ocelot Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Nie mam za dużo wiadomości. Zdjęcia mam dostać zrobione telefonem. W Ujeździe przy drodze Tomaszów Maz-Łódź błąka się suczka owczarka niemieckiego. Podchodzi do robotników robiących te drogę. Przypuszczam, że jest karmiona przez nich, jednak co będzie jak robotnicy skończą pracę? Schronisko w Tomaszowie jej nie przyjmie, Ujazd ma chyba podpisaną umowę z Wotyszkami, a tam.... wiadomo. Ja nie mam nawet jak podjechać tam, mogę busem, ale... i tak jej nie mam jak i gdzie zabrać. Proszę o pomoc i pomysły. Quote
Marycha35 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 A czemu schronisko nie przyjmie? Porozsyłam, wiadomo, że ona tam nadal jest? Quote
Vesper Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ocelot, napisz o suczce na forum w rasach, w ONkach, i tam jest wątek "owczarki do adopcji"- ktoś powinien Ci doradzic co z sunią zrobić. Z resztą ja dzisiaj wklejałam tam link do psa, też ONkowaty, którego ktoś wyrzucił i też ludzie nie chcą dzwonić do schronu, bo podobno umowę mają z Wałbrzychem, a tam jest tragedia :sad: Taka sama sytuacja, a przymrozki tuż tuż... Quote
Marycha35 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Napisałam do DONnki z prośbą, by looknęła tu. Na wątkach wrzuciłam, może ktoś, coś, gdzieś...Szkoda sunieczki! Quote
ocelot Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='Marycha35']A czemu schronisko nie przyjmie? Porozsyłam, wiadomo, że ona tam nadal jest?[/QUOTE] Tomaszowskie nie przyjmie, bo jest tylko miejskie i już od dawna przepełnione, a Ujazd to juz gmina. Quote
sylwiaso Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ludzie,chrześcijanie litości jak można taką psinkę wyrzucić! ja mam też taką sunieczkę jest na moim banerku serce by mi pękło gdyby jej sie coś stało,a tu pewnie już nie potrzebna komuś była to ją wyrzucili!!! Quote
sylwiaso Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ocelot ile ona tam już koczuje?!Boże kochany co tu napisać! Quote
ocelot Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='sylwiaso']Ocelot ile ona tam już koczuje?!Boże kochany co tu napisać![/QUOTE] Nie wiem, czekam aż coś więcej napisze mi osoba co zwróciła na nią uwagę. Myślę, ze albo na wątku tu napisze, albo na pw do mnie, albo na maila. Widać, że zależy mu na tej psinie. Quote
beka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 A moze przewieść ją gdzie żeby mogła trafic do schroniska i byc pod kontrolą :( Quote
elik Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='arielka186']Ocelot, napisz o suczce na forum w rasach, w ONkach, i tam jest wątek "owczarki do adopcji"- ktoś powinien Ci doradzic co z sunią zrobić...[/QUOTE] Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Quote
Vesper Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 A w ogóle to śliczna sunia... tylko ogonek spuszczony, widać że bidka :sad: Quote
DONnka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Marycha35']Napisałam do DONnki z prośbą, by looknęła tu. Na wątkach wrzuciłam, może ktoś, coś, gdzieś...Szkoda sunieczki! Jestem Marysiu :) Kolejna ONka :shake: Już nie mam siły :(:(:( Napiszę do paru ciotek ONkolubnych z mazowieckiego Możecie wstawić sunię tu www.dogomania.pl/threads/8669 Czy ktoś zrobił jej wątki na owczarkach ? Mogę się tym zająć, ale dopiero późnym wieczorem Słuchajcie, ja się nie znam na przepisach, ale czy to nie jest tak, że schroniska mają obowiązek przyjmować bezdomne psy ??? Co to znaczy, że schronisko jej nie chce ??? Jeśli w jednym nie ma miejsca to są chyba jakieś inne w pobliżu Quote
joteska Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 ocelot, czemu schronisko w Tomaszowie jej nie przyjmie? Quote
ocelot Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Dziewczyny przecież już pisałam. Schronisko w Tomaszowie jest tylko miejskim schroniskiem, może przyjmować psy tylko z miasta i 20 z gminy Tomaszów. Ujazd to już całkiem inna gmina. Quote
mysza 1 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Tylko co ciotki onkolubne z mazowieckiego mogą zrobić? Wziąć kolejnego psa, nie wiadomo dokąd i za co? I zostać z nim na głowie... Quote
Marysia R. Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 To prawie 120 km ode mnie... Podesłałam paru osobom z Łodzi. Quote
DONnka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Założyłam suni wątki na owczarkach http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=19203&PID=1007712 http://owczarki.eu/forum/showthread.php?p=26183#post26183 Rozesłałam info do ciotek mieszkających bliżej niż dalej Pozostaje mi trzymać mocno kciuki !!! Więcej na odległość nie mogę zrobić (mieszkam na południu Polski) :shake: Quote
ocelot Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 ja też nie mam pojęcia co robić. Nie chciałabym żeby została w tym Ujeździe sama. Quote
bela51 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Matko, nawet nie wiem do kogo napisac o pomoc.... Quote
joteska Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='beka']A moze przewieść ją gdzie żeby mogła trafic do schroniska i byc pod kontrolą :([/QUOTE] myślalam, ze mozna ew. zgłosić ,że w mieście ją znalazłaś. Może ta osoba co ją zauwazyła napisze o suńce coś wiecej, może moglaby ją przechować dopóki coś nie znajdziemy? jak nie to trzeba sie zwołać i tam jechać 120 km tylko gdzie ją dać??? wszystkie jestesmy z naddatkami domowników:shake: Quote
Recommended Posts