Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDIT:
SZARIK Z pAńCIOSTWEM I FUTRZASTYMI PRZYJACIółMI JUż W SZWECJI!!!!!! :multi::multi::multi::multi:

EDIT 2009-08-05: SZARIK ODSZEDŁ :placz: [']['][']

Szarik to starszy pies wiek 13 lat... oddany przez właściciela z powodu wyjazdu do Irlandii...pies jest ułożony, nieagresywny, bardzo łagodny, mieszkał w domu z ogrodem...

Szarik w cudnych rękach - podróżuje sobie teraz po świecie :D

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Staruszek potrzebuje ciepłekgo kąta na zimę :( Hotelik mu to zapewni.
Dziewczyny organizujmy transport - w starym wątku Magdina podała nr na Panią Wandę. Grunge zadzowńcie tam z Ss. Jeśli zgoda będzie, to organizujemy transport!!!!

Posted

dziewczyny żeby dzwonić i cokolwiek ustalać najpierw chyba lepiej nazbierać jakieś pieniądze albo przynajmniej chętnych co będą pokrywać koszty.... bo jeśli zawieziemy go tak daleko a sie okarze że tylko 2 czy 3 osoby będą wpłacać po jakies 30 zł miesiecznie to nie wiem czy jest w tym jakiś sens.... kto potem zapłaci zadłużenie w hotelu?

Posted

Może w ten szczególny dzień ktoś zechce zadeklarować jakieś wpłaty dla Szarika ????
Tak niewiele potrzeba, by miał lepsze warunki i odrobinę zainteresowania od ludzi !!!!! To 13-to letni pies odrzucony przez właściciela, jakie ma szanse w schronisku ????!!!!!!

Bardzo proszę w imieniu psiaka i naszym !!!!
Chociaż po 20 zł. miesięcznie !!!
To nie jest wielka suma, a dla Szarika to ogromna szansa !!!!

Musimy zebrać co miesiąc 200zł.
Mamy deklarację na 20zł. - to tragedia dla Szarika !!!!
Czy Ktoś zechce mu pomóc ??????

Posted

quasimodo - każda wpłata (nawet jednorazowa) pomoże Szarikowi !!!!

Transport jest sprawą bardzo ważną i jest to wydatek jednorazowy. Wszystkie zebrane dla Szarika wpłaty będą mogły pomóc w opłacaniu miejsca jego pobytu.

Oczywiście, że ważne są stałe deklaracje, bo to konieczne w przypadku dłuższego pobytu, ale nie jest to sztywnym warunkiem wyjazdu Szarika.
Prosimy o każdą kwotę, bo każda daje Szariczkowi szansę !!!!

Posted

Musimy przeliczyć ewentualne koszty - to trochę zależy od rodzaju transportu jaki będzie możliwy do załatwienia. Kwoty zapewne będą nam znane po Świętach.

Grunge13 i Ss - bardzo prosimy, byście sprawdziły wszystko w schronisku jak najszybciej. To najpilniejsza sprawa !!!!!
Poprosimy o dokładne informacje bieżące !!!!

Grunge13 - dwie, czy trzy Osoby po 30zł. to nie będzie wcale tak kiepsko !!!
Oby tylko takie się znalazły. Koszt ok. 200zł. miesięcznie nie jest wg. mnie przerażający ! Załatwcie to o co prosimy !!!

Czy ktoś zechce jeszcze wesprzeć staruszka Szarika jakąś comiesięczną wpłatą ??????!!!!!!!!

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Musimy przeliczyć ewentualne koszty - to trochę zależy od rodzaju transportu jaki będzie możliwy do załatwienia. Kwoty zapewne będą nam znane po Świętach.

Grunge13 i Ss - bardzo prosimy, byście sprawdziły wszystko w schronisku jak najszybciej. To najpilniejsza sprawa !!!!!
Poprosimy o dokładne informacje bieżące !!!!

Grunge13 - dwie, czy trzy Osoby po 30zł. to nie będzie wcale tak kiepsko !!!
Oby tylko takie się znalazły. Koszt ok. 200zł. miesięcznie nie jest wg. mnie przerażający ! Załatwcie to o co prosimy !!!

Czy ktoś zechce jeszcze wesprzeć staruszka Szarika jakąś comiesięczną wpłatą ??????!!!!!!!!

Czy juz może coś wiadomo?

Posted

Pitty napisał(a):
Na razie moge przekazac 30 Euro.Pieniadze jutro dotra do mojej mamy w Poznaniu , a ona przekaze je zaraz dalej.Prosze o numer konta,albo adres.

Numer konta:
78213000042001038801430001

VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

z dopiskiem "Szarik Rybnik"

niech narazie zostanie ten Rybnik..ok?

Posted

A czy byłaby szansa ustalić, co u piesia, czy startuje ta akcja jego podrózy do hoteliku i ile potrzeba na to pieniędzy oraz ile potrzeba dla niego (na już - tzn. z góry) za sam hotelik?
Pytam, bo jeśli byłyby konkretne kwoty, to może zbiórka by lepiej ruszyła? Na razie wiadomo (jesli dobrze zrozumiałem) że miesięczny pobyt kosztuje 200 zł (a może więcej?). Czy jeśliby trochę sie uzbierało pieniędzy to jest mozliwośc szybkiej podróży, tak żeby biedaczysko nie cierpiało w schronie?

