Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

joteska napisał(a):
Eliza , Ty jesteś urodzonym utalentowanym fotografem!!! Wydobywasz całe piękno tych piesiów. Może wpadniesz do Wawy Kanisowi zdjątka zrobić?:lol:

kakadu napisał(a):
mialam pisac to samo ;)
tylko nie do wawy, a do jozefowa :)

Haha, dzięki :) Ale jakoś nie po drodze mi do stolicy. To zasługa super modeli - mówię Wam.
O Jotesko, czy to ten Józefów - Patrolkowy Józefów ?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

joteska napisał(a):
nie Elizka, to jeszcze inny Józefów po mojej stronie wsi, na obrzeżach Wawy:lol:
jak dziewczynki zrobią zdjątka adopcyjne to pomożesz?

Z allegro obiecuję pomoc, na resztę niestety czasu brak, bo z ogłoszeniami naszych jestem sama. Ale kakadu - błagam, postarajcie się o ładne foteczki, bo to podstawa sukcesu.

Posted

Collie napisał(a):
Witam się ;)
Śliczny ON i aż dziwne,że bez domu.

no wlasnie, ale moze jego los sie odmieni...

Beatrx napisał(a):
jaki biedulek:( jest już gdzieś ogłoszony czy dopiero tu ma wątek?

na razie zrobilysmy mu z kolezanka zdjecia bo przyszedl do naszego sektora; olga dziala na fb, dala tam jego zdjecia, a dalej widzialam ktoras dziewczyna napisala, ze wrzucila go a owczarki w potrzebie; teraz to juz mam nadzieje poleci lawinowo; oby z sukcesem; musze go poszukac na tych owczarkach;

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Już jestem, postaram się znaleźć bazarek z ogłoszeniami dla niego. Proszę przygotować zdjęcia i opis psa typowo do ogłoszeń. Śliczny jest, przed zimą koniecznie musi mieć ciepły kąt.

elzbietko - nowe zdjecia beda dopiero w piatek chyba, ze ktos inny mu je zrobi; na fb sa te co tutaj, autorstwa olgi i jakies starsze doroty, na ktorych jest jeszcze niewyczesany i zle wyglada; te pol godziny skubania, wyczesywania i wycinania nozyczkami daly jednak rezultaty ;)
nie wiem czy dam rade cos w piatek cyknac bo bede sama (tz juz odmowil wspolpracy bo ma cos do zalatwienia akurat);
ale zadzwonla do nas dzis pani, ktorej wydaje sie, ze rozpoznala w kanisie swojego owczarka skradzionego kilka lat temu; powiedziala mi, ze bedzie w schronisku w czwartek bo teraz maz zabral jej samochod; ale jesli nawet okaze sie, ze kanis to dawny papaj, to i tak go n ie wiezmie bo ma juz 4 i pol swojego psa (4 duze i jednego jamnika) i poza tym szykuje sie do akcji likwidacji jakiejs pseudohodowli z labradorami i owczarkami (pewnie chce dac dt),ale obiecala tak czy owak pomoc w szukaniu domu; wiec kolejna osoba do pomocy, a to bardzo cenne;
w sumie to dobrze sie stalo, ze wzielam kanisa na ten meczacy spacer po ktorym zaczal kulec bo w ten sposob wzbudzil we mnie wyrzuty sumienia i motywacje do dzialania ;)
pomyslec, ze siedzial w innym sektorze juz pol roku...

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Zamówiłam ogłoszenia, czekam na numer konta, robię wpłatę za 100 ogłoszeń i proszę o wklejenie na wątku treści ogłoszenia i zdjęcia psiaka. http://www.dogomania.pl/threads/217121-lV-Bazarek-ogłoszniowy-20-40-60-80-100-celem-wsparcia-Beziola-do-15listopada2011r.?p=17959017&posted=1#post17959017

nie wiem jak ci dziekowac elzbietko :loveu:
zabieram sie do tego tekstu jak pies do jeza; czy ma byc dlugi czy krotki; cos konkretnegopoza wiekiem i stanem zdrowia ma sie tam znalezc?

