helli Posted June 1, 2017 Posted June 1, 2017 Wydawało mi sie, ze na tym zdj. jest ufna, ale widać tylko wobec wybrańców, bidulka (nie leży jednak brzuchem do góry) Quote
Tianku Posted June 4, 2017 Posted June 4, 2017 Murko napiszę tutaj bo znajoma mi dzisiaj mówiła że jej kolega szuka psiaka dla siebie i myślę o którymś z psiaków co są u Ciebie... nie znam dokładnie szczegółów wiem tylko że samotny Pan ok 40 paru lat mieszkanie w bloku pan pracuje tak że większość czasu spędza w domu ale czasem do kilku godzin go nie ma. średni wiek pieska obojętnie czy piesek czy suczka psiak do towarzystwa może być aktywny ale nie jakoś specjalnie hiperaktywny, łagodny, Pan miał wcześniej dwa łagodne labradory. najwazniejsze żeby w mieszkaniu zachowywał czystość i nie miał lęku separacyjnego i w miarę chodził na smyczy :) pies ideał po prostu ;) Quote
Murka Posted June 4, 2017 Author Posted June 4, 2017 Tianku, ja bym proponowała: Astrę, sunia ma ok. 7-8 lat, wielkości labradora, bardzo spokojna i łagodna, czystość super, na smyczy chodzi ładnie,znikoma szansa, że będzie coś niszczyć w samotności. Minus, że jest trochę bojaźliwa i wrażliwa na zmiany - na początku się boi. Kornika, mix jamnik długowłosy, waży 11 kg, ma ok. 8 lat. Psiak pełen energii i temperamentu, ale typowy domowy kanapowiec, wielki pieszczoch. W domu ideał, na smyczy chodzi. Minus, że charakter jamniczy - lubi szczekać, gonić np. ptaki itd. Dasza, sunia ok. 10 kg, w domu ideał, na smyczy ładnie chodzi, spokojna i grzeczna. Ma ok. 7 lat. Trochę bojaźliwa, ale szybko się przyzwyczaja do nowych warunków i wszelkich zmian. I jeszcze są dwie mniejsze suczki, obie mają po 8 kg, Tinka (krótkowłosa) ma ok. 4 lata, Lika (długowłosa) jest trochę młodsza. Obie w domu zachowują się wzorowo i od początku perfekcyjnie zachowują czystość. Pięknie też chodzą na smyczy. Tinka jest spokojniejsza, jest bojaźliwa, ale skłania się ku człowiekowi, Lika jest bardziej temperementa i bardziej niezależna. 1 Quote
Tianku Posted June 5, 2017 Posted June 5, 2017 Dziękuje Murko :) podesłałam już psiaki :) a Miła tez by się nadawała? ona jest dużo większa od Astry? Quote
Murka Posted June 5, 2017 Author Posted June 5, 2017 14 godzin temu, Tianku napisał: Dziękuje Murko :) podesłałam już psiaki :) a Miła tez by się nadawała? ona jest dużo większa od Astry? Miłej nie proponowałam, bo: - jest starsza, ma ok. 10 lat -nie wiem jak zachowa się w domu w czasie samotności... ma spory temperament i jest bardzo ciekawska. -ma jakąś alergię (chyba żywieniową) Ona jest prawie taka jak Astra, waży 30 kg. Bardzo fajna sunia. Gdyby powyższe nie przeszkadzało to można proponować:) Quote
Murka Posted June 11, 2017 Author Posted June 11, 2017 Dziś do domu pojechał Szafir:) Pan przyjechał po niego aż z Poznania! 1 Quote
helli Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Piękny, ale chyba dość aktywny, to on chyba "napastowal" Alaske, bawić sie chciał namolnie Quote
Murka Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 Napastował Alaskę i w końcu nauczył ją się bawić:) brykała z Szafirem niczym szczeniak:) Quote
Tianku Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Po takiego przystojniaka nic dziwnego że aż z Poznania jechał :) Szafir ma intrygujące spojrzenie :) Quote
helli Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 odgrzebane: http://www.dogomania.com/forum/topic/338209-106-alaska-pojechała-do-swojego-domku-bądź-już-zawsze-szczęśliwa-cudna-sunieczkonie-chcę-już-cierpiećchcę-zasnąćalaska-z-depresją-poddaje-siębłagam-o-pomoc-dla-niej/?page=22#comment-17049075 2 Quote
Tyśka) Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 I szczęściarze (Alaska i Szafir) w podobnym czasie pojechali do siebie :) Quote
Murka Posted June 13, 2017 Author Posted June 13, 2017 Szafir w DS:) A tu jeszcze sielsko-anielsko, czyli niedzielne popołudnie:) 1 Quote
Sara2011 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Heheh, trzeba uważać gdzie nogi stawiać, co krok to pies :). Fajnie <3 Quote
helli Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 miejscowki na sieste pozajmowane, 2"Corgi" chyba preferuja plytki czy bliskosc drzwi --- czy to Malenstwo tam w tyle k. Liki/Tinki? rosnie? (hehe, czy maleje) Quote
Murka Posted June 15, 2017 Author Posted June 15, 2017 Miał przyjechać kolejny psiak ze schroniska w Zamościu, ale wróciła z adopcji Kaśka (rok temu adoptowana!):( A od dziś mamy nowego lokatora: oto Dżeki, któremu założę jutro wątek. Quote
ewkar Posted June 16, 2017 Posted June 16, 2017 Nienawidzę zwrotów z adopcji.Dlaczego Kaśka wróciła? Quote
helli Posted June 16, 2017 Posted June 16, 2017 1 godzinę temu, ewkar napisał: Nienawidzę zwrotów z adopcji.Dlaczego Kaśka wróciła? Ma swój wątek gdzie wszystko jest Quote
Murka Posted June 16, 2017 Author Posted June 16, 2017 Wątek Dżekiego: http://www.dogomania.com/forum/topic/339387-dżeki-nieduży-miły-kundelek-szuka-domu/ Quote
Murka Posted June 29, 2017 Author Posted June 29, 2017 Szafir pozdrawia z DSu, wszyscy są nim zachwyceni:) 3 Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Piękny jest! Ale ma chłopak życie! :) Quote
Murka Posted June 30, 2017 Author Posted June 30, 2017 Dziś do domu w okolice Jeleniej Góry pojechała Astra:) Quote
Recommended Posts