Posted

Dzwoniłam do schroniska SZariczek nadal tam przebywa lecz czuje siee dość dobrze :) postaram sie jechać jutro i go odwiedzić :) rozmawiałam z kierownikiem jemu podoba sie pomysł zabrania Szarika bo na pewno w hotelu będzie miał lepszą opiekę... koszty zabrania Szarika ze schroniska są niewielkie więc ja moge je pokryć... więc dziewczyny teraz wy musicie zdecydować co dalej ja Szarika moge mieć nawet jutro w domu ale co dalej u mnie niestety nie może zostać :( Lecz jak nie wezmę go jutro to moge go wziąśc dopiero w sobotę 6 stycznia...

Posted

Jeżeli zdecydujecie o zabraniu psiaka jutro to my możemy zadeklarować przelew w dniu jutrzejszym 120 zł. Trzeba by zobaczyć ile się zebrało i zadeklarowało już dla Szariczka i może starczyłoby na jakis czas w hoteliku - a jak juz tam się znajdzie, to łatwiej będzie zbierac konkretne kwoty na kolejne miesiące.
Jeśli uznacie, że jeszcze nie można go zabierać to zadeklarowane pieniążki przelejmy dla potrąconych piesków w Chynowie.

Posted

grunge - zadzwoń jeszcze do Pani Wandy, Magdina w poprzednim wątku podała nr czy się zgadza - no i teraz organizacja transportu jeszcze. Bo przecież nie sztuka go zabrać bez transportu :)

Posted

Krótko, tak jak to widzę -

1. Dziewczyny idą do schroniska zobaczyć co z Szarikiem (koniecznie idą !)

2. Grunge13 - jutro nie możesz go zabrać, bo najpierw trzeba zapewnić transport, a to jest najtrudniejsze w tej chwili !!!!!!

3. Grunge13 - Zadzwoń do Pani Wandy, by szykowała miejsce dla Szarika, ale najwcześniej od 6 stycznia (tak jak napisałaś), ale musisz zrobić w tej rozmowie zastrzeżenie, że w przypadku braku na ten czas transportu, przyjazd Szarika może się opóźnić i, że będziesz w kontakcie tel. z Panią Wandą !!!! Powołaj się przy tym na rozmowę Magdiny !

4. Seaside - trzeba prosić o transport w tytule wątku - napisz dokładnie skąd i dokąd !!!!!!!!!! No i oczywiście, że pilne !!!!
I może również w transportowym (spróbujmy poprosić na 6 stycznia).
Zobaczymy, jakie są możliwości (i czy są).

5. Zwrot za paliwo, oraz ewentualnie jeśli trzeba jakaś dopłata będą przewidziane.

Nadal bardzo prosimy o pomoc w gromadzeniu pieniędzy na przejazd i pobyt Szarika w Wągrowcu !!!!!!
Każda kwota pomoże psiakowi !!!!!!
Będziemy niezmiernie wdzięczni za stałe comiesięczne wpłaty dla Szarika !!!!!

Prosimy o transport dla staruszka !!!!!!!!!!

quasimodo
- bardzo by nam pomogła Twoja wpłata, ale jak widzisz nie jest możliwe tak szybkie przewiezienie Szarika, transport zawsze jest najtrudniejszy do zorganizowania, czasem psiaki i miesiąc (bywa, że dłużej) czekają, bo akurat nikt w tamtej okolicy, gdzie przebywają nie jeździ.
Przykre, ale takie tu są realia. Psiaków żal, a ręce związane tak prostą wydawać by się mogło sprawą jak przejazd.

Kto nam może przeliczyć kilometry i poradzić jak zorganizować przejazd, by doszedł do skutku (może jakoś łączone z innym przejazdem psiaka ?)
Postaram się jeszcze tu dzisiaj wejść, ale mam problemy z netem.
Seaside - co myslisz o tym wszystkim powyżej ? Proszę, jeśli możesz przypilnuj sprawy, bo Aga_Mazury chyba bardzo zajęta w Ostrowie.

Posted

W takim razie teraz wpłacimy innym pieskom, które potrzebuja pieniążków natychmiast, a o Szariczku będziemy pamiętali i z nastepnej pensji spróbujemy podesłać...
Najważniejsze, żeby biedulek się trzymał i grzecznie czekał.

Posted

pODPISUJĘ SIĘ POD TYM PRZYJACIELU!!!
Z tego co magdina mói, pani Wanda jest bardzo dobrą osobą i już jest uprzdzona o Szarusiu - kwestia znalezienia transportu - wtedy Grunge może go ze schronu zabrać. I wtedy możemy zacząć wpłącać (moja deklaracja jest 100%)
Zmieniłam już tytuł i zaczynamy pytać - wpiszę też do wątku transportowego.