa porzadne, chociaz na razie bez "drzwiczek" wiec na pewno nie jest to 5-gwiazdkowy hotel... :( Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ogłoszenie zapłacone, właśnie wysłałam przelew. Jak tylko będą zdjęcia to proszę o przesłanie wraz z tekstem na wątek bazarkowy, który podałam. Piesku oby szybko się domek znalazł. Quote
Vutz Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 hop po ciepły domek ! czy mogłabym przy okazji zaprosić na watek tego psiaka ? http://www.dogomania.pl/threads/217484-Temu-psu-w-kazdej-chwili-grozi-śmierć...-!!!-Czy-KTOŚ-mu-pomoże... Quote
joteska Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ludziu, Ty się szykuj na Kanisa, przeglądaj ogłoszenia, szperaj i zakochaj się od pierwszego wejrzenia! Quote
kakadu Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Ogłoszenie zapłacone, właśnie wysłałam przelew. Jak tylko będą zdjęcia to proszę o przesłanie wraz z tekstem na wątek bazarkowy, który podałam. Piesku oby szybko się domek znalazł. elzbietko dziekujemy ci z calego serca :iloveyou: juz sie zameldowalam na tym ogloszeniowym watku Quote
kakadu Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 dzwonilam do tej pani, ktora miala przyjechac na ogledziny; niestety nie udalo sie to dzis, ale moze spotkamy sie jutro; ugotowalam dla kanisa ryzyk z indykiem i warzywkami, jutro dorzuce jeszcze tran, siemie lniane i olej z pestek winogron; dam mu tylko symboliczna porcje, bo jesli on ma dysplazje to nie mozna go tuczyc, bo stawy sa bardziej obciazone u grubego psa; w zasadzie im lzejszy tym lepiej (oczywiscie w granicach rozsadku) Quote
Beatrx Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 szkoda, ze już coraz zimniej, bo by mu się pływanie na wzmocnienie mięśni przydało Quote
kakadu Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 oj, zebys wiedziala; jakby trafil do jakiegos ekstra domku w wawie to na gagarina by mogl jezdzic - tam maja podobno basen rehabilitacyjny... no, ale nie popuszczajmy wodzy wyobrazni, zwykly dobry domek tez by wystarczyl w porownaniu z tym co biedak ma teraz... Quote
Beatrx Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 kakadu napisał(a):oj, zebys wiedziala; jakby trafil do jakiegos ekstra domku w wawie to na gagarina by mogl jezdzic - tam maja podobno basen rehabilitacyjny... no, ale nie popuszczajmy wodzy wyobrazni, zwykly dobry domek tez by wystarczyl w porownaniu z tym co biedak ma teraz... jak marzyć to już na całego;) to dzisiaj jedziecie mu zdjęcia zrobić? Quote
Morska Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Jeżeli inni dogomaniacy/fundacje jakoś by pomogli, mogę porozmawiać z dr Bissenikiem - chirurg ortopeda, aby zobaczył psiaka. Jeśli operacja będzie mogła przynieść porządne efekty, mogę się dołożyć do częściowej opłaty za leczenie. Tylko tyle mogę ze swojej strony zaoferować. Quote
joteska Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Superowy pomysł:lol: dr Bissenik ma b dobre opinie, robi zabiegi artroskopowe, też sie do niego ze swoim onkiem z dyplazją wybieram, to mniej traumatyczna operacja biodra, na pewno warto by psa obejrzał i zbadał :lol: Quote
kakadu Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Beatrx napisał(a):jak marzyć to już na całego;) to dzisiaj jedziecie mu zdjęcia zrobić? tak, juz mam zdjecia, ale jest ich tak duzo (kociabanda sie rozszalala ;)) ze musze wybrac kilka; wlasnie przegladam - dajcie m chwilke; mam nadzieje, ze sie nadadza :) Morska napisał(a):Jeżeli inni dogomaniacy/fundacje jakoś by pomogli, mogę porozmawiać z dr Bissenikiem - chirurg ortopeda, aby zobaczył psiaka. Jeśli operacja będzie mogła przynieść porządne efekty, mogę się dołożyć do częściowej opłaty za leczenie. Tylko tyle mogę ze swojej strony zaoferować. TYLKO? co ty mowisz! to by bylo wspaniale, gdyby mozna mu bylo jakos pomoc, bardzo ci dziekuje za taka deklaracje :loveu: ; dzis bardzo kulal biedaczek zwlaszcza na prawa tylna lapke juz po 10 minutach sesji w lesie :( Quote
kakadu Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 (edited) edit, choc na poczatku ;) zapomnianalam, ze sa jeszcze filmiki :): http://www.youtube.com/watch?v=YCGHPH4DxlA http://www.youtube.com/watch?v=BgnUj4OT4kc http://www.youtube.com/watch?v=fuq-tSnOLPg Edited February 3, 2012 by kakadu Quote
eliza_sk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Nooo zapowiada sie ladnie ... ale do rana po sztuce nas chcesz katować :) ? Jest gdzieś już tekst, to przygotuje sobie do allegro. Mam tekst - czy uważasz, że należy pisać o dysplazji, skoro nie jest to potwierdzone zdjęciem - kulawizna może być na innym tle. Ja bym o tym nie napisała, a wspominała ludziom przez telefon oczywiście, ale wspominała w tonie - jesteśmy w trakcie diagnozowania psa i ustalania przyczyny kulawizny - żeby od razu nie straszyć dysplazją. Daj znać. Quote
kakadu Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 (edited) no jak po sztuce :cool3: ; przeciez bylam w trakcie rzezbienia; wrzucalam jednoczesnie tu i na watek ogloszeniowy; moim zdaniem to jest ewidentna dysplazja, te nogi ledwo mu sie trzymaja bioder; oczywiscie, ze mozna o tym nie wspominac, zmienie w ogloszeniu na te fraze zaproponowana przez ciebie ;) edit: ok, zmienione ;) tylko sie trzeba teraz zabrac za diagnostyke, zeby byc w zgodzie z tekstem ogloszenia ;) dobra, wstawiam ciag dalszy - moze sie przyda :) Edited February 3, 2012 by kakadu Quote
eliza_sk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Tekst obowiązujący to ten z postu 36 ? I będą jeszcze foty jakieś, czy mam robić allegro ? Quote
kakadu Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 moge jeszcze powstawiac, a tekst zmienilam tylko na watku ogloszeniowym, zapominialam o tym... juz zmieniam ;) Quote
eliza_sk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 kakadu napisał(a):moge jeszcze powstawiac, a tekst zmienilam tylko na watku ogloszeniowym, zapominialam o tym... juz zmieniam ;) To wstaw jeszcze z 5 zdjątek i biorę się za allegro. Jeszcze raz zapytam - teks z 36 ? Quote
joteska Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 jaki śliczny chłopaczek z miodowymi oczami :loveu: zdjęcia piękne w aurze jesiennej pasują do jego kożuszka;) ech... Quote
kakadu Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 tak, ten sam - juz zmieniony; ale jak cos ci nie bedzie podchodzilo to masz wolna reke - zmieniaj do woli ;) patrzylam mu w uszy - nie ma tatuazu w pachwine nie bylysmy stanie mu zajrzec; nawet jak sie wywalil kolami do gory to sie balam mu te noge odginac, zeby mu nie wypadla ze stawu (mam stanowczo zbyt bujna wyobraznie... :cool3:) Quote
eliza_sk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Aloo, gdzie te fotki, bo allegro prawie gotowe :) I jeszcze jedno, czy warto tak dokładnie podawać msce jego przebywania skoro nie jest wykastrowany. Może darować sobie schron, numeru identyfikacyjne, tylko podać namiar na Was ? Chyba, że będzie kastrowany przed adopcją. Quote
kakadu Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 no jak gdzie fotki? wstawione przeciez; nawet linki do filmow dorzucilam na poczatku - przydadza sie? raczej nie bedzie wykastrowany, chyba, ze uzbieramy 180 zlotych i go wykastrujemy... :roll: to juz kasuje te dane wg twojej sugestii; moze faktycznie lepiej nie ryzykowac o rany - przyszlo mi do glowy napisac, ze zdjecia sa wyzej - dlatego nie widzisz bo szukasz nie tam gdzie trza ;) tak wstawilam zaraz pod tamtymi, zeby ciaglosc zachowac, zeby dziury nie bylo miedzy nimi :) Quote
eliza_sk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='kakadu']no jak gdzie fotki? wstawione przeciez; nawet linki do filmow dorzucilam na poczatku - przydadza sie? No właśnie i dlatego nie mogłam fot znaleźć :) Allegro x 8: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kanis&category=1528 Quote
Recommended Posts