Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojeeej, wreszcie trafiłam na wątek Szariczka :loveu: :loveu: :loveu:
Dużo zdrowia i pozdrowienia od dziadzia dla dziadzia :loveu: (też mam chorego staruszka).

Czekam teraz na wiadomość od Jadzi, na jakie konto przesłać Wam pieniążki za jej bazarek:)

Posted

o wlaśnie , ja też mam pytanie "finansowe" ?
gdzie wplacić kaskę z bazarku -na AFN , czy jakieś inne konto ?

a jak się czuje nasz ulubieniec ?
jak pycholek ? goi się ?

Posted

Wszystkim życzymy SMACZNEGO podtuczania się pączuszkami

[quote name='Pitty']Gratuluje pierwszego spedzonego z Szarikiem miesiaca i zycze jeszcze DUZO, DUZO wiecej.My też życzymy sobie DUŻO, DUŻO więcej :evil_lol:

Tobie Pitty i wszystkim innym również.
Jednym słowem – ZDROWIA dla naszych zwierzaków (nie tylko psiaków oczywiście ;)) !!!

Dobermania witamy w naszych skromnych progach :multi:
Nawet nie wiedzieliśmy, że też masz dziadzia w domciu :oops:, zakręcone mamy życie i wciąż za mało czasu na śledzenie wątków - staramy się jakoś nadrabiać zaległości, ale to nie jest proste :shake: Jeszcze nie dotarliśmy na Twój a przypuszczamy, że takowy jest :oops:
Obiecujemy, że się poprawimy :cool1:

Toska
tak się właśnie zastanawiamy, gdzie byłoby najlepiej … :hmmmm:

Może sama zadecyduj jak Ci się podoba, bo my chyba nie dojdziemy do żadnych konkretnych wniosków – nie wiemy, kiedy, ile i na co będziemy musieli te pieniążki z AFN-u „wyciągnąć” – więc ciężko jest nam stwierdzić ile by było tam potrzebne…

Pycholek goi się bardzo ładnie, opuchlizna zeszła i został tylko malutki strupek :bigcool:

Posted

[quote name='Seaside']O ja głupia spóźniona
Szaruniu piję za Twoje zdrówko (chyba z roboty mnie nie wywalą??)Ano spóźniona :mad: To i pić trzeba podwójnie - a czy z pracy cioteczkę wyrzucą :niewiem: to zależy co tam cioteczka robi - oprócz tego dzisiejszego picia oczywiście :diabloti:

[quote name='Seaside']A mam prośbę o wpisywanie za co już pieniążki przyszły - ja tu muszę kontrolę nad finansami trzymać :czytaj: :candle:Jak widać cioteczka Seaside skrupulatną księgową chce być... no dobrze, to my w tym pomożemy i wypisywać będziemy ;)

Posted

Pitty kochana otworzyłam drugą paczkę - Ty złota kobieto!!!!!!!!!!
Jakie skarby tam są mówię Wam!!!!!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

dziękuję bardzo, nie trzeba było - wiesz co ..... :oops: Podoba mi się :oops: :loveu:

Na poważnie zacznę od poniedziałku, jutro mały przedsmak
No i jeszcze z pierwszej paczki kilka drobiazgów jeszcze nie wystawianych zostało :)

J&G - tak mi działa dogo, że :angryy: :mad:
Czy w razie co mogę AFN podawać???

Posted

Seaside - naprawdę nie możemy się doczekać, momentu zobaczenia tych skarbów przesłanych przez Pitty -> :loveu:

Dogo ostatnio tak wszystkim działa :mad: :mad: :mad: a najciekawsze jest to, że każdemu inaczej - czasami my mamy coś czego, nie ma mama, a czasami odwrotnie... I bywa, że się wymieniamy informacjami :evil_lol: - Ciekawe to...

Co do przekazów to wygodniej by było gdyby przyszły do nas.
Fakturki brane na AFN musielibyśmy tam przesyłać a co za tym idzie płacić poczcie, (która ostatnio zbytnio na to nie zasługuje :angryy:), co w przypadku większej jednorazowej kwoty jeszcze można by przeboleć, ale tak jak to teraz może wyglądać, (leki kupowane niekoniecznie razem - to w aptece, to u weta, to w sklepie internetowym... Za niekoniecznie wysokie kwoty) to na samo przesyłanie faktur troszkę by wyszło, a raczej można te pieniążki przeznaczyć na psa :roll:

~~~~~~~~

Dla zainteresowanych szczegółami ->
Teraz Szarik bierze arthroflex, Memotropil, (to ten lek, który ma pomagać na pamięć, słuch, koordynację ruchów bo zapobiega zawrotom głowy itp ;)), i Karsivan na dotlenienie. -> Te leki prawdopodobnie będzie brał już do końca życia.
Oprócz tego teraz ma też tabletki przyklejane do wewnętrznej strony policzka, (na tą ranę) i dzisiaj dostał ostatni zastrzyk antybiotyku - na tym antybiotyki chyba się skończą.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A co tam było w tej paczce, bo nie wiem...:roll:
A, w której ?
Pierwszej, której zawartość właśnie się rozeszła czy drugiej, o której zawartości wiedzą tylko Te nasze dwie Damy i nie chcą się jeszcze wygadać ? :razz:

Posted

hi hi trzeba korzystać, bo nie zdążyli przykryć łóżeczka...

oj, znalazł mnie ?… Ale może jak będę tak sobie leżał po cichutku, bez ruchu to mnie jednak nie zauważy…

I co z tego, że to kauczuk – i tak dam radę…

… Jeszcze trochę i na pewno mi się uda

Po prostu JA...

Posted

Z tym spaniem w łóżku to bywało różnie.

Jak postanowiliśmy wziąć psiaka to sobie poustalaliśmy pewne rzeczy jak to mniej więcej będzie wyglądało…

Zgodnie stwierdziliśmy, że oczywiście od samego początku będzie układany, uczony co można a czego nie, „kiedyś tam” wykastrowany, zsocjalizowany, wybiegany itp., no i że nie będzie spał w łóżku – ale to, to chyba każdy sobie na początku postanawia ;)

Nam nawet jakimś cudem przez kilka miesięcy udawało się trwać w tym postanowieniu, (dotyczy łóżka bo z reszty nie zrezygnujemy nigdy ;)), ale nie da się zawsze tym bardziej, że to akurat jest z nich wszystkich najmniej istotne :evil_lol:

Na początku uparcie uczyliśmy Ronika, że ma być na ziemi i nawet przez te długie tygodnie, kiedy Go traciliśmy z reguły to my przebywaliśmy z Nim na podłodze a nie odwrotnie…

Po kilku miesiącach jednak się to zmieniło – no i w sumie dobrze tym bardziej, że Szarik nie raczył nas nawet zapytać o pozwolenie tylko od razu wbił się w kołderkę :question:

A teraz mamy za swoje, bo te potwory nie cofną się przed niczym i nawet jak łóżko jest zajęte to kładą się na nas :diabloti: :evil_lol: :evil_lol:

Ludzie powtarzają nam, że marzeniem jest żeby taki mięciutki i puszysty pies jak Roni wtulił się w człowieka, hi hi i mają zupełną rację :loveu: :loveu: :loveu: