Beata R Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Tweety napisał(a):Zwasze trafiały tam gdzie trzeba i to się nigdy nie zmieni:loveu: To super:p, Quote
maciaszek Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ==> Beata R Sorry za zamieszanie, ale sama się już pogubiłam w tym plątactwie i pyskówkach :( Naprawdę chciałabym, żeby się to już skończyło i żeby ten wątek znow stał się Dragonowy. Tym bardziej, że to Dragon potrzebuje teraz pomocy. ==> czarok Wiem, że świeże info jest na stronie Emira, ale wtedy, gdy o to pytałam jeszcze ich nie było. A poza tym dobrze by było gdyby i tu te informacje się pojawiały. Kopiuję zatem: "3 stycznia 2006: 3.01. godz. 12.00 - stan Dragona nieco sie poprawił po podanych nowych lekach; ma jednak duszności i ropny, obfity wyciek z nosa nadal sie utrzymuje; odkrztusza wydzielinę z płuc; Stan jego lekarze w dalszym ciągu określaja jako poważny." I przestańcie się kłócić!!!! :mad: :mad: Pies jest najważniejszy.... Quote
Beata R Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='maciaszek']==> Beata R Sorry za zamieszanie, ale sama się już pogubiłam w tym plątactwie i pyskówkach :( Naprawdę chciałabym, żeby się to już skończyło i żeby ten wątek znow stał się Dragonowy. Tym bardziej, że to Dragon potrzebuje teraz pomocy. ==> czarok Wiem, że świeże info jest na stronie Emira, ale wtedy, gdy o to pytałam jeszcze ich nie było. A poza tym dobrze by było gdyby i tu te informacje się pojawiały. Kopiuję zatem: "3 stycznia 2006: 3.01. godz. 12.00 - stan Dragona nieco sie poprawił po podanych nowych lekach; ma jednak duszności i ropny, obfity wyciek z nosa nadal sie utrzymuje; odkrztusza wydzielinę z płuc; Stan jego lekarze w dalszym ciągu określaja jako poważny." I przestańcie się kłócić!!!! :mad: :mad: Pies jest najważniejszy.... OK.:p myślę że damy radę to wyprostować:lol: Pozdrawiam DRAGONKA, morde ma piękną :loveu: Quote
maciaszek Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Trzymajmy kciuki za Dragona... "3 stycznia 2006, 21.00: Wynik rtg potwierdza ropne zapalenie płuc; od rana stan bez zmian." :( Quote
rudaa1 Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='maciaszek']Trzymajmy kciuki za Dragona... "3 stycznia 2006, 21.00: Wynik rtg potwierdza ropne zapalenie płuc; od rana stan bez zmian." :( Ojeeejj:( Trzymamy z całych sił kciuki za zdrówko Dragonka, on musi szybko się wykurowac i trafic do swojego wymarzonego domku, nie ma czasu na chrowanie!:shake: Quote
BeataA Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Wiecie co, a ja sie zaoferowałam jeszcze w grudniu, że cos wpłace po pensji... Spisałam sobie wtedy numer... I dzisiaj, nie wchodząc jeszcze na watek - wpłaciłam parę groszy. Na numer: 31114020170000490205270923 Czy w końcu dobrze zrobiłam, czy nie? DLA DRAGONKA - DUżO ZDROWIA!!! Quote
maciaszek Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 joaaa napisał(a):I jak dzisiaj Dragonik???? Jak na razie na stronie Emira nie ma nowych wiadomości. Martwię się :( :( :( Quote
marie Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Na str Emir nie ma nowych informacji, a ja nie chce jej glowy zawracac telefonami :( Co do nr konta, to juz nie wiem jak ma byc z AFN'em. Na Dragona wrzucilam grosz bezposrednio na konto Emira - dostepne na stronie http://www.fundacja-emir.org/index1.htm Na wszelki wypadek raz jeszcze wklejam dane. Na Dragona najlepiej wplacac: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola Jako tytul np: "Darowizna. Leczenie psa Dragona" Quote
joaaa Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 No i coś wiadomo? Ja na stronie Emira nie widzę wcale Dragona, chyba gooopia jestem. :placz: Możecie wstawić linkę do info o Dragonie, plisssssssss! Quote
Kar0la Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='joaaa']No i coś wiadomo? Ja na stronie Emira nie widzę wcale Dragona, chyba gooopia jestem. :placz: Możecie wstawić linkę do info o Dragonie, plisssssssss! Proszę bardzo.:lol: http://fundacja-emir.org/aktualnosci/dragon.htm Quote
joaaa Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 KarOla, dzięki! Niestety nie ma nic nowego. :shake: Mam nadzieję, że jest lepiej. Quote
Beata R Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Kochani brak wieści, bo EMIR zawalony robotą, likwidują schronisko w Węgrowie, a tam tyle piesków chyba ok. 80 i szukają na gwałt DOMKÓW. Quote
maciaszek Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 A jak możnaby się dowiedzieć co u Dragona?? Czy choć trochę lepiej się czuje? Quote
maciaszek Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 maciaszek napisał(a):A jak możnaby się dowiedzieć co u Dragona?? Czy choć trochę lepiej się czuje? Już wiem i cytuję: "5 stycznia 2006: nieznaczna poprawa; apetyt mu dopisuje; zawieźliśmy kolejny gar świeżego mięska z ryżem; wyszedł dziś na spacer na szpitalny korytarz." Ufff :) Trzymam kciuki, żeby było jeszcze lepiej i żeby szybko znalazł się kochający domek !!!!!!!! Quote
marie Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Info od Emir z dzis: marie - zamieszczam info jak tylko jest o czym pisać; jesli stan jest bz- to milczę; jego stan w dalszym ciągu kiepski; stan zapalny stale sie utrzymuje; wyciek ropny z nosa , duszności i kaszel też. Pozdrawiam i przypominam skarpetke naszego chorasa :) Quote
hanka456 Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Duzo zdrowia dla Dragona i siły dla Emir. Quote
maciaszek Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Nowsze wieści ze strony Emira: "6 stycznia 2006:Stan b.z. Dragon dostaje Biotraxon + leki wspomagające; podwyższona temperatura nadal się utrzymuje; kaszel ( nieco osłabł) i wyciek ropny z nosa ; dodatkowo poza jedzeniem gotowanym będzie dostawał 1 x dz. convalescence support i 1 x dz. intesitnal . Całe leczenie jest długotrwałe ( ok 3-4 tyg.) i mozolne, ponieważ stany po zapaleniu płuc utrzymuje sie długo. Jutro wieziemy now± porcję jedzenie gotowanego i karmę w puszkach ( żeby nie nabijać marży z lecznicy)." Quote
rudaa1 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Jeszcze mocniej trzymamy kciuki i wierzymy, że stan w końcu sie poprawi i Dragonek będzie zdrów i pełny sił do zabaw. Quote
Beata R Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 DRAgon zrdówka:loveu: i dodam, chociaż może wiecie, ze na AFN na koncie Szkielecik - 1020,00zł Quote
BeataA Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Beata R napisał(a):DRAgon zrdówka:loveu: i dodam, chociaż może wiecie, ze na AFN na koncie Szkielecik - 1020,00zł :multi: :multi: :multi: Quote
maciaszek Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 A ja tak jakoś jeszcze nie śpię, więc wkleję: "9 stycznia 2007: U Dragona stan bz; ciagla walka lekarzy ze stanem zapalnym i ropnym wyciekiem z nosa; ( plukania nosa Drago bardzo nie lubi i walczy jak lew z dobrym skutkiem , Lekarzom ciezko poradzic sobie z jego zaciekloscia) Apetyt ma duzy - pochlania jedzenie blyskawicznie; jednak jakos w dalszym ciagu straszy wystajacymi wszystkimi mozliwymi koscmi . Jutro znów wieziemy nowy gar mieska z ryzem." Quote
Recommended Posts