Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy Wszystkich :loveu:

Tak jesteśmy już w Polsce.
Dojechaliśmy troszkę po północy i już nie mieliśmy sił aby się odezwać.
A dzisiaj niestety dogomania nie dała nic nam napisać :angryy:

Szwecję przejechaliśmy spokojnie, troszkę czasu zajął nam Stockholm ale i tak dotarliśmy spokojnie na czas :cool3:

Na promie na szczęście nie bujało zbyt mocno.
Psy postanowiły że się tylko wysikają w ostateczności Ronek skłonił się do tego aż jeden raz :roll: Szarek ze względu na wiek więcej razy, chyba z 3 na 18 godzin płynięcia.
Koty z możliwości płynięcia były zadowolone bo wreszcie skorzystały z kuwety.
Tu wyjaśnienie nasze koty stwierdziły że w samochodzie się nie korzysta z kuwety, tak więc na promie załatwiały sie do woli a później przez całą Polskę nie złamały swoich zasad, mimo usilnych próśb naszych.

Tak dla podsumowania podróż do Łodzi przypomniał nam dobitnie jak to się jeździ w naszym kraju : można to przeczytać w następujący sposób, dziury, koleiny, dziury, koleiny, remonty, objazdy i idioci i mordercy na tych drogach jednym słowem nic przyjemnego i nic z czego można być dumnym.

Natomiast z Łodzi do Sosnowca jechało się już znacznie lepiej i ten odcinek drogi pokonaliśmy w niespełna 4 godzinki :multi:

To może na tyle w tej chwili informacji ;)

Posted

Justysia i Grześ napisał(a):
Tak dla podsumowania podróż do Łodzi przypomniał nam dobitnie jak to się jeździ w naszym kraju : można to przeczytać w następujący sposób, dziury, koleiny, dziury, koleiny, remonty, objazdy i idioci i mordercy na tych drogach jednym słowem nic przyjemnego i nic z czego można być dumnym.

Ojć :evil_lol: nie ma jak w ojczyźnie ;)

Pozdrawiamy gorąco :loveu:

Posted

EEE tam .... marudzicie :eviltong::eviltong:

Uściski :loveu:

Posted

beam6 napisał(a):
A ja sobie czytam cichutko, i wcale się nie obrażam, i domku do kociczek szukam o.......!
beam cieszymy się bardzo że się nie obrażasz :multi:

A za każdą pomoc w szukaniu domków dla kociczek jesteśmy bardzo a to bardzo wdzięczni bo ich sytuacja nie daje nam spokoju :shake:

Posted

:kociak: :kociak: :kociak:

Naprawdę czuwa coś nad nami :roll:
Gdybyśmy mieli jak to nie zastanawiałabym się zapewne ani chwili nad powiększeniem stada, ale nie mamy na to żadnych szans… Ani warunków, ani pieniędzy a nawet jeśli by to było to i tak potrzebne by nam było pół roku…

Miałam oczywiście okazje poznać te dwie ślicznotki i zakochać się po uszy :loveu:
Zrobiłam im też parę zdjęć (powrócił nadworny fotograf :lol:) żebyście mogli sami zobaczyć i popodziwiać.

Kociczki są przepiękne, przeurocze, przewspaniałe :loveu: :loveu: :loveu:
Naprawdę marzenie – heh…

Nie da się nie zakochać, no zwyczajnie się nie da.

Zdjęcia starałam się zrobić jak najlepszej jakości aczkolwiek było troszeczkę pochmurno a śliczności są czarne i troszkę się ruszały, więc dość często wychodziły zamazane… Tak czy siak podziwiajcie :

A kuku :D

I co z tego, że otwarte - tutaj będę leżała...

Tutaj wywalamy się kołami do góry żeby pokazać zainteresowanym ogrom jasności na mym ciele - widzicie tę małą rozjaśnioną plamkę na dole brzuszka :)

Zwróćcie też uwagę na moje pazurki - nie widzicie ich ?
No właśnie, mnie naprawdę nie przeszkadza dotyk człowieka, ufam ludziom i wierzę, że chcą dla mnie dobrze nawet gdy wywracają mnie na plecy :fadein:

Dwie czarne księżniczki...

Jak to na radosnego dzieciaka przystało robię psikusy...
Poczekałam ślicznie leżąc aż kobieta nastawi sobie ostrość itp i kiedy już miała robić zdjęcie zabrałam się za wygibasy z listkiem :lol:

Prawda, że jestem śliczna i zwinna ?

Co łatwo zauważyć małe mają śliczne bursztynowe (na moja oko to właśnie bursztyn ;) ) oczęta i przepiękną lśniącą sierść – biorąc pod uwagę warunki w których się znajdują, czyli stary, niezbyt czysty garaż a nie czyściutki domek, to ich sierść robi naprawdę piorunujące wrażenie :crazyeye:

Posted

Aga zgadza się kociczki bardzo pilnie szukają domku/ków.

