Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam za dużo wiadomości.
Zdjęcia mam dostać zrobione telefonem.
W Ujeździe przy drodze Tomaszów Maz-Łódź błąka się suczka owczarka niemieckiego. Podchodzi do robotników robiących te drogę. Przypuszczam, że jest karmiona przez nich, jednak co będzie jak robotnicy skończą pracę?

Schronisko w Tomaszowie jej nie przyjmie, Ujazd ma chyba podpisaną umowę z Wotyszkami, a tam.... wiadomo.

Ja nie mam nawet jak podjechać tam, mogę busem, ale... i tak jej nie mam jak i gdzie zabrać.

Proszę o pomoc i pomysły.

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ocelot, napisz o suczce na forum w rasach, w ONkach, i tam jest wątek "owczarki do adopcji"- ktoś powinien Ci doradzic co z sunią zrobić. Z resztą ja dzisiaj wklejałam tam link do psa, też ONkowaty, którego ktoś wyrzucił i też ludzie nie chcą dzwonić do schronu, bo podobno umowę mają z Wałbrzychem, a tam jest tragedia :sad: Taka sama sytuacja, a przymrozki tuż tuż...

Posted

[quote name='Marycha35']A czemu schronisko nie przyjmie? Porozsyłam, wiadomo, że ona tam nadal jest?[/QUOTE]
Tomaszowskie nie przyjmie, bo jest tylko miejskie i już od dawna przepełnione, a Ujazd to juz gmina.

Posted

Ludzie,chrześcijanie litości jak można taką psinkę wyrzucić! ja mam też taką sunieczkę jest na moim banerku serce by mi pękło gdyby jej sie coś stało,a tu pewnie już nie potrzebna komuś była to ją wyrzucili!!!

Posted

[quote name='sylwiaso']Ocelot ile ona tam już koczuje?!Boże kochany co tu napisać![/QUOTE]
Nie wiem, czekam aż coś więcej napisze mi osoba co zwróciła na nią uwagę.
Myślę, ze albo na wątku tu napisze, albo na pw do mnie, albo na maila.
Widać, że zależy mu na tej psinie.

Posted

[quote name='arielka186']Ocelot, napisz o suczce na forum w rasach, w ONkach, i tam jest wątek "owczarki do adopcji"- ktoś powinien Ci doradzic co z sunią zrobić...[/QUOTE]
Myślę, że to bardzo dobry pomysł.

Posted

[quote name='Marycha35']Napisałam do DONnki z prośbą, by looknęła tu. Na wątkach wrzuciłam, może ktoś, coś, gdzieś...Szkoda sunieczki!

Jestem Marysiu :)
Kolejna ONka :shake:
Już nie mam siły :(:(:(
Napiszę do paru ciotek ONkolubnych z mazowieckiego
Możecie wstawić sunię tu www.dogomania.pl/threads/8669
Czy ktoś zrobił jej wątki na owczarkach ?
Mogę się tym zająć, ale dopiero późnym wieczorem
Słuchajcie, ja się nie znam na przepisach, ale czy to nie jest tak, że schroniska mają obowiązek przyjmować bezdomne psy ???
Co to znaczy, że schronisko jej nie chce ???
Jeśli w jednym nie ma miejsca to są chyba jakieś inne w pobliżu

Posted

Dziewczyny przecież już pisałam.
Schronisko w Tomaszowie jest tylko miejskim schroniskiem, może przyjmować psy tylko z miasta i 20 z gminy Tomaszów.
Ujazd to już całkiem inna gmina.

Posted

[quote name='beka']A moze przewieść ją gdzie żeby mogła trafic do schroniska i byc pod kontrolą :([/QUOTE]
myślalam, ze mozna ew. zgłosić ,że w mieście ją znalazłaś. Może ta osoba co ją zauwazyła napisze o suńce coś wiecej, może moglaby ją przechować dopóki coś nie znajdziemy?
jak nie to trzeba sie zwołać i tam jechać 120 km
tylko gdzie ją dać??? wszystkie jestesmy z naddatkami domowników:shake: