Jump to content
Dogomania

Mała stara sznupka - zaćma, jaskra, głuchota i... kochane psie serduszko - MA DOM

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w poniedziałek jadę z Tolą do kontroli i będę rozmawiać z wetką co dalej, mamy dostać te kolejne krople do oczu - zależy mi na tym, żeby wiedzieć jaki jest ich koszt żeby pani, która chce Tolę adoptować znała koszty jakie będzie musiała ponosić

Posted

nie wiem co Tola wyprawia - ciekawe czy nie zrobi nam psikusa i niedostanie cieczki teraz :mdleje: myślałam czy się nie przeziębiła albo co bo 4 razy zsikała się w domu i to nie tak, ze nie byliśmy na dworze - byliśmy i robiła siku, a niedługo po powrocie znowu, ale nie w zwykłych miejscach - raz na mój papuć :roll: drugi raz na legowisko Luny i innym razem na legowisko ich wszystkich ale leżała na nim Luna chwilę wcześniej :mdleje: tylko raz po prostu na podłogę :roll: no i dziś znowu poluje na koty i stawia się Lunie - stąd przyszła mi na myśl cieczka... bosko

Posted

Skąd ja to znam...
I Liska i Jaszka dostały cieczkę przed adopcją a Dunia przed operacją .
Napiszesz Malawaszko cos więcej o domu dla Toli?
Czy nie chcesz zapeszać?

Posted

Domek - Pani Beata miała sznaucerka mini 15 lat, ale umarł już, chorował na jaskrę i jeździła z nim do doktora Garncarza, a to bardzo ważne w przypadku Toli; Pani razem z córką adoptowała doga od Stow. Dogi Adopcje, robi wizyty przed adopcyjne - no jak najbardziej jest to SWÓJ człowiek; w rodzinie dogi są dwa - nauczone, że małemu sznaucerowi trzeba ustępowac, grzeczne i ułożone - dogi mieszkają z córką w Szczecinie, a Tola z Panią w Radomiu więc spotkania okazyjne, a tak to Toleczka byłaby ukochaną i rozpieszczaną jedynaczką, Pani ma możliwość zabierania Toli do pracy - praca spokojna bo biurowa więc nie ma jakiegoś tłumu kręcących się ludzi, a dla Toli jest ważne być stale blisko swojego człowieka;

a jutro jedziemy na kontrolę z oczkiem

Posted

byłyśmy, póki co masć którą dostała - optimmune pomogła trochę, anie bez szału, teraz mamy dwa rodzaje kropli + łzy bo ja jednak źle zrozumiałam wynik testu na produkcję łez :oops: bo myślałam, ze jest ok, a ona jednak produkuje tych łez maluteńko; a na środę umówiłam się z Tolą na sterylkę - serduszko jest ok, wyniki krwi na super więc nie ma co zwlekać z tym

Posted

AMIGA napisał(a):
Ojoooj, to trzymam w środę kciuki no i trzymam kciuki za wspaniały nowy dom

trzymaj!

Jasza napisał(a):
Czyli cieczki nie ma?
To kciuki za sterylke i za dom.
Operacja oka bedzie?
Ja juz się pogubiłam - Tola nie widzi czy niedowidzi?

póki co cieczki nie ma - srom nie powiększa się - tzn ona ma taki rozciągnięty od porodów częstych, ale nie jest rozpulchniony jak do cieczki
operacja oka jeśli będzie możliwa to będzie już w nowym domu - o tym zadecyduje Dr Garncarz
Tola nie widzi zupełnie jeśli jest jakakolwiek szansa na odzyskanie wzroku to tylko w jednym oczku bo tego gorszego na pewno się nie da uratować :shake:

ja oczywiście już się stresuję i nienawidzę tego, że trzeba robić te sterylki...

Posted

malawaszka napisał(a):
na bank to będzie jak Tolek już tam zamieszka - od dawna nie daję już sobie za nikogo ręki uciąć ;)

...no tak... z tym "na bank" to trzeba dmuchać na zimne...niestety... pewnie już dawno zabrakłoby Ci rąk do obcięcia;)

Posted

Tola pogryzła pomarańczowe szelki :cry: ja nie wiem co za plaga zabójstw na szelkach! najpierw Alfa, a teraz ten mały zbój! wiem wiem powinnam im zdejmować między spacerami, ale kurna jak my wychodzimy tak często jak wychodzimy - zwłaszcza w tak piękny dzień jak dzisiaj, to ja bym pół dnia spędzała na ubieraniu i zdejmowaniu szelek :mdleje: będę je cerować :D

no i proszę trzymajcie kciuki za jutro! ja już umieram ze strachu i idę spać bo aż mi się coś robi na myśl... dopiero dwie operacje za nami - Luna i Julka, a teraz Tola :mdleje: nie lubię nie lubię :shake: