ocelot Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Chcielibyśmy, ale nie mamy miejsca dla reszty. problem będzie z dzikusem, no nic, pojedziemy tam w weekend. Quote
Alekssandra Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jestem. Przeczytałam cały wątek, oczywiście, ze się poryczałam ale z radości. Joteska nie ma słów aby opisać to co dla niej zrobiłaś. Masz najlepszego Syna :) I ten szczeniaczek na końcu - teraz ma szansę na dobre życie. tam zdziczałby i umarł na ulicy. Quote
joteska Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 info o rodzince Luna i maluszek przespali noc spokojnie. Sunia się boi na mały przydomowy ogródek wyjść. Trzymała chyba ze stresu siusiu i kupkę aż do 14tej , ale sie udalo, po spacerku, opróżniona.Ładnie je, maluszek podpił Bebiko 1. Na zewnątrz sunia jest nieco zalękniona. Dajemy im ochłonąć, Kajetan właśnie pichci dla niej kurczaka;) do veta jedziemy w sobotę aby im dać troszkę oddechu, wykąpię też suńkę w Malasebie aby sie pozbyć paskudztwa wszelkiego w sobotę i podam p/pchelne. jeszcze nie mogę uwierzyć, jak tak analizuję, gdyby suni coś sie stało malec zostałby sam skazany na... i nic byśmy o tym nie wiedziały.Dzięki, że ocelot ten wątek założyła:loveu: Quote
martasekret Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Piękna historia! Joteska, wyrazy uznania dla Ciebie i Twojej rodziny! Szkoda, że na innych wątkach rzadko kiedy można doprosić się tak konkretnej pomocy..... A sunia i maluszek - :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Zyskaliście wiernego przyjaciela! Quote
Alekssandra Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Joteska - to bardzo dobry pomysł z tą wstępną aklimatyzacją, przesłałam Eli watek do poczytania. Ta sunia tyle troski chyba w życiu nie miała. Pięknie zadziałaliście. Jak przyjdzie czas, daj znać pomożemy w ogłoszeniach. Quote
joteska Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Alekssandra napisał(a):Joteska - to bardzo dobry pomysł z tą wstępną aklimatyzacją, przesłałam Eli watek do poczytania. Ta sunia tyle troski chyba w życiu nie miała. Pięknie zadziałaliście. Jak przyjdzie czas, daj znać pomożemy w ogłoszeniach. dziękuje Olu za gotwość w pomocy:loveu: to Wy nauczyłyście mnie na Paluchu jak postępować z psami i ta wiedza teraz sie bardzo przydała:loveu: będziemy chcieli najpierw maluszkowi jak już trochę podrośnie bardzo dobry domek znaleźć:lol: sunię będziemy oswajać w znajomym Ci stadku Azara i Vegi, jak skończy karmienie wysterylizować i dalej zobaczymy;) Quote
DONnka Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Przychodzę tu "podładować akumulatory" Taka historia z happy endem daje fajnego kopa do dalszych zmagań... Cmokam Mamę i Maluszka w cudne mordki :loveu: Quote
sylwiaso Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jak się wchodzi do mamuni i dzieciątka to taka tu serdeczność jest sama przyjemnośc zaglądania! Quote
ocelot Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Schronisko w Tomaszowie innych psiaków nie przyjmie, weterynarz powiatowy zakazał przyjmowania psów z racji przepełnienia. Bardzo mądra decyzja zważywszy na zimę. Brak mi słów. Quote
bela51 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 ocelot napisał(a):Schronisko w Tomaszowie innych psiaków nie przyjmie, weterynarz powiatowy zakazał przyjmowania psów z racji przepełnienia. Bardzo mądra decyzja zważywszy na zimę. Brak mi słów. Wiecie, to straszne. Własnie przyczytalam na jakims watku raport NIKu, ze 25% psów i 30% kotow umiera w schroniskach w Polsce. ( zgony naturalne, eutanazje i inne). I co bedzie z tymi biedakami, ktore tam zostały??? Wiem, ze wszystkim nie uda sie pomoc, ale ta swiadomosc, ze tam są , jest okropna. Quote
AgusiaP Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 joteska napisał(a):dziękuje Olu za gotwość w pomocy:loveu: to Wy nauczyłyście mnie na Paluchu jak postępować z psami i ta wiedza teraz sie bardzo przydała:loveu: będziemy chcieli najpierw maluszkowi jak już trochę podrośnie bardzo dobry domek znaleźć:lol: sunię będziemy oswajać w znajomym Ci stadku Azara i Vegi, jak skończy karmienie wysterylizować i dalej zobaczymy;) joteska a Wy macie jakiegoś psiaczka?:lol: Przepraszam, ze pytam może było napisane na wątku a ja przeoczyłam;) Quote
AgusiaP Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 bela51 napisał(a):Wiecie, to straszne. Własnie przyczytalam na jakims watku raport NIKu, ze 25% psów i 30% kotow umiera w schroniskach w Polsce. ( zgony naturalne, eutanazje i inne). I co bedzie z tymi biedakami, ktore tam zostały??? Wiem, ze wszystkim nie uda sie pomoc, ale ta swiadomosc, ze tam są , jest okropna. To jest straszne:-(:-(:-( Dlatego nigdy nie mówię nigdy, ale ja bym chyba nie zawiozła psa do schroniska. Wiem, że na ulicy grozi mu śmierc, może wpaśc pod samochod, ale to co się dzieje w schroniskach, gdzie psy i koty odchodzą w cierpieniu jest dla mnie o wile mniej humanitarne Quote
Alekssandra Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Joteska ma dwa psy adoptowane ze schroniska. Quote
joteska Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 tak,tak, z kochanych wspaniałych 2 psów mam juz teraz niezłą ferajnę czyli 4 równie wspaniałe;) całe stado normalnie zapomniałam z tych wrażeń napisać, że wtedy we środę w Ujeździe innych psów nie widzieliśmy poza jakimś b. malutkim czarnym przemykającym przez pole, ale dowiedzieliśmy sie, że jeszcze jeden złowtawy puszysty przybył. Zostawiliśmy im wyłozone mięso z puszek przed stodołą. Właściciel posesji ma wyburzać ten budynek i sąsiedznie, które sa chyba schronieniem dla tych psów... Quote
ocelot Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 U nas się teraz psów nie usypia bez powodów. Od kwietnia było 7 zgonów, trzy uzasanione uspienienia. I dwa zgony naturalne - pies przywieziony po wypadku, 2 zagryzienia. To diabelnie mało Quote
DONnka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 I jak Mamunia się czuje w nowym miejscu ??? Oswoiła się już troszkę ? Na pewno tak, bo dobra opieka, troska i czułość czynią cuda A Maluszek pewnie rozrabia ??? Quote
joteska Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 ocelot, a wiesz jaka jest sytuacja w schronie w Łodzi? czy przyjmują? one przemarzną zimą jakby straciły miejsce w tych ruinach:-( z info o rodzince Luna już sama nauczyła się robić na spacerze siusiu, wczoraj miała małą wpadkę, ale to normalne przy takiej ilości stresu. Je pięknie. Rano przywitała się Magdą i Kajetanem no i... zamerdała wreszcie ogonkiem:multi: trzyma sie blisko, miej już sie bała wyjść na zewnątrz. Zostali dziś sami na 2 godz.i wszystko ok- to ważne by od razu sie sunia do ew. nieobecności przyzwyczajała jak tylko jest w domu. Synuś qoopkę ma zdrową, apetyt duży , ma już swoje ulubione kątki i tam sobie podsypia tudzież na łóżeczku chętnie przebywa:evil_lol: jutro vet i pierwsze zabiegi higieniczne:lol: Quote
Alekssandra Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Joteska - super, nie dość, ze miałas dla niej serce to jeszcze masz podejście. W koło tyle biedy, dobrze, ze chociaż one bezpieczne. Sunia jak już macha do Was ogonkiem - to musi być bardzo łagodne i przyjazne stworzenie, w dodatku bardzo rozumne :) Quote
joteska Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 info o rodzince psiaki sa bo ogólnych oględzinach u veta, zdrowe, zostały odrobaczone i odpchlone, z kąpielą Luny się wstrzymałam do czasu wybicia pcheł. Kalendarzyk szczepień dla szczeniaczka wyznaczony. Luna waży 21kg, syneczek 3,5kg czyli niemal 1/4 swojej mamusi, wg vetki będzie wiekszy od mamusi. Poznały dziś ogródek i tam się bawiły :lol: Luna bardzo ładnie chodzi na smyczy, oprowadziłam ją po okolicy, czuje sie na zewnątrz jeszcze trochę zagubiona ale widać postępy dosłownie z godziny na godzinę. Podaje łapkę, potem drugą a potem daje całą siebie:loveu: jest bardzo wdzięczna, produkuje już więcej mleczka i ma apetyt. Wyczyściłam suńce uszka i wyczesałam, toalety lubi niezmiernie:lol: Maluszkowi daliśmy imię BOSTON bo takie mi się bbb spodobało jakie ciocia Dominika niedawno niejakiemu Seniorowi chciała dać :evil_lol: a do naszej rozbrykanej i mądrząstej kulki wydaje sie pasować:p a teraz cioteczki zarzucę Was zdjęciami bo nie mogę się powstrzymać;) Quote
Recommended Posts