Nie mamy zielonego pojęcia gdzie ich szukać :shake:
Niestety sytuacja jest o tyle paląca, że kociczki tak naprawdę powinny trafić do swoich ludzi w przeciągu tygodnia. Pomijając fakt, że już wystarczająco długo czekają oraz fakt, że zapewne domki bardzo chciałyby się nacieszyć jeszcze tymi dzieciaczkami zanim się zestarzeją ;) - tutaj chodzi o coś poważniejszego :-(
Tak jak pisaliśmy zajmuje się nimi mama a mamę chcemy porwać na troszkę z nami do Szwecji. Jej pobyt pomógłby nam poradzić sobie z przeprowadzką do nowego mieszkanka, (mamy jeszcze naprawdę sporo roboty) no i oczywiście nie muszę chyba wspominać o tym, że zależy mi na tym po tak długiej nieobecności w kraju...
Rany, to naprawdę jest ciężka sytuacja - jeśli mama wyjedzie to nie za bardzo miałby kto się nimi zajmować, nie chcemy tego przecież a nie mamy pojęcia jak znaleźć dom tym ślicznotkom :placz:

Posted

egradska my na prawdę lubimy robić miłe niespodzianki :evil_lol:
Zgadza się wpadliśmy wszyscy na mini urlopik i jesteśmy na wyciągnięcie ręki jeszcze troszkę czasu.
Dzisiaj nasza cała ferajna była szczepiona przeciw wściekliźnie i troszkę badana, przed powrotem czeka ich jeszcze odrobaczenie i będą mogły spokojnie wracać z nami do domku ;) hmmm, no a nas jeszcze czeka wizyta u powiatowego inspektora weterynarji, heh :roll:

Żyjemy znowu w ciągłym biegu, to naprawdę bardzo niewiele czasu na zrobienie tego wszystkiego co byśmy chcieli tym bardziej, że musimy zrobić najpierw to co musimy... Niestety nie wystarczy czasu na większość :shake:

Posted

czar_na napisał(a):
Zakochałam się w tych czarnoksiężniczkach buuu
Nie to żebyśmy coś sugerowali albo coś, ale nasze kociczki pasowały by idealnie do Twojego psiska :evil_lol:

Seaside napisał(a):
Cudowne!!!!!!!!!!!!
Zakochałam się :loveu::loveu::loveu:

Tak naprawdę dziewczyny to te zdjęcia nie oddają ich uroku. To czarne baby są w końcu a jak wiadomo czarnym stworom dosyć ciężko się robi dobre zdjęcia :mad:
Poważnie mówiąc to one są urocze i myślę, że po zobaczeniu ich zakochałybyście się naprawdę na amen, ja nie potrafię ich nie kochać i jestem praktycznie stuprocentowo pewna, że gdybyśmy mogli to stadko już byłoby większe... To marzenie - piękne, czarne, cudne oczęta, ... - rany, naprawdę marzenie :roll:

Posted

Ciocie, Wujkowie... jesteście tu ?

Zostaliśmy sami na wątku, ale nie poddajemy się.
Spójrzcie proszę w te wielkie, piękne oczęta niepewne swojej przyszłości... One potrzebują człowieka :-(

Mamy tylko kilka dni na znalezienie im cudownych domków/cudownego domku... Mamy tylko kilka dni na zrobienie czegokolwiek... na danie im szansy na dobre, bezpieczne życie.

Posted

Kocham Polskę, ale chyba nikt mnie przez dłuższy czas nie zmusi do przyjazdu tutaj :placz: :placz: :placz:

Nie mamy zielonego pojęcia co zrobić, nie mamy pojęcia gdzie szukać pomocy :placz: :placz: :placz:

Jakąś godzinę temu znaleźliśmy pod domem maleńkiego czarnego kociaka, (na moje oko to chłopczyk i ma pewnie góra 2 miesiące)...

Na 99% ktoś znalazł rozwiązanie swojego pomysłu i podrzucił go nam :placz::placz: :placz:

Maluch najwyraźniej miał dom, lgnie do ludzi, na pewno nie jest dzikim kotem.
Bez zastanowienia wdrapuje się na rączki i doskonale zdaje sobie sprawę z tego do czego służą drzwi... Gdy drzwi zamknęły się za nami sprawdzał okna - znalazł jedno uchylone i wszedł zadowolony do środka :placz: :placz: :placz:

Boże, pieprzone przepisy, gdyby się dało je obejść to zabralibyśmy ze sobą chociaż tego malucha - tak czy siak wciąż zostałby problem z wydaniem kociczek, ale to dwa kotki a nie trzy.......... Ale nie da się, no k.... (przepraszam) nie da się :placz: :placz: :placz:

Ja już nie potrafię, zwyczajnie wymiękam... To straszne, ale mam ochotę strzelać do debili, którzy gotują tym niczemu winnym stworzeniom taki los - one wszystkie cierpią przez człowieka, nie chcę być człowiekiem - wstydzę się tego !!!