Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="7"]Dzień przed Mikołajkowym świętem, kropka zamieszkała w swoim DS pod toruniem, dziękujemy nowej rodzince i życzymy długich i szczęśliwych dni w nowym domku!! :loveu:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[SIZE="5"]
Mała przebywa bezpieczna w BDT, niestety czekają nas wydatki na szczepienia, poza tym mały brzdąc pochłania ogromne ilości jedzenia, więc prośba o dorzucenie się złotówki dla naszej małej myszki...!!

Bylibyśmy ogromnie wdzięczni...! Mała musi nabrać ciałka, bo jest okropną chudzinką...!!

Bardzo prosimy o pomoc!

Część wam wszystkim, jestem Kropka.
Mam 3 miesiące i jestem jeszcze dzieckiem.
Ale życie zdążyło mi pokazać jak może być okrutne i ciężkie.

Oto moja historia.

Gdy się urodziłam było jeszcze ciepło. Nie wiedziałam gdzie jestem, bo byłam jeszcze ślepa, ale czułam. Czułam ciepło swojej mamy, moich braci i sióstr i... przyrodę. Urodziłam się pod gołym niebem. Póki byłam mała myślałam tylko o jedzeniu i mamie. Nic mnie więcej nie interesowało. Tak mijał dzień za dniem. Gdy już troche podrosłam że mogłam chodzić i jeść sama zostałam sama z mamą. Gdzieś w środku niczego. I tak zaczęła się moja tułaczka. Spacerowałyśmy, szukałyśmy czegoś do jedzenia, chroniłyśmy się przed zimnymi nocami.
Nie wiem jak długo szłyśmy. Wiem, że byłam głodna i smutna. W końcu na naszej drodze pojawiło się gospodarstwo.. a w nim kury i jajka. Więc Mama się poczęstowała kurami i jajkami dzieląc się ze mną. Właścicielka kur wcale nie była z tego zadowolona.. Ale dała nam coś do jedzenia. I tak tam pomieszkiwałyśmy.
Pewnego dnia miła Pani wzięła mnie do domu na kilka godzin. Nie wiedziałam co się dzieje. Potem przekazała mnie kolejnej Pani. Jechałyśmy długo samochodem... Odebrała mnie kolejna dobra Duszyczka. U niej mieszkałam przez 2 dni. Dała mi jeść, szeleczki do których przyczepia się smycz, spałam z nią w łóżku.. Ciepło, jedzenie, miłość.. to było coś pięknego..
Potem znowu gdzieś pojechałam, droga nie była aż tak długa.. ale jechałyśmy.. Dowieziono mnie do dużego domu z ogrodem i innym psem. Tutaj też dostałam jeść, pić, legowisko z poduszkami i wieczne tulenie i zabawy. Jestem szczęśliwa. Ale wiem, że to nie na zawsze.
Pani Necia obiecała mi znaleźć cudowny domek. Gdzie spędze wszystkie swoje dni.
Narazie się cieszę tą miłością. Śpie w łóżku, biegam po schodach i bawię się moim przyjacielem psem.
Nienawidzę chodzić na smyczy, uwielbiam jeść i bawić się pustą butelką po wodzie.
Korzystam z każdego dnia za to, że mogę żyć i cieszyć się ciepłem i miłością domu tymczasowego.
Niestety trochę martwię się o mamę.. no i tęsknie za nią. Jest tak daleko ode mnie..
Ale będzie dobrze. Każdy dzień będzie lepszy od poprzedniego.
A to będzie mój pamiętnik.

Pozdrawiam was wszystkich
Kropka.

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Wydatki:

- 47, 90 zł Karma
- 14, 18 zł Kości
- 45 zł Szczepienie
- 89,80 zł Karma
- 30 zł obroża + szelki

Wpływy:

+ 50 zł (karma) - Klub Baloniarek :loveu:
+ 60 zł (szczepienie) - Klub Baloniarek :loveu:
+ 67, 10 zł (bazarek necianeta89 KLIK)
+ 67 zł (bazarek necianeta89 KLIK)
+ 15 zł - Ewu :loveu:
+ 80 zł (bazarek masza44 KLIK)

Saldo:

+ 112, 22 zł

CAŁĄ KWOTA PRZEKAZANA NA RZECZ SHIRY Z FUNDACJI EMIR.
KLIK

SALDO:

0 zł

RACHUNKI

- kości ( łącznie: 14, 18 zł )

- szczepienie 45 zł

-----------------------------------------

Bazarki dla małej:

http://www.dogomania.pl/threads/217339-Wielkie-ciuchowisko-ma%C5%82e-rozmiary-niskie-ceny.-Na-Soni%C4%99-i-Kropk%C4%99.-Do-20.11

http://www.dogomania.pl/threads/216228-*bazarek-ceg.*-Zapal-znicz-za-tych-co-odeszli..-dla-baloniarek-do-6-11-11-Godz-23-00 ZAKOŃCZONY:loveu:

http://www.dogomania.pl/threads/216815-Wielka-WYPRZ-harlequin-%C3%B3w!-Wszystko-po-3-z%C5%82-!!-Dla-*Kropki*-do-2011-11-06-godz-23-00 ZAKOŃCZONY :loveu:

BANEREK

Edited by necianeta89
Posted

[quote name='togaa']Witaj Kredeczko..Masz takie solidne łapska ! Pewnie będziesz kiedys dużą dziewczynką?;)

Tak Ciociu, mam dopiero 3 miesiące a jestem tylko troszkę mniejsza od Spaniela Cioci Neci ;)
Btw, przesłyszałam się, na imię mi Kropka :)

Posted

cześć piękna Kropeczko:-) Powiem Ci cos na uszko.... nastawiłaś?

" masz wielkie szczęście , że trafiłaś do cioci Neci:-) Ona robi cudowne zdjęcia a my pomożemy w ogłoszeniach i zobaczysz znajdziesz cudowny domek"

całuje Cie mocno :-)

Posted

Dzień drugi.

Kochany Pamiętniczku!

Dziś był cudowny dzień. Jestem zakochana po uszy w moich nowych opiekunach, najbardziej w Siostrze Cioci Neci. Na jej widok tak się mi dupka kręci że hej! No aż szczekam ze szczęścia!
Niestety była w szkole rano i smutno mi było, ale całe popołudnie spędziła w domu więc mogłam spokojnie spędzić z nią resztę dnia.
Po ogrodzie biegam jak szalona, wszystkie potrzeby tam też zostawiam... no prawie. Czasem zdarzy mi się nie wytrzymać.. :oops:
Ale tak to jest cudownie, mam pełen brzuszek, jest mi ciepło i sucho.
Szaleje z pustymi buletkami. Uciekają mi z pyszczka i turlają się po panelach. Ale jest zabawa!
Ciocia Necia pstrykła mi kilka zdjęć, a ja jak to przystało na modelkę jak trzeba zrobić zdjęcie nie ruszam się!
Poza tym w pierwszym dniu zdążyłam już zjeść Siostrze buty :oops:
A no i dopadłam kosz na śmieci i wszystko rozrzuciłam po kuchni.
No więc, myślę, że to tyle na dziś.
Dobranoc Ciocie!
I jeszcze kilka zdjęć!
Całuje - Kropka.

Posted

togaa napisał(a):
I o to chodzi !:lol:
Pełny brzuszek, to szczęsliwy brzuszek....

A maleńka ma apetyt. Bidusia głód odjada.Tak sie cieszę,że ma taki wspaniały dt:))) Fantastyczna , ciepła Rodzina i na dodatek zafascynowany sunią kolega:)))
A jaką szarlotkę jadłam... mniam:))))

Posted

ewu napisał(a):
A maleńka ma apetyt. Bidusia głód odjada.Tak sie cieszę,że ma taki wspaniały dt:))) Fantastyczna , ciepła Rodzina i na dodatek zafascynowany sunią kolega:)))
A jaką szarlotkę jadłam... mniam:))))

Już nie zafascynowany ;) Już ma jej dość ;) tzn jest super jeśli nie przeszkadza mu spać i jeśli nie wchodzi mi do łóżka gdzie ja śpię z młodym ;) bo wtedy jest awantura ;) pierwszy dzień był szalony, następne już są standardem. Czyli każdy swoje :D i nikt nikomu w drogę nie wchodzi ;)

Posted

Kropcia będzie większym psem więc można jej śmiało podawać karmę dla szczeniąt ras dużych, my dawaliśmy naszemu Papikowi Eukanuba Puppy Large Breed, chętnie ją jadł i jest dobrze zbilansowana, nie potrzeba już żadnych witamin dodatkowo i wzmacnia kości w czasie intensywnego wzrostu. Chętnie jadł i dobra jest także Acana dla szczeniąt ras dużych.

Posted

Zamówiłam dzisiaj 3kg karmy dla małej za niecałe 50 zł, Zaraz dodam jakieś rozliczenie, mój bazarek dla małej marnie idzie a jeszcze szczenienia za tydz a ja spłukana już, muszę porozsyłać wątek może ktoś jakiegoś grosika wrzuci..

Posted

masza44 napisał(a):
Pisałam już na wątku Białej, że w poniedziałek robię wielki mega bazar ciuchowy na pół na Kropkę i jej mamusie, wiec nie martw się, będzie dobrze!

Dziękuje :) ja też się trochę postarałam o pomoc kochanych baloniarek.
Dziękuje pięknie!