Posted

moze bys taki tekst? wszelkie uwagi mile widziane :)
moze mozna by wykrzystac te zdjecia co sa choc do kilku ogloszen, zeby nie tracic czasu...?

kanis to ok. 4-5 letni owczarek niemiecki; został przywieziony do schroniska w Józefowie z Nowego Dw. Mazowieckiego w czerwcu 2011 roku; siedzi w ciasnej, wilgotnej celi już pół roku; jego stawy chorują od ciągłego leżenia na zimnym betonie; kanis kuleje i będzie wymagał podawania specyfików wspomagających stawy; jesteśmy w trakcie diagnozowana przyczyn tego stanu; prawdopodobnie odczuwa ciągły ból w tylnych łapkach, a mimo to jest radosny i przyjaźnie nastawiony do człowieka; właściwie to ożywia się wyłącznie na jego widok; pozostałe godziny leży apatycznie i cichutko, wyglądając przez kraty, podczas gdy inni towarzysze niedoli wściekle ujadają; szukamy dla tego wspaniałego, zrównoważonego psa domu; nie pozwólmy, aby nadchodząca zima zastała go w tych strasznych schroniskowych warunkach; kanis nie powinien chodzić po schodach, dlatego wskazany byłby dla niego dom z ogrodem, ale z mieszkaniem w domu, nie w budzie; dom w którym będzie traktowany jak przyjaciel; odwzajemni się miłością i oddaniem;
kanis jest zachipowany, zaszczepiony;

wolontariuszka Marta: 664 850 190, [email protected]
wolontariuszka Olga: 607 575 260, [email protected]

Posted

Dostałam pw.
Kasą nie wspomogę, leżę jak długa finansowo.
Biedny jest, jego miejsce jest w domu z ogrodem, leżeć niechby sobie leżał na ziemi, ale wtedy gdyby miał wybór między suchą ziemią, budą, garażem, przedpokojem czy łóżkiem....
Trzymam kciuki, by udało mu się opuścić schron.

Posted

Kakadu, ja juz po wizycie. Panstwo zakochali sie w wielorasowym Maxie od pierwszego wejrzenia. Nawet nie chcieli ogladac innych kandydatow.
Troche szkoda, bo fajny dom. Ale Kanis jest piękny, wiec na pewno chętnych nie braknie.

Posted

och, fajnie, ze maksio znalazl domek - zycze jemu i jego nowym opiekunom wspanialego wspolnego zycia :)
a tobie belo dziekuje za pamiec i polecam sie na przyszlosc :)

Posted

Awit napisał(a):
Dostałam pw.
Kasą nie wspomogę, leżę jak długa finansowo.
Biedny jest, jego miejsce jest w domu z ogrodem, leżeć niechby sobie leżał na ziemi, ale wtedy gdyby miał wybór między suchą ziemią, budą, garażem, przedpokojem czy łóżkiem....
Trzymam kciuki, by udało mu się opuścić schron.

ale nam kasa nie jest potrzebna ;)
oczywiscie elzbietka zaplacila za mase ogloszen :loveu: , ale pieniedzy jako takich nie zbieramy
domu szukamy, a im wiecej nas jest tym wieksza szansa;
wiec cieszymy sie, ze zajrzalas :)

Posted

no troche ustawia te suke ktora z nim siedzi w boksie, ale nie jest zajadly, wystarcza mu, ze ona schodi z drogi; zreszta daisy jest dosc plochliwa,wiec trudno powiedzi co by bylo gdyby sie postawila; ale przez dziedziniec gdzie psy chodza luzem przeszlismy bez problemow; wydaje mi sie ze nie jest zaczepny za bardzo; ale pewnosci to oczywiscie nie mam wiec nie wiem co by tu napisac w ogloszeniu zeby bzdur nie nagadac;

Posted

umowilam sie z kociabanda2 na piatek na zdjecia; kocio jest milosnikiem filmikow wiec bedzie mozna zamiescic tez link do filmu w ogloszeniach; wiec beda zdjecia i film :)

Posted

Psy inaczej zachowują się w schronisku niż w swoim domu. Wiadomo, że są takie co się całkowicie nie nadają, ale skoro nie jest agresywnie nastawiony ogólnie dla wszystkich zwierzaków w koło to jest nadzieja...

kakadu napisał(a):
no troche ustawia te suke ktora z nim siedzi w boksie, ale nie jest zajadly, wystarcza mu, ze ona schodi z drogi; zreszta daisy jest dosc plochliwa,wiec trudno powiedzi co by bylo gdyby sie postawila; ale przez dziedziniec gdzie psy chodza luzem przeszlismy bez problemow; wydaje mi sie ze nie jest zaczepny za bardzo; ale pewnosci to oczywiscie nie mam wiec nie wiem co by tu napisac w ogloszeniu zeby bzdur nie nagadac;

Posted

rety! nie wiem czemu Kanis mi jakoś na Rexia się zmienił:oops: chyba dlatego , ze taki rexiowaty od dostojnego Rexa króla i jakoś takoś większość oneczków na pierwsze dostaje rexio:evil_lol:
bardzo naszego Kanisa przepraszam ale na pewno to do niego przyszłam i przychodzę:lol:
a jest szansa by mu jakoś te kostki na czymś miękkim w budzie położyć? wieczory i noce to całkiem zimne:shake: