kakadu Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Cantadorra napisał(a):Mój poprzedni psiak miał przecinane nerwy. Było jak najbardziej ok do końca jego życia. Dbałam tylko o systematyczny ruch, bez szaleństw. Jakość jego życia się poprawiła, ale bieganie było kontrolowane, to fakt.Więcej dłuższych spacerów niż szalony bieg. to jest bardzo dobra wiadomosc - dziekuje za nia :) Quote
joteska Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Cantadorra napisał(a):Mój poprzedni psiak miał przecinane nerwy. Było jak najbardziej ok do końca jego życia. Dbałam tylko o systematyczny ruch, bez szaleństw. Jakość jego życia się poprawiła, ale bieganie było kontrolowane, to fakt.Więcej dłuższych spacerów niż szalony bieg. To bardzo pocieszające co piszesz Contadorro:-) jakby doszła jeszcze suplementacja Kanisek mógłby osiągnąć dobra formę trzeba zastanowić sie co robić.. Kanis na pewno z tą łapinka i stawami powinien być w ciepłym pomieszczeniu na zimę- czy uda sie takie miejsce w Józefowie zorganizować? ,w schronisku tez trudno będzie dbać o jego łapkę i stawy z doskoku może rozważmy jednak dla niego hotelik lub usilne szukanie chociaż DT w miedzyczasie gdyby się przeciągała sprawa z fundacją DS dla niego powinien być parterem, z najwyżej kilkoma schodkami, nawet bez ogrodu bo i tak spacerki i odpowiednia dawka ruchu ze swoim człowiekiem są najważniejsze Quote
joteska Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Cantadorra napisał(a):Joteska i inne cioteczki, czy znacie kogoś z okolic Konstancina, żeby przyzwyczajał jako wolontariusz psa do chodzenia na smyczy? Pies z tego powodu nie może znaleźć domu, bo nie umie, a nie umie, bo go nikt nie uczy i kółko się zamyka. Nie jesteśmy w stanie utrzymywac go w DT do końca jego życia, a jest młody. nie bardzo znam z Konstancina, tylko tam kiedyś miałam podopiecznego w hoteliku ale Azyl pod Psim Aniołem go zabrał z powrotem. A czy osoba z DT jest w stanie się z psiakiem przemieścić w inne rejony Wawy na 2-3 spotkania? czy ta osoba chętnie pouczy psiaka jak sie jej pokaże? czy raczej trzebaby jeździć? to onek czy inny młodzieniec? Quote
kakadu Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 megii1 napisał(a):Kakadu, mogę numer do Ciebie na pw? wysłałam smsa ;) Quote
kakadu Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 juz sama nie wiem czy o tym pisalam, a siec mam strasznie cienka w moim lesie i nie moge znalezc; jest jedno pomieszczenie w ktorym kanis moglby pomieszkac, ale zajete jest teraz przez bardzo chorego psa foksa; nie wiem tez na jak dlugo nasz onek moglby je zajac; powiedzialam dzis pani wandzie, ktora zajmuje sie psami w wielu dziedzinach (m in podaje im leki, dba o sprawy administracyjne) ze kanis ma dziure w nodzie; obiecala zaklepac mu to suche pomieszczenie; nie wiem jaki pomysl ma megii, nie wiem co zalatwi morska, za duzo niewiadomych; Quote
kakadu Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 na wypadek gdyby zagladal tu ktos nowy, podaje link do słomianego bazarku na ktorym mozna zakupic za 5 zlotych wirtualna kostke slomy dla jozefowskich psow :): http://www.dogomania.pl/threads/217167-kostki-s%C5%82omy-dla-zagro%C5%BConego-likwidacj%C4%85-j%C3%B3zefowa...-do-25-11?p=17929878#post17929878 zapraszamy :) Quote
kakadu Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 dzis skontaktowalam sie z panstwem z rudy slaskiej; dzwonili z ogloszenia - są zainteresowani kanisem, ale musimy najpierw "naprawic" kanisowi nogi, bo panstwa nie stac na tak kosztowne leczenie; balam sie o tym napisac, ale w koncu sie zdecydowalam - to budujace, ze kanis ma wielka szanse na prawdziwy, cieply, kochajacy dom; panistwo zgodzili sie na wizyte przedadopcyjna - dla mnie to znaczy bardzo wiele; mam nadzieje, ze uda mi sie zaprosic ich na watek - dogo bardzo zyska na ich obecnosci :) ( okanisie nie wspomne) zobaczymy czy morskiej uda sie zorganizowac pomoc fundacji; jesli nie to na nas spadnie zbieranie pieniedzy na operacje; mam dwie super - kiecki na bazarek; jedna od olgi (wolontariuszka z jozefowa), druga moja; sa takie bardziej eleganckie i wyjsciowe, wiec przed karnawalem moze sie komus przydadza; do tego naprawde markowe; ale nie bedzie z nich na operacje, wiec bede was w koncu musiala poprosic o pomoc... jakakolwiek; Quote
joteska Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 ja dam 100 29- 30.11 jak tylko przyjdzie pensja, na prezent pod choinkę we własnym domku ;) Quote
kakadu Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 o rany, nie wierze po prostu - dziewczyny jestescie wspaniale! poki co uznajmy, ze ten dom jest na 99 procent, bo nic nie jest pewne dopoki sie nie stanie, a w ten sposob nie zapeszymy; wlasciwie fakt, ze panstwo sa zdecydowani, nie znaczy ze kanis ma dom;poki co jest psem bezdonmym; z radoscia trzeba bedzie poczekac az do rozstrzygniecia pewnych istotnych szczegołów; moze sie zdarzyc, ze fundacja po prostu troche doplaci co juz bedzie wielkim prezentem dla nas; wiec dziekuje za te deklaracje z calego serca i poczekajmy jak sie sprawa rozstrzygnie; Quote
joteska Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 ech spora ta dysplazja, większa po lewej:shake: ale zmian wtórnych tak dużo na szczęście nie ma, opisuję podobne stawy u ludzi Quote
kakadu Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 oj, to dobra wiadomosc jotesko :) a czy te zmiany wtorne sie moga w kazdej chwili zrobic, czy jakby mialy byc to juz by byly? Quote
joteska Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 kakadu napisał(a):oj, to dobra wiadomosc jotesko :) a czy te zmiany wtorne sie moga w kazdej chwili zrobic, czy jakby mialy byc to juz by byly? chłopaczek już nie jest pierwszej młodości, więc teoretycznie mogłyby być większe, z wiekiem będa postępować ale to bardzo zalezy od jego ruchu i sposobu obciążenia ( np.schody), masy itd.. Zdjęcie jest do góry nogami ale to nie szkodzi ;), znacznik na zdjeciach jest odwrotnie R- right, jak popatrzymy to główki powinny wejść do panewek ( tych wydrążeń) a lewa główka nie ma takiego wydrążenia by ją pokryło, ten staw pewnie troszkę podwicha sie przy chodzeniu, stąd jak dr zauważył ta łapinka tak chora. Obcinająć część główki częściowo tylko zabezpieczamy przed podwichaniem- zeslizgiwaniem się spod tego daszku. Kajka 27 mi mówła że nadbudowuje sie tez z kości ten daszek nad główką ale tylko u młodych psów i rzadko w Polsce:shake:. W jego stanie suplementy tez podratują miejsca niezniszczone, na pewno warto dawać:) Quote
WILCZUREK Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Cantadorra napisał(a):Delcio na maxa ubawiony i wygląda na zachwyconego :) Jak widać impreza się udała. Czy moglibyście wejść na wątek Kanisa i powiedzieć o operacji, jaką miał Delek? To też psiak z problemami stawowymi ..... Napiszcie proszę, gdzie była operacja Delka, ile kosztowała, kogo polecić. http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-zbieramy-na-operacje.../page6 Cantadorra: wszystko od A do Z masz w bieżącym wątku Delka. Powolutku go poczytaj. Za dużo byłoby tu i teraz pisać, tu masz całą story. O tym, jak z pomocą Nieocenionych i Wspaniałych Dziewczyn z Dogo: Basi i Karolinki "Bros" a także Wielu Innych - oraz Mojej Najukochańszej Ninki udało się nam Delaczka postawić mocno "na łapy". Już nie chore! Biegajace i brykajace :lol: Polecamy oczywiście dr Bieżyńskiego z Wrocławia. Kliniki Weterynaryjne. Mam do Niego 100%-towe zaufanie! Wspaniały Człowiek i Lekarz :loveu::loveu::loveu: Wątek Delaczka tutaj ---> http://www.dogomania.pl/threads/207080-PIĘKNY-DEL-już-w-DS-kochany-zaopiekowany-czeka-go-jeszcze-rehabilitacja-po-zabiegu Quote
kakadu Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 bardzo dziekuję - zaraz sobie poczytam ten wątek Quote
kakadu Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 będziemy potrzebowali pomocy w zbiórce fantów na bazarki, bo trudno prosić o wsparcie finansowe szczególnie, że przed nami święta...:roll: Quote
kakadu Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 podrzucamy :roll: fanty potrzebne; mam juz malowana butelke i recznie robione papierowe piekne kwiatki, ale to ciągle mało... Quote
Nina Ostasiuk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Duuuuuuuuuuużo zdrówka dla przystojniaka :loveu: Quote
kakadu Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Nina Ostasiuk napisał(a):Duuuuuuuuuuużo zdrówka dla przystojniaka :loveu: bardzo dziekujemy za zyczenia :) Quote
kakadu Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 i zapraszam na bazarek z dwiema ekstra kieckami; wyroby markowe w sam raz na nadchodzacy czas zabawy ;) http://www.dogomania.pl/threads/218370-2-markowe-sukienki-(laura-ashley-YVE-LONDON)-na-operacje-kanisa-do-11-12-g.-21-00 Quote
kakadu Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 dobre wieści - zwolniło sie miejsce w lecznicy; kanisek będzie mógł w weekend pojechać do szpitaliku i leczenie będzie mogło być juz wdrożone :multi: co prawda nie mamy jeszcze pieniążków, ale koleżanka z pracy przyniosła mi torbę fantów więc zrobię niedługo bazarek i zaczniemy żmudne ciułanie ;) Quote
Cantadorra Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 No to super wieści. Jak dobrze, że zacznie się coś dziać. Quote
kakadu Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 czy znacie kogos z rudy śląskiej? chcialabym, zeby ktos wpadl do tego domku - państwo zgodzili sie chetnie na wizyte; tak na wszelki wypadek, zeby mi nikt pozniej nie zarzucil, ze dom nie byl sprawdzony... Quote
Recommended Posts